۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۳۷ : ۰۲
عقیق: این اثر مجموعهای است در شرح حدیث شریف عنوان بصری از امام جعفر صادق(ع) که آن حدیث از دیرباز مورد نظر علمای بزرگ عرفان و اخلاق مانند مرحوم سیدعلی قاضی بوده و عمل به مضامین آنرا به شاگردان خود توصیه میفرمودند.
اصل مجموعه «اسرار ملکوت» مذاکراتی است که مولف بر محور مبانی عرفانی و سلوکی والد مکرمشان (مرحوم آیت الله تهرانی) با عده ای از ارادتمندان و تلامذه آن رجل الهی داشته که حاصل آن مذاکرات با قلمی شیوا به رشته تحریر درآمده است و به عبارتی میتوان گفت: این مجموعه علاوه بر مطالب نفیسی که ارائه میدهد، میتواند بهترین یادنامه و بیانگر افکار و مبانی و مقامات و شیوه رفتار مرحوم طهرانی بوده باشد.
محور کلی جلد اول این مجموعه مسئله حق و حرمت کتمان آن و در مجلد دوم بحث انسان کامل میباشد که از مطالب کلیدی و محوری عرفان نظری است.
مباحث مطروحه کتاب در مجالس جداگانه تدوین یافته که عناوین مجالس دوازدهگانه آن عبارتند از: «کتمان مناقب امیرالمؤمنین(ع) توسط بعضی صحابه»، «حرمت کتمان حقیقت»، «عدم توجه به معارف الهی در حوزه نجف»، «حرمت کناره گیری و بی تفاوتی نسبت به حق»، «لزوم تحصیل خبرویت و بصیرت در آمر به معروف»، «اختلاف مراتب نفوس در کیفیت تلقی تشیع و اطاعت از امام معصوم(ع)»، «وجوب اطاعت از امام معصوم(ع) در همه ابعاد و شئون انسان»، «تلقی مسلمین صدر اسلام از خلافت و وصایت و جدایی دین از سیاست»، «عدم کفایت اشتغال به علوم ظاهری و متعارف در تحصیل مراتب یقین و کمال»، «وجوب رجوع به امام(ع) و یا فرد کامل و عارف واصل عقلا و شرعاً»، «خصوصیات عارف واصل»، «ملاکات تشخیص عارف بالله و بأمرالله«.
در پشت جلد دوم کتاب چنین می خوانیم: «فرق بین اولیای الهی با دیگران فرق بین خورشید با شب تار است نه بین خورشید و ماه و یا بین ماه و ستارگان. آنها می بینند و دیگران نمی بینند، آنها لمس می کنند و دیگران در تخیل و توهّم بسر می برند، آنان حقیقت را با جان خود مس و با قلب خود مشاهده می کنند و دیگران تیری در شب تار می پرانند، آنان به حق متحقّق گشته اند و اصالت یافته اند و بقیه در اعتبارات و تصورات منغمرند».
مجموعه «اسرار ملکوت» که تاکنون سه جلد از آن منتشر شده، از «دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع» توسط انتشارات مکتب وحی روانه به زیور طبع آراسته شده است.
منبع:مهر