عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۴۱۷۵۱
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۹
خرمیان مطرح کرد
قاری بین‌المللی قرآن کریم نحوه تعامل مطابق با فرامین الهی را یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای ترویج سبک زندگی قرآنی دانست و گفت: برای داشتن زندگی قرآنی باید به آیات الهی تمسک جست و بر اساس مفاهیم قرآن با یکدیگر تعامل داشت.
عقیق:مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر به پیاده‌سازی سبک زندگی قرآنی در جامعه توجه بسیاری داشته‌اند به طوری که ایشان در محفل انس با قرآن که در نخستین روز ماه مبارک رمضان سال 1392 و در تاریخ 19 تیرماه برگزار شد، فرمودند: «یک مسئله، مسئله‌ احترام ظاهری و پاس‌داشتن از حرمت قرآن است به معنای الفاظ قرآن، اصوات قرآنی؛ این در جای خود چیز محترم و مهمی است. مسئله‌ بالاتر تخلق به اخلاق قرآنی است؛ سبک زندگی را منطبق با قرآن قرار دادن».

فعالیت‌های روزانه یک مسلمان باید با معیارهای قرآن منطبق باشد

بر همین اساس «محمدرضا خرمیان» قاری بین‌المللی قرآن کریم  با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی به سبک زندگی قرآنی، اظهار داشت: سبک زندگی قرآنی مد نظر رهبری به معنای این است که تمامی فعالیت‌های روزانه یک مسلمانان منطبق با معیار قرآن و دستورات الهی باشد.

وی با بیان اینکه مطالبات رهبری در تمامی حوزه‌ها به ویژه قرآنی بر اساس معیارهای اسلامی است، افزود: رهبری چندین بار به اهمیت توجه به قرآن در زندگی تأکید کرده‌اند چرا که قرآن کتاب هدایت است و کسی که به مفاهیم و دستورات آن عمل کند راه سعادت را پیش خواهد گرفت.

توجه قرآن به تعامل با یکدیگر

خرمیان تعامل درست با یکدیگر را نخستین راه‌ ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه دانست و گفت: خداوند در قرآن به تعامل با یکدیگر توجه بسیاری کرده است و می‌فرماید: «قُلْ لَهُمَا قَوْلًا کَرِیمًا؛ گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو». (اسراء/ 23) همچنین در آیه‌ای دیگر می‌خوانیم:«قُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا؛ سخنى استوار (به حق) گویید» (احزاب/ 70) بنابراین نحوه تعامل و درست سخن گفتن از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند در نهادینه‌کردن سبک زندگی قرآنی مؤثر واقع شود.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه اگر با قرآن مأنوس شویم و به آیات الهی تمسک جوییم به سعادت دنیوی و اخروی می‌رسیم، ادامه داد: خداوند در قرآن به خوراک نیز توجه کرده و فرموده است: «فَانْظُرْ إِلى‏ طَعامِکَ وَ شَرابِکَ؛ به خوراک و نوشیدنى خود بنگر» (بقره/ 259) بنابراین ما برای داشتن سبک زندگی قرآنی باید به آنچه که می‌خوریم نیز توجه کنیم چرا که تأثیر مستقیمی بر زندگی و فرزندان ما دارد.

آموزش و پرورش تأثیرگذارترین نهاد در ترویج سبک زندگی قرآنی است

وی با اشاره به اینکه دوری از فرامین قرآن باعث گمراهی می‌شود، گفت: برای اینکه سبک زندگی قرآنی را در جامعه نهادینه کنیم باید معیارهای قرآنی را بشناسیم و پس از آن در پی پیاده‌سازی و عمل به آنها باشیم که در این راستا آموزش و پرورش نقش قابل توجهی دارد.

خرمیان افزود: خداوند در سوره مبارکه «جمعه» می‌فرماید: «یتْلُوا عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَ یزَکِّیهِمْ وَ یعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ؛ فرستاده‌ای از خود آنان برانگیخت تا آیاتش را بر آنان ‏خواند و آنان را پاک گردانیده و به آنان کتاب و حکمت ‏آموزد»؛ بر اساس این آیه، قبل از علم‌آموزی باید پاک شد همچنین پیامبر(ص) فرموده‌اند: «العلم و الدین توأمان اذا افترقا احترقا؛ علم و دین پیوسته با یکدیگرند و هرگاه جدای از هم شدند آتش‌افروز خواهند بود».

این قاری بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه بر اساس حدیثی از پیامبر(ص) تقوا و اخلاق دو پایه دین است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به رسالت هدایتگری و سوق دادن افراد در مسیر اسلام می‌تواند در ترویج سبک زندگی قرآنی تأثیرگذاری بسیاری داشته باشد.

سیره ائمه(ع) بهترین الگوی سبک زندگی قرآنی است

خرمیان با اشاره به اهمیت تولید و پخش فیلم و سریال‌های مذهبی، افزود: سریال‌های یوسف پیامبر(ص) و مختارنامه از تأثیرگذارترین فیلم‌های مذهبی و قرآنی بودند بنابراین وزارت ارشاد شایسته است با حمایت از چنین فیلم‌هایی اثرگذاری بسیاری در سبک زندگی اسلامی و قرآنی داشته باشد.

وی با بیان اینکه رفتار و سیره اهل‌بیت(ع) بهترین الگو برای داشتن سبک زندگی اسلامی و قرآنی است، گفت: پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) بهترین الگو برای ما هستند بنابراین بهتر است مسئولان با معرفی و نهادینه کردن سبک زندگی آن بزرگواران، جامعه را با اخلاق قرآنی آشنا کنند.


منبع:فارس


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین