فرهنگ قرض دادن
یک برداشت کوتاه از یک آیه قرآن؛9+فیلم
بخش نهم برداشت کوتاه از یک آیه از قرآن کریم با عنوان «آیههای زندگی» با سخنرانی حجتالاسلام سید ابراهیم راد همزمان با روز نهم ماه مبارک رمضان منتشر شد.
عقیق: همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت الهی و بهار قرآن هرروز یک آیه از کلام الله مجید را توسط «حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم راد» در برداشتی کوتاه و آزاد با محوریت مسائل اجتماعی و موضوعات مهم سبک زندگی با عنوان «آیههای زندگی» منتشر میکنیم.
در ادامه بخش نهم آیههای زندگی، شرح آیه 282 سوره مبارکه بقره با موضوع «فرهنگ قرض دادن» را میخوانید:
آیه 282 سوره مبارکه بقره میفرماید:««یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ إِذَا تَدَایَنتُم بِدَیْنٍ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى فَاكْتُبُوهُ وَلْیَكْتُب بَّیْنَكُمْ كَاتِبٌ بِالْعَدْلِ ...»
نکته: زندگی ما سراسر معامله و قرض و امور این چنینی است این آیه میفرماید: مسلمین و مومنین هرکسی قرضی داد و قرضی گرفت و معامله ای انجام داد میباید آن را زود بنویسد قرآن فرمود هر معامله ای و قرضی انجام میدهید مکتوب کنید.
یک فرهنگ غلطی وجود دارد که پولی که به هم قرض میدهیم نمینویسیم. این فرهنگ غلطی است در حالی که قرآن با فعل امر فرموده است که بنویسد و هیچ کس اجازه ندارد این کار را انجام ندهد.
بعد میفرماید" اگر نمیتوانید بنویسید بدهید برایتان بنویسند و استثنایی وجود ندارد در حالی که در اموری همچون جهاد برای مریض و نابینا و..استثنا قائل شده است اما در این حکم استثنایی نیست باید بنویسید چه کم بود و چه زیاد بود، باید بنویسید اگر ننویسیم نافرمانی الهی انجام شده است.
حالا شاید کسی احساس این کار را اهانت تلقی کند مثلا کسی مبلغ اندکی به دیگری قرض دهد و بخواهد مکتوب کند طرف ناراحت شود اگر این حرف را زد یک معنی دارد یعنی فرهنگ من مخالف قرآن است نه برگرفته از قرآن .
فرهنگی که با فعل امر قرآنی مخالف باشد سوء فرهنگ و صد در صد غلط است.احساس اهانت از کسی بکه بگوید مکتوب کن نشان دهنده این است که خیلی به قرآن پایبند نیست.
این آیه بزرگترین آیه قرآن درباره قرض و دین و نگارش و شاهد گرفتن و.. است خدا توفیق دهد فرهنگ ما قرآنی باشد و آن چیزهایی برای ما ارزش و ضد ارزش باشد که بر مبنای قرآن باشد لذا وقتی قرض میگیریم خودمان بنویسم و کسی ناراحت نشود.