پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۰۰:۳۳

۱۳۹۲/۱۰/۰۶
حجت‌الاسلام محسن الویری:

«تاریخ اجتماعی شیعیان» روانه بازار نشر می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه بیشتر نویسندگان تاریخ از منظر سیاسی و فراز و فرود حکومت به تاریخ شیعیان پرداخته و به زندگی توده‌ها نمی‌پرداختند. گفت: در حال نگارش تاریخ اجتماعی شیعیان هستم.
کد خبر : ۱۸۳۶۵
عقیق: حجت‌الاسلام محسن الویری عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفت وگویی در مورد تازه‌ترین اثر خود در زمینه تاریخ اظهار داشت: سه اثر به صورت همزمان مشغول نگارش هستم. نخست مشغول نوشتن مجموعه «تاریخ اجتماعی شیعیان» به سفارش یکی از موسسات پژوهشی هستم.

وی افزود: قسمت نخست آن روبه اتمام است. کار تحقیقاتی زمانبری است که قسمت بعدی کتاب 3 تا 4 سال احتیاج به کار تحقیقاتی دارد تا کامل شود.

وی افزود: این مجموع بررسی یک نوع وجه اجتماعی تاریخ اجتماعی است به این دلیل که قبل از آن بیشتر نویسندگان تاریخ از منظر سیاسی و فراز و فرود حکومت به تاریخ شیعیان می‌پرداختند. و به زندگی توده‌ها نمی‌پرداختند.

الویری با طرح این پرسش که وجه اجتماعی زندگی توده‌ مردم چه بوده است وقایع تاثیر گذار بر زندگی مردم چه بوده است.گفت: باورها در زندگی اجتماعی مردم موثر بوده است، تحولات اجتماعی مانند  مهاجرت‌های عالمان دینی بر زندگی مرد تاثیر گذاشته است.

وی گفت: از جمله عواملی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است خوراک و اطعام، روابط اجتماعی مردم و حاکمان با طبیعت و در بحث نماد‌ها و رنگ‌ها انواع رنگ‌های مورد علاقه مردم است. مثلا از میان رنگ‌ها سبز‌ها در زندگی مردم چه نقشی داشته است. لباس سیاه در ایام محرم و لباس نو پوشیدن در اعیاد به خصوص عید غدیر چگونه بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که فهم تاثیر کنش اجتماعی در زندگی مردم، مفهومی مدرن است برای دریافت تاریخی این مفهوم از چه منابعی استفاده کرده‌اید،گفت: از منابع تاریخ عمومی مانند سفرنامه‌ها، تاریخ محلی و کتاب‌های فقهی مانند اطعمه و اشربه و استفاده کردم.


منبع: خبرگزاری فارس
212002

گزارش خطا

ارسال نظر
captcha
  • پربازدیدها
  • تازه ها
  • پرطرفدارها
  • پربحث‌ها