کد خبر : ۴۲۲۹۳
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۲
حجت‌الاسلام طباطبایی؛

آیاتی از قرآن که باید مکرر خواند

مؤسس «جامعةالقرآن‌» با اشاره به توصیفی از اخلاق پیامبر از زبان همسر ایشان گفت: پیامبر خود قرآن مجسم بود و شیوه بهره‌گیری از قرآن را هم به ما آموخته و فرموده است که آیاتی از قرآن را مکرر بخوانیم تا مزین به سبک زندگی قرآنی شویم.
عقیق:حجت‌الاسلام «محمدمهدی طباطبائی» استاد حفظ قرآن کریم و بنیان‌گذار مؤسسه «جامعةالقرآن‌الکریم و اهل‌البیت(ع)» در گفت‌وگویی با اشاره به اهمیت حرکت مستمر در راه رضایت خدا، گفت: وقتی تمامی اقوال و افعال ما مطابق با آموزه‌های قرآنی باشد می‌توانیم ادعا کنیم سبک زندگی قرآنی داریم.

اخلاق و رفتار پیامبر(ص) همواره مطابق با قرآن بود

وی با بیان اینکه ما باید سیره اهل‌بیت(ع) را الگوی زندگی خود قرار دهیم، ادامه داد: از یکى از همسران رسول خدا (ص) پرسیدند که اخلاق پیامبر(ص) را براى ما توصیف کن، او در جواب گفت که «کان خُلقُهُ القُرآن؛ اخلاق او قرآن بود»؛ پیامبر(ص) تجسم آیات الهی بودند و رفتارشان همواره مطابق با دستورات الهی بود بنابراین شایسته است ما نیز در زندگی از ایشان الگو بگیریم.

حجت‌الاسلام طباطبائی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن همواره انسان‌ها را به نیکی امر و و از بدی نهی می‌کند، افزود: برای گسترش سبک زندگی قرآنی باید نفس خود را از آنچه خداوند ما را از انجام آن نهی می‌کند، بازداریم که برای این تحقق امر باید با قرآن مأنوس شویم.

نهادینه کردن فرهنگ قرآنی وظیفه یک شخص یا نهاد نیست

این حافظ قرآن کریم با بیان اینکه طبق روایت هیچ کسی با قرآن ننشست مگر آن که به هدایت او افزوده یا از کوری او کاسته شد، گفت: خداوند در قرآن فرموده است: «انَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ؛ قطعا این قرآن به [آیینى] که خود پایدارتر است راه مى‏‌نماید» (اسراء/9) بنابراین برای بهره‌گیری از هدایت الهی و حیات طیبه باید به قرآن رجوع کنیم.

بنیان‌گذار مؤسسه «جامعه القرآن‌الکریم و اهل‌البیت(ع)» با اشاره به اینکه نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه وظیفه یک نهاد یا گروه نیست، ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در حدیث شریفی می‌فرمایند: «کُلُّکُم راع و کُلُّکُم مَسئول» یعنی تمامی افراد جامعه نسبت به هم مسئولیت و وظیفه دارند به همین جهت برای توسعه فرهنگ و سبک زندگی قرآنی نباید از یک شخص یا نهاد توقع داشته باشیم بلکه همه موظف به همکاری هستند.

لزوم همکاری همه نهادها برای ترویج سبک زندگی قرآنی

حجت‌الاسلام طباطبائی به ضرورت وحدت رویه برای توسعه فرهنگ دینی و قرآنی اشاره کرد و افزود: در بحث عفاف و حجاب می‌بینیم که بیش از 26 دستگاه با هم همکاری می‌کنند چرا که هر بخش مروبوط به یک نهاد خاص است و تا زمانی که همه نهادها به درستی وظایف خود را نشناخته و به آن عمل نکنند فرهنگ عفاف و حجاب نیز نهادینه نمی‌شود بنابراین برای ترویج سبک زندگی قرآنی نیز باید همه مردم و مسئولان با هم تلاش کنند تا به نتیجه مطلوب برسیم.

این حافظ کل قرآن کریم ادامه داد: نهادها و ارگان‌های فرهنگی باید با استخراج آیات مرتبط با سبک زندگ قرآنی آن را در اختیار مردم قرار دهند تا فرهنگ قرآنی در جامعه نهادینه شود البته در این راستا صدا و سیما نقش مؤثرتری نسبت به سایر نهادهای فرهنگی دارد چرا که رسانه ملی نهادی است که حکم دانشگاه را دارد بنابراین نباید در سریال و فیلم‌هایی که بر روی آنتن رسانه ملی می‌رود مفاهیم ضددینی به صورت مستقیم و غیر مستقیم ترویج داده شود.

حجت‌الاسلام طباطبائی با بیان اینکه در عالم هستی بسیاری از موضوعات وجود دارد که انسان هنوز آنها را کشف نکرده است، گفت: خداوند در قرآن فرموده است: «وَاللّهُ یَعْلَمُ وَ أَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ» (آل‌عمران/66)، «إِنَّ اللّهَ یَعْلَمُ وَ أَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ» (نحل/74) بنابراین ما باید به هر آنچه که خداوند در قرآن ما را امر و نهی می‌کند عمل کنیم چرا که آنچه خداوند می‌داند ما نمی‌دانیم.

آیات مربوط به امر به معروف و نهی از منکر را تکرار کنیم

این استاد قرآن کریم با اشاره به لزوم توجه و تدبر در آیاتی که خداوند ما را به نیکی دعوت می‌کند و از بدی دور می‌سازد، افزود: رسول اکرم(ص) به ابن مسعود می‌فرماید: نه تنها زیاد قرآن بخوان بلکه وقتی به آیاتی مانند آیه امر به معروف و نهی از منکر رسیدی آن را مکرّر تلاوت و در آنها تدبر کن «ردّدها وکرّرها» زیرا امرش تو را به صلاح و نیکی دعوت می‌کند و نهی‌ آن تو را از زشتی باز می‌‌دارد.

وی با بیان اینکه تلاوت روزانه 50 آیه قرآن کریم که مورد سفارش بزرگان دین بوده است همراه با تدبر در آن ما را به سبک زندگی قرآنی می‌رساند، گغت: خداند می‌فرماید: «وَ خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ وَ لِتُجْزَى کُلُّ نَفْسٍ بِمَا کَسَبَتْ وَهُمْ لَا یُظْلَمُونَ؛ و خدا آسمان‌ها و زمین را به حق آفریده است و تا هر کسى به [موجب] آنچه به دست آورده پاداش یابد و آنان مورد ستم قرار نخواهند گرفت» (جاثیه/ 22) بنابراین هر چه در این دنیا به دستورالت الهی عمل کنیم در آخرت جایگاه بهتری خواهیم داشت.


منبع:فارس


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین