عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۳۱۹۱۶
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۳
همانا بهترین چیز که نزدیکی خواهان به خدای سبحان بدان توسل می جوید، ایمان به خدا و پیامبر (ص) و جهاد در راه خداست، و روزه ماه رمضان که نگهدارنده از عقاب است و بازدارنده عذاب.

عقیق:در فرهنگ قرآن، از روزه به "صوم" تعبیر شده است. صوم در لغت به معنای برخاستن است بی آنکه بعد از آن کاری شود، نزد بعضی صوم به معنای نگاه داشتن است. هر یک از دو معنا مناسبت دارد با معنای شرعی و آن نگاه داشتن خود است بر وجه شرع در روز از آنچه در شرع او را مفطر خوانند با نیت. (بحارالانوار، ج 96، ص 255)
امام رضا (ع) فرمودند: مردم به انجام روزه امر شده‏اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگى آخرت را بیابند.(وسائل الشیعه، ج 4، ص 4)
امیرالمومنین (ع) می فرمایند: "همانا بهترین چیز که نزدیکی خواهان به خدای سبحان بدان توسل می جوید، ایمان به خدا و پیامبر (ص) و جهاد در راه خداست، که موجب بلندی کلمه مسلمانی است و یکتا دانستن پروردگار که مقتضای فطرت انسانی است و برپا داشتن نماز که آن ستون دین است، و دادن حق مستمندان - زکات - که واجب شرع مبین است و روزه ماه رمضان که نگهدارنده از عقاب است و بازدارنده عذاب. (نهج البلاغه، خ 110)
رسول خدا (ص) فرمودند: خداوند گوید روزه برای من است و من پاداش آن را می دهم و روزه دار، دو خوشحالی دارد وقتی افطار کند خوشحال می شود و همین که خدا را دیدار کند او را پاداش دهد باز خوشحال می شود.(نهج الفصاحه، ح 772)

 

سپر برابر عذاب خدا
همچنین، ایشان می فرمایند: روزه سپری است [در برابر عذاب خداوند] مادام که آن را به دروغ یا غیبت ندرد.
رسول اکرم (ص) می فرمایند: چهار گروهند که دعایشان باز نگردد و درهاى آسمان براى آنها باز شود و دعاشان به عرش الهى رسد؛ دعاى پدر براى فرزند، نفرین ستمدیده بر ستمکار خود، دعاى کسى که عمره بجاى آورد تا باز نگردد، دعاى روزه دار تا وقتى که افطار کند.( بحارالانوار، ج 93، ص 253 و 256)
یکى از فواید بسیار مهم روزه، مسأله بهداشت جسمى روزه‏دار است. بدن پس از یک سال سوخت و ساز و فعالیت مداوم فرصت استراحتى پیدا مى‏کند تا نیروى تازه‏اى بگیرد و از سوى دیگر ذخایر چربى که زیان‏هاى فراوانى بر بدن دارد تحلیل رفته و کاسته مى‏شود. پیامبر اکرم (ص) با جمله‏اى ساده و کوتاه که در بر دارنده تمامى منافع طبى روزه است بر این مهم تأکید کرده مى‏فرماید: «صوموا تصحّوا؛ روزه بگیرید تا سالم بمانید.» (جامع الاحادیث، ج 9، ص 100)
علاوه بر این، روزه اراده انسان را تقویت می کند. کسی که یک ماه نان، آب و شهوت خود را کنترل کرد، می تواند نسبت به مال و ناموس دیگران نیز خود را کنترل کند. روزه باعث تقویت عاطفه است کسی که یک ماه مزه گرسنگی را چشید دردآشنا می شود و رنج گرسنگان را احساس و درک می کند.

 

روزه خاص الخاص...
روزه مردمان عادی، خودداری از نان و امور شهوانی است اما در روزه خواص علاوه بر اجتناب از مفطرات، اجتناب از گناهان نیز لازم است و روزه خاص الخاص علاوه بر اجتناب و پرهیز از گناهان خالی کردن دل از غیر خدا است. (دقایقی با قرآن، ص 15)
امام باقر (ع) فرمودند: خداوند ملائکه ای دارد که موکل به روزه داران هستند و برای آنان در هر روز ماه رمضان تا آخر ماه رمضان طلب آمرزش می کنند و هر شب، وقت افطار روزه داران را ندا می کنند که ای بندگان خدا بشارت باد شما را که گرسنگی کمی تحمل کردید و سیری بسیار در پیش دارید و چون شب آخر ماه رمضان فرا رسد، روزه داران را ندا می کنند که ای بندگان بشارت باد شما را که خداوند گناهان شما را آمرزید و توبه شما را قبول کرد: ببینید در آینده چگونه عمل خواهید کرد.(وسایل الشیعه، ج 7، ص 176)
امام صادق (ع) نیز فرمودند: هر کس که در روز بسیار گرم براى خدا روزه بگیرد و تشنه شود خداوند هزار فرشته را مى‏گمارد تا دست ‏به چهره او بکشند و او را بشارت دهند تا هنگامى که افطار کند. (الکافى، ج 4، ص 64)


منبع:قدس

211008

 

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین