کاش چادر با خودم آورده بودم...
بازدید بانوان فرانسویزبان از جماران+تصاویر
جمعی از بانوان فعال در مؤسسات مردمنهاد کشورهای فرانسه، الجزایر، تونس و سنگال از خانه حضرت امام در جماران بازدید کردند.
عقیق:به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پشت درب شیشهای یک اتاق ساده، درست در بالکنی باریک با کاشیهای زرد قدیمی و میلههای سفید رنگ، چند زن مسلمان دور هم جمع شدهاند؛ زنانی که قدم قدم آمدند؛ از آفریقا تا آسیا. به تهران رسیدند و از کوچههای قدیمی جماران گذشتند و حالا، در حیاط ساده پشت درب شیشهای اتاقی کوچک ایستادهاند؛ اینجا همان خانه امام است.
پروازشان تا به تهران چند ساعت بیشتر طول نکشیده؛ اما سالها از پرواز دلشان گذشته است، برای تو ای امام خوبیها؛ امامی که اکنون صدایت عاشقان را جمع و به مرز دلآگاهی کشانده؛ عاشقی که قرار است امت اسلامی را زیر پرچم اسلام ناب محمدی (ص) گردهم جمع کند.
سهام بنت محمد، 43 ساله از تونس آمده است. پشت درب شیشهای ایستاد. قنوت کوچکی با دستانش گرفت و زمزمهای کرد. دستانش را به صورت کشید و اشکهایش را جمع کرد، زمزمهاش را کسی نشنید؛ اما بلند گفت: «یک زندگی ساده، درست مثل زندگی انبیا» بعد، به پایین نگاهی کرد و سرش را تکان داد و گذشت.
سهام، از لحظه ورودش به ایران این طور میگوید: «وقتی وارد ایران شدم، احساس غرور کردم که روی زمینی پا میگذارم که روزی امام خمینی [ره] در این سرزمین زندگی میکرده است و وقتی خانه امام [ره] را دیدم هیجان زده شدم، احساس میکردم روح امام هم اینک اینجاست.»
وی با اطمینان خاطری که در صدایش وجود دارد، میگوید: «ایران کشوری است حفاظت شده؛ به دلیل وجود افراد مقدسی که در این سرزمین هستند.»
کمی آن طرفتر، یک سؤال و پرسش ساده مطرح میشود؛ از سوی جمیله بنت سعید، نماینده پارلمان کشور تونس که گفته بود؛ آشناییاش با امام خمینی [ره] باز میگردد به سنین جوانی و دوران پرشور پیروزی انقلاب اسلامی. جمیله خیلی آرام پرسید: «خانه به این سادگی رهبر یک کشور و انقلاب باید جزو آثاری باشد که در مجامع بینالمللی به ثبت میرسد، آیا خانه امام خمینی جایی به ثبت رسیده است؟»
پاسخی که میشنود برایش غیرمنتظره است؛ پاسخی از سوی مونا بنت حسن، 38 ساله که کت نیمهبلندی پوشیده با یک پالتو مشکی و شالی که تمام موهایش را پوشانده. مونا قبل از ورود به جماران با استیصال گفته بود که «چادر با خودش نیاورده؛ آیا در جماران چادر توزیع میشود؟» وقتی شنید پوشیدن چادر در بیت امام خمینی و جماران اجباری نیست با طمأنیه سری تکان داد و گفت: «به دلیل احترام، چادر را میخواهم».
مونا این طور پاسخ پرسش جمیله بنت سعید را داد: «معمولاً غربیها دوست ندارند و اجازه نمیدهند نامی از امام خمینی در جایی ثبت شود. آنها نمیخواهند مردم امام را بشناسند».
نگویه سالی، 28 ساله از سنگال، رشته تحصیلیاش تمدن ایران است. کمی هم میتواند فارسی صحبت کند. موضوع پایاننامهاش را شخصیت شهید مطهری و انقلاب اسلامی انتخاب کرده است. وی به این فرمایش امام خمینی اشاره میکند که «مطهری ثمره عمر من بود» و میگوید: «من فکر میکنم شهید مطهری فرزند امام بود.»
این بود لحظهای از یک گفتوگوی ساده پشت اتاق امام خمینی. لحظهای که با یک عکس دسته جمعی به ثبت رسید و ماندگار شد.
از ایران به آفریقا، از ایران تا به سراسر دنیا، عشق به خمینی، عشق به تمام خوبیهاست. و راز ماندگاری نام و راه امام، جز در هدف و آرمان وی نبوده است، آرمانی که جز در اتحاد تمام مسلمانان جهان به ثمر نخواهد نشست.
به گزارش فارس، زنان فعال و فرهیخته حوزه زن و خانواده و فعالان مؤسسات مردم نهاد در کشورهای آفریقایی فرانسویزبان از کشورهای الجزایر، تونس و سنگال و کشور فرانسه، به منظور شرکت در دانشافزایی شجره طوبی، ویژه بانوان فرهیخته مسلمان، در کشورمان حضور دارند.
پنجمین دوره دانشافزایی شجره طوبی، صبح امروز چهارشنبه سوم دی، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افتتاح شد که هدف از برگزاری آن ارتقای جایگاه زنان مسلمان و فرهیخته و آشنایی آنان با دیدگاه اسلام درباره زن و خانواده و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان، است.
این دوره تا 8 دی ماه ادامه دارد و طی آن مباحثی از جمله نظام حقوقی زن در اسلام، زن در آیات و احادیث، رسانه و سبک زندگی اسلامی، نقد و بررسی اسناد بینالمللی زنان و فمینیسم اسلامی، مهارتهای زندگی، عفاف و حجاب در اسلام، حقوق بشر، عرفانهای جدید، عفاف و حجاب در غرب و جریانهای نوظهور در جهان اسلام توسط اساتید ایرانی به دو زبان فارسی و فرانسه، ارایه خواهد شد.
منبع:فارس