۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۴ : ۲۳
عقیق:محمدحسین محمدزاده مدیر رادیو قرآن در نشست تجلیل از استاد سیدمحسن موسوی بلده طی سخنانی، رسانهای شدن آموزشهای نوین را یکی از فرایندهای تحول در عرصه آموزش قرآن دانست و گفت: با جمعبندی کارشناسان رسانه در امر آموزش، رسانه یک فضای آموزشی و یا یک کلاس بدون دیوار است و یکی از حوزههای سخت آموزشی در این زمینه، کار در رادیو است، زیرا استاد باید فقط از طریق صدا و بدون استفاده از تخته سیاه و تابلو کار آموزش را دنبال کند. ما این نبوغ را در استاد موسوی یافتیم و میتوانیم وی را پدر آموزش نوین قرآن در عصر حاضر بدانیم.
محمدزاده با اشاره به سه یادگار به جا مانده از استاد موسوی گفت: ذکر شریف صلوات بر پیغمبر که اغلب پس از قرائت قرآن ذکر میشود، به همراه ذکر آیات ابتدایی سوره مزمل، همچنین ذکر صلاة وسطی، سه نغمهای است که از ابداعات استاد محسن موسوی بلده است که از این استاد عزیز از سالها پیش به یادگار مانده است.
در ادامه، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران طی سخنانی شهر تهران را شهری قرآنی دانست و گفت: حدود چهارصد سال پیش هنگامی که دور تهران دیوار میکشیدند، 114 برج و بارو ساخته شد و بر روی هر برج و بارو یک سوره از قرآن جای گرفت. همچنین محلات تهران هم هر محله حول محور یک امامزاده شکل گرفت، از این رو میتوان تهران را شهری آمیخته با قرآن و عترت دانست.
مسجد جامعی با اشاره به قدمت جلسات تهران گفت: جلسات این شهر هم قدمت دیرینهای دارد، زیرا جلسهای در تهران هم اکنون برگزار میشود که از زمان مشروطیت تاکنون ادامه دارد، این جلسه، جلسه مجمع قاریان قرآن است که در مسجد شیخ فضل الله نوری برگزار میشد، البته محور جلسات آن زمان جلسات خانگی بود که اغلب اساتید، جلسات آن را در منازل برگزار میکردند. همان سالها قاریان بزرگ مصری مانند نقشبندی هنگامی که به ایران میآمدند به هتل نمیرفتند، به همین منازل اساتید میآمدند و میهمان آنها میشدند، حتی اساتیدی مانند استاد مروت هنگامی که به مصر میرفت، به منزل اساتید مصری میرفت و میهمان آنها بود.
مسجد جامعی با اشاره به اینکه در زمان گذشته آموزش به صورت چهره به چهره انجام میشد، گفت: کلاسهای آن زمان به صورت دوسویه برگزار میشد، زیرا شاگرد با حضور در نزد استاد چهره به چهره و رو در روی استاد به آموختن میپرداخت. این امر را هماکنون میتوان در جلسات استاد موسوی احساس کرد. این استاد عزیز با یک بیان شیوا و با استفاده از ظرفیت دنیای امروز، جلسات بسیار پرباری را راهاندازی کرده است.
منبع:فارس