یک استاد حوزه و دانشگاه پاسخ داد:
دعای جبرییل به هنگام بالا رفتن پیامبر از منبر
حجت الاسلام والمسلمین مرتضایی گفت: وقتی حضرت محمد (ص) برای نخستین بار از منبر بالا می رفتند جبرییل سه دعا خواندند که به دنبال آن پیامبر(ص) آمین گفتند.
عقیق:حجت الاسلام والمسلمین مصطفی مرتضایی، مسئول سازمان عقیدتی سیاسی حفاظت اطلاعات ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در جمع عزاداران گفت: در طول تاریخ بسیار اتفاق افتاده است افراد از طریق برداشت نامناسب از آیات قرآن کریم و روایات منحرف شده اند.
وی ادامه داد: در اوایل انقلاب بسیاری از گروه ها نزد امام خمینی (ره) رفته و سعی می کردند با خواندن آیات و روایات ذهن بنیانگذار انقلاب را به سوی خود متوجه کنند اما حضرت امام (ره) فریب آنان را نخوردند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه لشکریان یزید نیز خود را متعهد به قرآن می دانستند، گفت: به آنها گفته شده بود با کشتن حسین به بهشت می روید.
وی در بخش دیگری از سخنانش به سختی های دوران تبلیغ حضرت محمد مصطفی (ص) اشاره کرد و گفت: پیامبر پس از حضور در یثرب در منزل ابو ایوب انصاری یکی از فقیرترین مردم شهر ساکن شد. انصاری به او گفت شما در طبقه دوم ساکن شوید اما پیامبر(ص) فرمودند به دلیل مراجعات بسیار مردم بهتر است در طبقه اول ساکن شوم تا بدین شکل موجب مزاحمت شما نشوم. پیامبر (ص)در سال های اول حضور در مدینه به صورت ایستاده سخنرانی می کردند تا اینکه نجاری برای ایشان منبری ساختند. وقتی پیامبر(ص) برای اولین بار از آن منبر بالا می رفتند جبرییل نازل شده و سه دعا خواندند؛ دعای اول این بود خدا لعنت هر که را احترام به بزرگتر و والدین خود را نگه ندارد، دعای دوم خدا لعنت کند هر که ماه رمضان را درک کند اما خداوند در پایان ماه او را نیامرزد و اما دعای سوم خدا لعنت کند هر کس را که نام تو را بشنود و صلوات نفرستد.
وی در تفسیر این ماجرا گفت: هر که می خواهد همراه با پیامبر (ص) باشد باید دو مقدمه را رعایت کند اول اینکه مسایل اخلاقی به ویژه مصداق کاملش احترام به پدر و مادر را در نظر بگیرد و ثانیا مسایل معنوی از جمله ماه مبارک رمضان را درک نماید.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از مردم مستحبات را انجام می دهند ولی از واجبات غافل می مانند در حالی که اسلام تاکید بسیاری بر انجام واجبات دارد.
منبع:شبستان