عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۴۶۳۸۲
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۵
اسرار آل محمد(ع)؛
«سُلَیم بن قیس هلالی» نویسنده کتاب "اسرار آل محمد علیهم السلام" توانست در محضر پنج تن از امامان کتاب خود را تدوین و امضای تأیید از ایشان کسب کند. این کتاب اولین کتاب حدیثی و تاریخی قرن اول هجری است.
عقیق:کتاب اسرار آل محمد(ع) نوشته «سُلَیم بن قیس هلالی» اولین کتاب شیعه در زمان امیر المؤمنین(ع) بوده که امام صادق(ع) درباره آن می گوید: "هر کس از شیعیان و دوستان ما کتاب سلیم بن قیس را نداشته باشد، چیزی از مسائل ولایت ما نزد او نیست و از اسباب ما آگاهی ندارد. این کتاب الفبای شیعه و سرّی از اسرار آل محمد(ص) است. "
امام سجّاد(ع) نیز می فرماید: "سلیم راست گفته است، خدا او را رحمت کند همة این احادیث از ماست و از آنها خبر داریم. و چندین حدیث دیگر که همگی در تأیید وثاقت کتاب و سلیم بن قیس وارد شده است. سلیم این کتاب را در طول شصت سال از عمرش به رشته تحریر در آورده است. "




موضوع کتاب دربارة فضائل اهل بیت از زبان پیامبر اکرم(ص) و حوادث بعد از آن حضرت به نقل از شاهدان عینی مثل ماجرای سقیفه از زبان سلمان فارسی و افتخارات و امتیازات علی(ع) و حوادث دوران خلافت آن حضرت و بسیاری از مباحث عقیدتی و تاریخی است.

اهمیت کار سلیم بن قیس از آنجا معلوم می‌شود که ائمه (ع) کتابش را تأیید کرده‌اند و این سند افتخار را به او و کتابش داده‌اند. علما و محدثین نیز در نقل و حفظ کتاب او کوشیده‌اند به طوری که اثر جاودان آن در طول هزار و چهارصد سال به عنوان اولین کتاب در تاریخ اسلام باقی مانده است.
اکنون که سلیم عمر خود را وقف راه خدا و پیامبر و ائمه کرده و انچه داشته در این راه فدا کرده، خداوند هم نام او و کتابش را در طول قرن‌ها حفظ کرده و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پشتوانه‌های اسلام ثبت کرده است.
سلیم بن قیس هلالی حق عظیمی بر همه ما دارد که این چنین حقایق دینمان را برای ما حفظ کرده است. «ابان بن ابی عیاش» نقل کننده کتاب از مؤلفش نیز حقی بزرگ بر ما دارد که اگر او این امانت سلیم را به خوبی حفظ نمی‌کرد و به دست افرادی امین نمی‌سپرد، تاکنون اثری از این کتاب باقی نمانده بود. در همین راستا، همه علمایی که در طول چهارده قرن، به هر صورتی در حفظ کتاب اقدامی کرده‌اند و زحمتی متحمل شده‌اند، حق خاصی بر ما دارند.

مروری بر زندگانی سُلیم بن قیس هلالی کوفی :
سلیم در زمان حیات پیامبر (ص) و نیز بعد از آن حضرت در زمان حکومت ابوبکر در مدینه نبوده و در حدود پانزده سالگی در اوایل حکومت عمر وارد مدینه شده است. او از همان آغاز ارتباط خود را با امیرالمؤمنین(ع) و اصحاب گرامش سلمان و ابوذر و مقداد و امثال آنان محکم کرد و از چشمه پر فیض اهل بیت (ع) سیراب شد، این برنامه او در زمان عثمان نیز ادامه داشت.
از سال ۳۵ هجری که امیرالمؤمنین(ع) خلافت را به دست گرفت، سلیم حدود ۴۰ سال داشت و شخصاً در میدان‌های جنگ جمل و صفین و نهروان حضور یافت. پس از شهادت امیرالمؤمنین (ع)، سلیم از اصحاب امام مجتبی (ع) و سپس از اصحاب امام حسین (ع) بود. پس از واقعه کربلا سلیم از اصحاب امام سجاد (ع) گردید و در حضور آن حضرت خدمت امام باقر (ع) را در سنین هفتاد سالگی درک کرد.
سلیم در دوران‌های سیاه زیاد و ابن زیاد و حجاج با کتمان زندگی کرد تا بالاخره از ترس حجاج کتاب ارزشمند خود را برداشته به ایران فرار کرد، و در آنجا کتاب خود را به «ابان بن ابی عیاش» سپرد. او در اواخر سال ۷۶ هجری در شهر نوبندجان فارس در سن ۷۸ سالگی بدرود حیات گفت و ظاهراً در همان شهر به خاک سپرده شد.


رمز فایل : www.yjc.ir
منبع:باشگاه
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین