۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۴۸ : ۰۳
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شعر را که باید در خدمت جهاد و راه خدا باشد را برای برخیها متعجب دانست و افزود: شعر باید در خدمت انقلاب و در مسیر جهاد و راه خدا به کار گرفته شود و این موضوع با شعریت شعر منافات ندارد، شعر میتواند هم شعر باشد و هم در خدمت حماسه و دین قرار گیرد.
وی با اشاره به آنکه تعجب در این است که باید فریاد زد تا این مهم را محقق کرد اظهار داشت: ما اجباری نکردهایم و نمیگوییم که کل شعر و هنر در خدمت حماسه و دین باشد، تنها حرف ما این است که شعر و هنر باید ابزاری کمک رسان به انقلاب و اسلام باشد.
حجت الاسلام و المسلمین رشاد شعر را با توجه به نثر قرآن به دو گروه تقسیم کرد و اذعان داشت: یک گروه فریب کاران و فریب خوردگان که خود متحیر هستند و باعث انحراف میشوند و گروه دوم شاعران حماسه و اهل ایمان هستند که آنچه میگویند را عمل میکنند و با این تقسیم بندی میفهمیم که شعر تنها ارزش مدار نیست.
رییس شورای مدیریت حوزه علمیه استان تهران هنر را در کلام معصومین و شریعت دین، حرام و حلال تشریح کرد و بیان داشت: اگر هنری حرام باشد و حرام را مرتکب شود ضد ارزشی است و گناه کبیره را انجام داده و مجازات و عقاب برای آن در نظر گرفته شده است و عکس این نیز صادق است.
وی ارزشی بودن یک اثر را در اولویت او معرفی و تصریح کرد: اگر جوهر شعری، در اثر دیده نشد چه ارزشی باشد و چه ضد ارزشی چون اشکال ساختاری دارد دیگر هنر و شعر نامیده نمیشود ولی آن زمان که اثری هنری خوانده شود ارزش و ضد ارزش بودن در آن مهم تلقی میشود.
حجت الاسلام و المسلمین رشاد «خورشید در مشت» را خورشیدی درخشان خواند و خاطرنشان کرد: کتاب «خورشید در مشت» درون مایه هایی دارد با مشتهای گره کرده، شاعرانش که این اثر را در بین آثار هم ترازش تعالی بخشیده تا آنجا که نظر مثبت امام خامنه ای را جلب کرده است.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان با اشاره به آنکه یک مجموعه با هدف گیری مشخص باید ارزشها را در خود لحاظ کند گفت: حق این است که در روزگار ما در بین عالمان و غیر عالمان هر کس در مسیر تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی و در مسیر زمینه سازی ظهور منجی عالم بشیریت عمل میکند و گام بر میدارد هرگز نقش بسزای آنان را مخفی نگاه نداریم
منبع:رسا