عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۲۹۰۳۰
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۳
معلم دوست داشتنی؛
ما می‌دانیم خدا هست و به او اعتقاد داریم اما گناه می‌کنیم؛ علت این است که ایمان و آنچه بین انسان و ایمان دائماً گره می‌زند، یعنی یاد خدا فراموش می‌شود.
عقیقحجت‌الاسلام والمسلمین «محسن قرائتی» استاد تفسیر قرآن کریم که بیش از 32 سال است به تدریس معارف قرآن و اهل‌بیت(ع) می‌پردازد، سال گذشته در نظر‌سنجی مردمی به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی انتخاب شد به همین جهت برگزیدن نام «معلم دوست ‌داشتنی» برای او دور از واقعیت نیست.

در ادامه، بخشی از این مطالب با موضوع «یاد خدا» که در 24 دی‌ماه سال 1360 در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان می‌کنیم.

چرا گناه می‌کنیم؟

نکته 1) ما می‌دانیم خدا هست و به او اعتقاد داریم اما گناه می‌کنیم؛ علت این است که ایمان فراموش می‌شود و آنچه بین انسان و ایمان دائماً گره می‌زند، یعنی یاد خدا فراموش می‌شود.

نکته 2) امام رضا(ع) می‌فرماید: «من لم یعرف الهیئت والتشریع فهو عنین فی معرفة الله»؛ کسی که علم تشریع، ستاره شناسی و آسمان‌شناسی بلد نباشد، در شناسایی خدا پایش لنگ است بنابراین برای شناخت خدا باید در هستی کاوش کرد.

ثمرات یاد خدا

نکته 3) یاد نعمت‌های خدا باعث وسیع شدن دیدگاه فرد می‌شود و فرد هیچ وقت در بن بست قرار نمی‌گیرد؛ برای مؤمن برای رسیدن به خدا بن بست نیست به طوری که یاد قدرت خدا عامل توکل است.

نکته 4) یاد علم خدا، سبب می‌شود که انسان حیا و تقوا پیدا کند. انسان اگر توجه داشته باشد که خدا او را می‌بیند، دیگر گناه نمی‌کند.

نکته 5) خدا می‌فرماید: «وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ»(عنکبوت/45) یعنی خدا یاد شما باشد مهم‌تر است از این که ما یاد خدا باشیم؛ «فَاذْکُرُونی‏ أَذْکُرْکُمْ»(بقره/152) یادم باشید، یادتان هستم؛ «نَسُوا اللَّهَ فَنَسِیَهُمْ»(توبه/67) و اگر شما خدا را فراموش کردید، خدا هم شما را فراموش می‌کند.

نکته 3) خداوند در قرآن فرموده است: «یَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَ ما تُخْفِی الصُّدُورُ»(غافر/19) خداوند خیانت‌های چشم‌ها را می‌داند یعنی نیت افراد از خدا پنهان نمی‌ماند.

چرا نماز می‌خوانیم؟

نکته 4) قرآن می‌گوید: «أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکْری»(طه/14) نماز بخوان. چرا؟ برای خاطر این که می‌خواهم یادت نرود.

نکته 5) قرآن را گرچه نمی‌فهمیم باید بخوانیم، نماز را معنایش را نمی‌فهمیم، باید بخوانیم تا بفهمیم و ذکر را نیز باید بگوییم. چون این مقدمه‌ این است که کم کم به دل اثر کند.

نکته 6) «ذَاکِرُ اللَّهِ فِی الْغَافِلِینَ کَالْمُقَاتِلِ عَنِ الْفَارِّین»(المحاسن، ج‏1، ص‏39) کسی که یاد خدا باشد، مثل کسی است که می‌جنگد در میان افرادی که فرار می‌کنند.

متن کامل این برنامه را از اینجا ببینید.



منبع:فارس

211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین