کد خبر : ۵۴۰۴۲
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۶
به مناسبت ولادت امام حسین (ع) و حضرت ابالفضل (ع)

کتاب عکس«اربعین» به سه زبان منتشر شد

به مناسبت اعیاد شعبانیه، کتاب عکس «اربعین» که روایتی است ناب و تصویری از اربعین 1436 هجری قمری در 168 صفحه و با مقدمه احمد مسجدجامعی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی منتشر شد.

عقیق:این کتاب که حاصل سفر احمد مسجدجامعی و گروهی از عکاسان و خبرنگاران رسانه‌های جمعی به عتبات عالیات در اربعین سال گذشته است از سوی «خانه فرهنگ گویا» منتشر شد.

در این کتاب 154 عکس از عکاسان خبری مطرح، اهالی رسانه که به دعوت و میزبانی حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی، نماینده آیت الله سیستانی در ایران، اربعین گذشته به عراق سفر کردند در چهار بخش «باب ولایت و محبت»، «صفای جان و مروه دل»، «در حریم یار» و «از پنجره‌ای کوچک» منتشر شده است.

این عکس‌ها از سوی یک هیات داوران متشکل از مجتبی آقایی، محمد خوشرو، دکتر یونس شکرخواه، محمد فرنود، دکتر عبدالله گیویان و دکتر حسین نمکدوست انتخاب و داوری شده است.

در این کتاب، عکس‌هایی از حمید فروتن، جواد گلزار، محسن سجادی، داوود قهردار، مهدی نصرتی، رضا یوسفی، سید بهاء الدین بنی‌طبا، سعید برآبادی، علیرضا تابش، محبوبه حقیقی، زهرا گلشن، محمد مرادخانی، بهروز شجاعی، سمانه جعفرزاده، محسن دلیلی، معصومه اصغری، معصومه امینی، الهه ابراهیمی، نرگس رئیسی، سارا کریمیان، مونا اسلامی، حجت مسجد جامعی و کاظم مسجدجامعی منتشر شده است.

این عکس‌ها روایتی است از پیاده‌روی عظیم اربعین در سال 1436 هجری قمری و 1393 هجری شمسی که زائران حسینی از نجف تا کربلا را به تصویر می‌کشد. همچنین در این کتاب عکس‌های نابی از حرم امام حسین (ع)، حرم امام علی (ع)، حرم حضرت عباس (ع) و مسجد کوفه ثبت شده است.

هر کدام از عکس‌ها همراه با شعری متناسب با حال و هوای آن عکس از 32 شاعر نام آشنا از جمله سعدی، حافظ، مولانا، محتشم کاشانی، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، اقبال لاهوری، علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، صابر خراسانی و محمد علی بهمنی به انتخاب سید جمال الدین هادیان و عباس نوریان منتشر شده است.

این کتاب با مدیریت اجرایی زهرا گلشن و مدیریت هنری آیدین قشلاقی در 1500 نسخه از سوی خانه فرهنگ گویا منتشر شد.

اما احمد مسجد جامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای شهر تهران در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است:

اربعین سال 93 بیش از همیشه ذهن و زبان افکار عمومی را به دلایل رسانه‌ای و سیاسی به خود مشغول کرد؛ زیرا گروهی از تندروها با دست‌آویزهای مذهبی تهدید به کشتار زائران حسینی در خاک عراق کرده بودند تا از رفتن آن‌ها به زیارت آستان حضرت سیدالشهدا جلوگیری کند، اما این لاف به‌جای کاستن از شمار زائران، افزایش بی‌سابقه ارادتمندان ساحت حسین بن علی را در پی‌آورد. حال که این تب‌وتاب سیاسی در دل روزمرگی فرو خوابیده، وقت به میدان آمدن هنر است تا نشان بدهد که برگزاری اربعین در کربلا، سنتی دست‌کم هزارساله است؛ بگذریم از اینکه نخستین زائر اربعین در همان سال واقعه، صحابی بزرگوار پیامبر گرامی اسلام (ص) جابر بن عبدالله انصاری به همراه عطیه کوفی بود و این آمد و شد از زمان امام صادق (ع) آدابی ویژه پیدا کرد و عمومیت یافت. هنرمندان عکاس در این سال فرصتی یافته‌اند تا جلوه‌هایی از این سنت دیرپای تاریخی را نشان دهند. این رابطه آن‌چنان عاشقانه، خالصانه و عمیق است که برای نوشیدن ذره‌ای از آن دریای بزرگ، بایستی در آنجا باشی تا به‌قدر تشنگی از آن بچشی. آداب و آیین‌ها چندان زیاد است که هر زائری از بسیاری از آن‌ها بازمی‌ماند و می‌گذرد؛ برای دیدن این‌همه زیبایی نیاز به کمک هنرمندان داریم.

عکاسان زیباشناس این مجموعه با تصاویرشان به ما چنین کمکی می‌کنند. عکس یک درنگ و مکث است. زیارت، دیدن و دیدار تماشاگران، هرچند تسلی قلب است اما غالباً گذراست ولی هنرمند صاحب نگاه، ما را در قاب و قالب عکس به درنگ و تأمل در دیدنی‌ها فرامی‌خواند. تحفه ما جز راه رفته و قلب سوخته، همین تصاویری است که ثبت کرده‌ایم و به ارمغان آورده‌ایم.


منبع:فارس


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین