عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۵۲۲۷۶
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۶
ملا احمد نراقي فرزند ملامهدي نراقي از عالمان معاصر شيعه بوده، و منظور ايشان در كتاب معراج السعادة از خلفاي راشدين، جانشينان پيامبر (ص)؛ يعني امامان معصوم هستند.

عقیق:در فصل هفتم: (آداب و شرايط امام جماعت) از باب پنجم: (اسرار و آداب عبادت) كتاب معراج السعادة مرحوم نراقي منظور از جمله: "و در جاي رسول خدا و خلفاي راشدين مي ايستد و نيابت ايشان را مي كند؟ "چيست؟ مگر مرحوم نراقي شيعه نبودند؟

براي روشن شدن مطلب توجه به نكاتي ضروري به نظر مي رسد:

1. گفتني است كه كتاب "معراج السعادة" اثر ملا احمد نراقي، در واقع ترجمه كتاب "جامع السعادات" است. كتاب جامع السعادات اثر مرحوم ملا مهدي نراقي (پدر) است. اين كتاب يكي از باارزش ترين كتاب ها در علم اخلاق است كه از گذشته تاكنون به عنوان يكي از متون اخلاقي در حوزه هاي علميه شيعه از سوي علماي اخلاق تدريس مي شود.

2. نراقيين (پدر و پسر) از عالمان معاصر شيعه مي باشند، كه داراي آثار زيادي در فقه، اصول، فلسفه و ...، هستند كه "جامع السعادات" و "معراج السعادة"، از جمله آنها است.

3. اما در باره سؤال، آنچه در كتاب "جامع السعادات" آمده، چنين است: "أ و لا يستحيي من علام الغيوب أن ينصب نفسه قدوة لامة سيد الرسل (صلي الله عليه و آله و سلم) و يحل محل رسول الله (صل الله عليه و آله و سلم) و اوصيائه الراشدين (عليهم السلام) و ينوب عنهم...".[1] و آيا چنين شخصي از حضرت علام الغيوب حيا نمي كند كه خود را مقتداي امت سيد پيغمبران مي كند و در جاي رسول خدا و خلفاي راشدين او مي ايستد و نيابت ايشان را مي كند ... .[2]
بديهي است با توجه به متن كتاب قطعاً منظور ايشان از اوصياي رسول الله، ائمه هدا و امامان معصوم هستند، اما اين كه در ترجمه كلمه "اوصيائه الراشدين" به خلفاي راشدين ترجمه شده است، به ذهن مي رسد منظور خلفاي راشدين؛ يعني چهار خليفه معروف باشند كه قطعاً اين گونه نيست.

4. شايد بدين جهت كلمه "اوصيائه الراشدين" به خلفاي راشدين ترجمه شده است كه مخاطب كتاب تمام مسلمانان هستند و نماز جماعت از آداب و دستورات اسلام است و امام جماعت هم در مذهب شيعه و هم در اهل سنت به نماز مي ايستد، بنابراين با اين واژه، مرادش تمام ائمه جمعه اعم از اهل سنت و شيعه باشند.


پی نوشت:
[1] نراقي، مهدي، جامع السعادات، ج 2، ص 507، قم، انتشارات اسماعيليان، چاپ هفتم، 1379.

[2] نراقي، احمد، معراج السعادة، ص 683، تهران، انتشارات امين و رشيدي.
*اسلام كوئست
منبع:حج

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین