کد خبر : ۳۹۴۹۳
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۸

تاثیردوراندیشی درکارها وبهره‌گیری ازتجربۀدیگران

در جامعه صالح و با فرهنگ متعالی افراد تنها داده‌های ذهن خود را ملاک و معیار قرار نمی‌دهند بلکه از دیگران هم نظرخواهی می‌کنند و انتقاد، بهره‌گیری از تجربه‌های دیگران، مدیریت و برنامه‌ریزی و عقل‌گرایی هم وجود دارد.

عقیق:یکی از ویژگی‌های حکومت صالح در رفتارهایی است که در رابطه با فرهنگ در آن کشور صورت می‌گیرد. یکی از ویژگی‌های فرهنگی حکومت صالح عقل‌گرا بودن افراد، مدیریت و برنامه‌ریزی آنها، استفاده از متخصصان، دوراندیشی و برنامه‌ریزی در کارها، بهره‌گیری از تجربه دیگران و آزادی انتقاد است.

امام صادق (ع) در خصوص مدیریت و برنامه‌ریزی در حکومت‌های صالح می‌فرمایند: هرگاه خداوند خیر مردمی را بخواهد، برنامه‌ریزی درست را، در زندگی، مورد توجه خاص آنان قرار می‌دهد.

پیامبر (ص) نیز درباره استفاده از متخصصان که یکی دیگر از ویژگی‌های فرهنگی حکومت صالحان است، می‌فرمایند: هر کس رهبری جامعه‌ای را به دست بگیرد، با این‌که داناتر و دین شناس‌تر از او وجود دارد، همواره تا قیامت، حال و روز آن جامعه افت خواهد کرد.

امام علی (ع) در خصوص دوراندیشی در برنامه‌ریزی و کارها می‌فرمایند: هر کس جوانب کار خود را جمع نکند و حساب کار از دستش برود، نابود خواهد گشت.

امام علی (ع) فرمودند: هر کس از تجربه‌ها بهره گیرد کارهایش به نتیجه می‌رسد.

امام علی (ع) در خصوص آزادی انتقاد که از ویژگی‌های فرهنگی حکومت‌های صالح است، فرمودند: آدم عاقل را برای کار نادرستش سرزنش کن. ( و مورد انتقاد قرار ده!)، تو را دوست خواهد داشت (و هرگز بدش نخواهد آمد).


پی نوشت ها:

بحار 1/94

مستدرک‌الوسائل 11/190

ثواب‌الاعمال /246

غررالحکم /329

غررالحکم /300

غررالحکم /333، الحکم 2/182

الحیات، محمدرضا حکیمی

 منبع:ایسنا

211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین