۰۲ بهمن ۱۴۰۳ ۲۲ رجب ۱۴۴۶ - ۲۷ : ۰۱
عقیق:چه اضطرابى دامن زمین را فرا مىگیرد، آنگاه که دلش مزار امامى مىشود. گویى در آن هنگام، دست و پایش مىلرزد! زمین از اینکه باید گوهرى را در میان بگیرد، بسیار ناخشنود است. اکنون زمین چه شرمسار است که تنها بیست و پنج بهار، او را مهمان خوانش دیده بود؛ او که جواد بود و جود، قطرهاى از پیشانى بلندش؛ تقى بود و پرهیزکارى، سطرى از صحیفه وجودش.
او که در همان خردسالى امام شد و در نوجوانى، رهگشاى گره هاى فکرى. که بى درنگ، دشوارترین پرسش را پاسخ مى گفت و خبر از اتصال خویش به دریاى علم الهى مى داد.
تنها «بیست و پنج» سال بود که نسیم «هل اتى» مىوزید و نهرهایى که از سرچشمه «طه» سیراب مى شود، جارى بود. و چه زود، این نسیم از وزیدن افتاد و این عطر دلنواز، دامن برچید!
اما، نه... چشم دلت را باز کن و ببین! هنوز آن نسیم در حال وزیدن است و این شمیم روحبخش به مشام مى رسد.
سلام بر تو اى جوادالائمه! و بر آن بارگاه خدایى ات که تا دامنه قیامت، چشم نواز همه از رهرسیدگانِ خسته خواهد بود.
براى هروله از «مروه» دلت تا «صفاى» کاظمین، راهى نیست. در این حج ولایت و عشق همیشه در «سعى» باش؛ که بى «سعى» نمى توان به «صفاى» جمال دوست رسید.
غروب، در نفس گرم تو آرمیده است ای آسماننشین! به زلالی آینه هایی که در غربت، به کام سنگ در می آیند! من در عجبم تو ای بغداد! چگونه تاوان این گناه را خواهی داد که آسمانِ غرق در اندوه، تو را نفرین میکند و کوچه های زخم دیده، بی لیاقتی تو را قهقهه میزنند.
مظلوم من! دل کدامین یاسمین، از غربتت به درد آمد که اینچنین، به خاکیان پشت کردی و آسمان نشینی را پیشه؟ یاسین من! مفسران نگاهت، قاصدک های پژمرده در باغ هستی اند.
ای ستودنی! مدینه ی فاضله ی چشمهایت را، جایگاهی است والا. ... و من، مدینه را، این غربت همیشه جاری را، در اندوهی مطلق، به فرزندت علی می سپارم. اکنون دستان آسمان چتری میشود که صبح را ارزانی بهشت کند و آسمان، این بلند همیشه، غربت تو را در خون خواهد گریست و در ماتم تو، قرنها بر زمین، این خاکی ناشایست، خیره خواهد ماند.
ای دستهایت به نور بهشتی آغشته و آیه آیه رحمن در خونت جاری! چگونه میشود غربتت را در واژهها به تصویر کشید؟ چگونه شامگاهان، در غربتت اشک بریزم؟ «امالفضل»، در حریم تو یک زن بود و آسیه در خانهی فرعون، زنی دیگر. کدامین زخمت را بسرایم ای ستارهی فروزان بهشتی!
آسمان نشین من! تو نیستی امّا ...
منبع:جام
211008