عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۴۸۴۴
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۴
درس‌های قرآن «معلم دوست‌داشتنی»
یادگیری علم آنقدر مهم است که رسول خدا(ص) فرمودند: «باسوادی که بخوابد، از بی‌سوادی که نماز بخواند بهتر است» البته علمی دارای ارزش است که انسان را اصلاح و از حسادت، شرک و مفاسد اخلاقی دور کرده و عبادت را در وجود او متجلی کند.

عقیق: حجت‌الاسلام قرائتی که بیش از 30 سال به تدرس علوم و معارف قرآنی می‌پردازد سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی انتخاب شد بر همین اساس نام «معلم دوست داشتنی قرآن» را برای وی برگزیدیم و در طرحی با همین عنوان از سال گذشته به بازخوانی بخشی از مطالب ایراد شده در برنامه درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی می‌پردازیم.

در ادامه بخشی از این مطالب با موضوع «معلم و شاگرد» که در تاریخ 18 شهریور‌ماه 1361 در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان می‌شود.

اهمیت علم/ جایگاه عالم

نکته 1) رسول الله(ص) درباره‌ اهمیت علم می‌فرمایند: «نَوْمٌ مَعَ عِلْمٍ خَیْرٌ مِنْ صَلَاةٍ مَعَ جَهْلٍ»(منیةالمرید، ص‏104) با سوادی که بخوابد، بهتر است از بی‌سوادی که نماز بخواند.

نکته 2) امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید: «رَکْعَتَانِ مِنْ عَالِمٍ» دو رکعت نمازی که عالم بخواند، «رَکْعَتَانِ مِنْ عَالِمٍ خَیْرٌ مِنْ سَبْعِینَ رَکْعَةً مِنْ جَاهِلٍ»(إختصاص مفید، ص‏245) بهتر است از 70 رکعت نمازی که جاهل بخواند.

رابطه علم حق و خوف از خدا

نکته 3) امام صادق(ع) فرمود: «یستغفر له کل شی ء و اذا خرج من بیته شیئته سبعون الف ملک» کسی که برای کسب علم می‌رود، همین که از خانه‌اش بیرون می‌آید 70 هزار ملک و فرشته او را همراهی می‌کنند.

نکته 4) اگر علم جهت داشته باشد به سادگی انسان رشد خود را در جامعه می‌بیند. «إِنَّما یَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ»(فاطر/28) قرآن می‌گوید: نشانه‌ علم حق این است که انسان خوف خدا را داشته باشد.

چه علمی به درد می‌خورد؟

نکته 5پیامبر(ص) فرمود: «خَیْرُ الْعِلْمِ مَا نَفَعَ»(مجموعةورام، ج‏2، ص‏32) بهترین علم‌ها آن است که نفع داشته باشد. هر علمی نفعش بیش‌تر باشد، بهتر است البته این نفع به معنای سود مادی نیست بلکه نفعی است که برای اصلاح جامعه اسلامی باشد.

نکته 6) امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «خیر العلوم ما أصلحک»(غررالحکم، ص‏46) بهترین علم‌ها آن علمی است که تو را اصلاح و از حسادت و شرک و جهل و مفاسد اخلاقی دور کند.

کسی که تمام هستی او را لعنت می‌کند

نکته 7) امیرالمؤمنین علی(ع) فرمود: «ثمرة العلم العبادة»(غررالحکم، ص‏64) ثمره‌ علم عبادت است. اگر کسی علمش زیاد شود ولی عبادت و خط خدا بودن و حزب‌اللهی شدن او زیاد نشود، معلوم می‌شود که علم او بی‌ثمر است.

نکته 8) پیامبر اسلام(ص) می‌فرمایند: «کاتم العلم یلعنه کل شی ء» کسی که از او چیزی را بپرسند و می‌تواند جواب بدهد و ندهد، تمام هستی بر او لعنت می‌کنند.

برای مشاهده متن کامل به اینجا مراجعه کنید.


منبع:فارس

211008

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین