عقیق: نشست تخصصی «راهکارهای ترویج انس با قرآن در بین عموم مردم» با حضور «شهریار پرهیزکار» حافظ بینالمللی قرآن به همت کمیته نهادها و مؤسسات قرآنی بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این نشست، شهریار پرهیزکار با اشاره به اهمیت ترویج انس با قرآن اظهار داشت: هماکنون نحوه ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه به شکل مناسبی نیست بنابراین باید تمامی فعالان قرآنی برای رفع این مشکل و شکاف ایجاد شده در عرصههای قرآنی همت کنند.
مسئولان موضوع انس با قرآن را جدی نگرفتهاند
وی با بیان اینکه مسئولان درباره ترویج فرهنگ قرآنی بیشتر شعار میدهند و اقدامات عملی صورت ندادهاند، خاطر نشان کرد: متأسفانه مسئولان موضوع ترویج قرآن را جدی گرفته نشده است به طوری که در این باره بیشتر شعار میدهند و درباره فعالیتهایی که بتوان از آنها به درستی در راستای ترویج قرآن استفاده کرد غافل هستند.
این حافظ بینالمللی قرآن کریم با اشاره به اینکه مسئولان فرهنگی کشورمان از مقامهای بینالمللی جامعه قرآنی اطلاع کافی ندارند، گفت: بسیاری از مسئولان نمیدانند که ایران چند مقام اول را در قلههای رفیع قرآن مسابقات کشورهای مختلف از جمله مصر، عربستان، اردن، فیلیپین، لیبی، امارات متحده عربی کسب کرده است به همین دلیل نمیتوانند اقداماتی برای گسترش فرهنگ قرآنی نیز داشته باشند.
وی به الگوپذیری کودکان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: کودکان به راحتی از محیط اطراف الگو میگیرد بنابراین وقتی آنها میبینند مباحث قرآنی در اولویت مسئولان کشور نیست، نمیتوان انتظاری از آنها داشت که به موضوعات قرآنی اهتمام ورزند و در این راه پیشرفت کنند.
لزوم معرفی و تجلیل قهرمانان قرآنی
پرهیزکار با اشاره به لزوم تجلیل از قهرمانان قرآنی بیان داشت: اگر قهرمانان قرآنی را بشناسیم و آنها را به عنوان الگویی برای سایر افراد معرفی کنیم به طور حتم جوانان به سوی حرکت در قلههای رفیع قرآنی تشویق میشوند.
این داور بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه رسانه ملی باید در عرصه معرفی قهرمانان قرآنی پیشقدم باشد، گفت: هماکنون مباحث قرآنی در رسانه ملی در جایگاه مطلوبی قرار ندارد چرا که فرهنگسازی در این خصوص صورت نگرفته است به طوری که مردم برای برنامه 90 وقت خود را صرف میکنند و به موضوعات بیاهمیت توجه دارند اما نسبت به برنامههای قرآنی کمتوجه هستند.
پرهیزکار با اشاره به اینکه عدالت یعنی قرار دادن مسائل در جایگاه خود، افزود: تا زمانی که کودکان و نوجوانان الگوها را به چشم خود نبینند نمیتوانند به سمت آن حرکت کنند بنابراین برای گسترش فعالیتهای قرآنی باید الگوهای قرآنی و قهرمانان این عرصه را به جامعه معرفی کرد.
تحقق مطالبه رهبری نیازمند توجه ویژه به حفظ قرآن است
وی با بیان اینکه باید برای گسترش آموزشهای قرآنی برنامهریزی شود، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به داشتن 10 میلیون حافظ قرآن اشاره کردند به همین جهت باید به حفظ قرآن توجه ویژهای شود در غیر این صورت این مطالبه محقق نخواهد شد.
حفظ کوتاه مدت نتیجه ندارد
این حافظ بینالمللی قرآن کریم با اشاره به اینکه رهبری در تمامی جلسات به حفظ قرآن تأکید داشتهاند، ادامه داد: باید نهضت حفظ صورت گیرد؛ البته حفظ کوتاه مدت که افراد پس از گذر زمان فراموش کنند نتیجه ندارد به همین جهت باید در مدت دو تا سه سال افراد را برای حفظ کل قرآن کریم تربیت کرد تا حافظان قرآن محفوظات خود را فراموش نکنند.
خواندن تفسیر سرعت حفظ قرآن را کاهش میدهد
وی با بیان اینکه حفظ همراه عمل به آیات قرآن میتواند نقش مؤثری در گسترش امور قرآنی داشته باشد، گفت: به نظر من قرآنآموزان نباید در حین حفظ قرآن به یادگیری تفسیر نیز بپردازند چرا که خواندن تفسیر سرعت حفظ قرآن را کاهش میدهد بنابراین باید به صورت اجمالی به ترجمه آیات الهی توجه داشته باشند تا آیات در ذهن ماندگار شود.
منبع:فارس