۱۴ آذر ۱۴۰۳ ۳ جمادی الثانی ۱۴۴۶ - ۱۵ : ۲۲
عشق به ائمه معصومین(ع) در دل و جان شیعیان و محبین امامان معصوم وجود دارد و نه تنها از این عشق و علاقه کاسته نمیشود بلکه روز به روز بر این علاقه افزوده میشود.
حکایت زنان نهبندانی که از روی ابراز ارادت و علاقه پای دار قالی مینشینند و عشق و علاقه خود به امامان معصوم و عتبات عالیات را به نخهای قالی گره میزنند از این دست است، علاقهای که وقتی از آنها میخواهی بیانش کنند جز قطرات اشک چیز دیگری جوابگو نیست.
وقتی پای حرفهای این زنان مینشینی هر کسی هدف و حاجتی دارد از آمدنش و کلید گشایش کارش را در گرهزدن نخها برای بافت قالی عتبات عالیات میداند.
خانم محمدی مسئول یکی از کارگاههای قالیبافی عتبات عالیات در نهبندان میگوید: در ابتدای امر که میخواستیم این کارگاه را راهاندازی کنیم فکر نمیکردیم که از این طرح استقبال شود ولی با گذشت مدت کوتاهی استقبال بانوان نهبندانی به حدی شد که مجبور به تعیین شیفت شدیم.
وی افزود: علاوه بر بانوانی که برای بافت قالی میآمدند بانوان دیگری هم برای خدمترسانی به بافندگان فرش به این کارگاهها میآمدند و از بافندگان پذیرایی میکردند.
محمدی خاطرنشان کرد: استقبال به حدی بوده است که پس از تعیین شیفت به هر گروه بافنده در طول هفته تنها چند ساعت وقت میرسیده است.
کلثوم قاسمی یکی از بافندگان فرش که در این کارگاه قالیبافی حضور دارد، میگوید: من در گذشته قالی میبافتم اما از وقتی که به شهر آمدهام دیگر این امکان وجود نداشت که قالی ببافم ولی اجرای این طرح کمک کرد تا من پس از گذشت چندین سال دوباره پای دار قالی بنشبنم و ارادت خودم به امامان معصوم(ع) و عتبات عالیات را از این طریق نشان دهم.
خانم دیگری میگوید: به دلیل برخی مشکلات نمیتوانم به عتبات عالیات سفر کنم ولی وقتی شنیدم که این طرح توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات نهبندان در حال انجام است در این کارگاهها ثبت نام کردم تا عشق و ارادت خود را به عبدالله الحسین(ع) نشان دهم و امید دارم که به واسطه این فعالیت کوچک مشکلاتم حل شود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه نهبندان در گفتوگو با خبرنگار فارس در نهبندان با اشاره به اینکه هنر یک امانت الهی در دست بشر است، گفت: این هنر وقتی با ارزش میشود که از آن در راه خدمت به خدا و خلق استفاده شود و ادای دین هنر از وظایف هر هنرمند است که اگر اینگونه شود هنر اثرگذار و هنرمند ماندگار خواهد شد.
حجتالاسلام و المسلمین محمد علی مومنزاده افزود: به طور یقین در بافت این قالی هر گرهی که زده شده به تار و پود آن با عشق به اهل بیت بوده که این عشق به اهل بیت نیز تاثیرگذار در گرهگشایی از مشکلات زندگی آنان خواهد بود چرا که کسانی که در مسیر توسعه قبور اهل بیت قدم بر میدارند مورد شفاعت پیامبر اکرم(ص)قرار میگیرند.
وی خاطر نشان کرد: در دنیای امروزی تکفیریها و وهابیت سعی بر تخریب قبور مبارک اهل بیت دارند و هرچه وهابیت به تخریب و خرابکاری بپردازد نخواهد توانست ذرهای از محبت اهل بیت را از دل مسلمانان کم کنند چراکه اعتقاد و محبت به اهل بیت قلبی و درونی است.
مسئول دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات نهبندان نیز گفت: در کشور فقط استان خراسان جنوبی در بافت قالی برای عتبات عالیات پیشگام است و از نهبندان تاکنون دو قالی به عتبات عالیات اهدا شده است و دو کارگاه قالی دیگر در شهر نهبندان و یک کارگاه قالی نیز در روستای شیر شتر این شهرستان راهاندازی شده تا برای عتبات عالیات قالی بافته شود.
محمد مجنونی ادامه داد: روستاهای دیگری از نهبندان درخواست راهاندازی دار قالیبافی را دارند که در صدد آن هستیم تا در این روستاها نیز این کار خداپسندانه را انجام دهیم.
وی افزود: برای ساخت صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا(س) در حرم مطهر حضرت علی(ع) در نجف، استان خراسان جنوبی تامین 100 هزار متر مربع از سنگ آن را تعهد کرده است که از این میزان 6 هزار متر مربع سهم شهرستان نهبندان است و هزینه برآورد شده هر متر مربع از این سنگ برابر با 5 میلیون ریال است که با کمکهای مردمی تامین خواهد شد.
فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج نهبندان هم در مراسم بازدید از یکی از کارگاههای بافت قالی عتبات عالیات اظهار کرد: کار بافت فرشهای دستباف ویژه عتبات عالیات با مشارکت داوطلبانه 150 هنرمند بافنده زن نهبندانی از ماه مبارک رمضان در چهار کارگاه تولید فرش در شهر نهبندان و روستاهای دهنو و شیر شتر از توابع بخش مرکزی و بخش شوسف این شهرستان آغاز شده است.
محمود رضا بخشی با بیان اینکه نخ و سایر مواد مورد نیاز بافت فرش دستباف از سوی نمایندگی عتبات و عالیات نهبندان در اختیار کارگاههای تولید فرش دستباف این شهرستان قرار داده میشود، افزود: تاکنون پنج تخته فرش نفیس دستباف شش متری در مجموع به متراژ 30 متر مربع و به ارزش تقریبی 250 میلیون ریال در این کارگاهها تولید و یا در حال تولید هستند که پس از فروش در بازار داخلی، براساس نیات بافندگان درآمد حاصل از فروش آنها به عتبات عالیات اختصاص مییابد.
حسین حاجی بگلو فرماندار نهبندان نیز در این بازدید مشارکت داوطلبانه بافندگان نهبندانی در طرح تولید فرش دستباف ویژه عتبات عالیات را تجلی اوج پیوند قلبی بانوان ولایتمدار این شهرستان با اهل بیت عصمت و طهارت(ع) خواند و گفت: ایجاد و توسعه و تجهیز کارگاههای تولید فرش دستباف این شهرستان با هدف جذب بافندگان و فراهم نمودن فرصتهای شغلی پایدار در راستای تحقق اهداف شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» را در دستور کار خود قرار میدهد.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930626000380#sthash.4d7kAUqI.dpuf