کد خبر : ۱۷۹۴۲
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳
مکیال المکارم ...

صلوات برامام عصر(ع)رحمت برای حضرت در اموری که متعلق به اوست

صلوات از ناحیه ما درخواست رحمت از خداوند است و با رحمت او امور دنیا و آخرت سامان می گیرد. بنابراین هرگاه بر امام زمانمان درود فرستیم، طلب رحمت برای حضرت است، در تمام اموری که در دنیا و آخرت متعلق به اوست.

عقیق: "مکیال المکارم فى فوائد الدعاء للقائم" یکى از کتاب هاى ارزشمند شیعه، نوشته آیت‏اللّه‏ سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى(1348 ـ 1301ق) است که به قصد اداء حق حضرت بقیة‏اللّه که حقش بر گردن ما افزون‏تر از همه مردم است، احسانش بیشتر و بهتر از همه شامل حال خلق مى‏ شود و نعمت ها و منت ها بر ما دارد، به رشته تحریر درآمده است.
اصل کتاب به زبان عربى است و مؤلف در مقدمه مى‏ نویسد:
"
چون ما نمى ‏توانیم حقوق آن حضرت را ادا نماییم و شکر وجود و فیوضاتش را آن طور که شایسته است، به جا آوریم بر ما واجب است آن مقدار از اداى حقوق آن حضرت را که از دستمان ساخته است، انجام دهیم. . . بهترین امور در زمان غیبت آن حضرت، انتظار فرج آن بزرگوار و دعا براى تعجیل فرج او و اهتمام به آنچه مایه خشنودى آن جناب و مقرب شدن در آستان اوست، مى‏ باشد."

درود فرستادن بر آن حضرت

و آنچه بر فضیلت و تاکید آن دلالت دارد چند امر است ازجمله:
 -1
اینکه درود و صلوات از اقسام دعا کردن است پس تمام آنچه در فضیلت دعا برای آن حضرت رسیده شامل آن نیز می شود، چون صلوات از ناحیه ما درخواست رحمت از خداوند است و با رحمت او امور دنیا و آخرت سامان می گیرد بنابراین هرگاه ما بر امام زمان مان درود فرستیم به اینکه بگوییم: اللهم صلی علی مولانا و سیدنا صاحب الزمان؛ یا با امثال این عبارت صلوات بفرستیم این کار طلب رحمت برای حضرت است در تمام اموری که در دنیا و آخرت متعلق به اوست.
پس در این خواسته ما از خداوند طلب کردن حفظ آن جناب و حفظ یاران و دوستانش از هرگونه گزند و درخواست هرگونه هم و غم از قلب مقدسش و دل دوستانش و تقاضای تعجیل فرج و ظهورش و موجبات خشنودیش از جهت پیروزی بر دشمنان دین و برپا سازی کارهای نیک و گسترش عدل در سراسر زمین و رستگاری پیروان و مومنان به واسطه آن حضرت به بهشت و... از اقسام مختلف رحمت واسعه الهی که به اولیای خود اختصاص داده و شماره آنها را کسی جز خودش نمی داند در این صلوات ما نهفته است از خدای تعالی خواهانیم که ما را از یاران مولایمان صاحب الزمان قرار دهد و از دوستانش که در دنیا و آخرت عنایتش را به آنان اختصاص می دهد محسوب فرماید که او نزدیک و اجابت کننده دعاست.
-2
تمام آنچه در فضیلت صلوات فرستادن بر خاندان پیامبر روایت شده و روایاتی که دلالت دارند بر اینکه درود فرستادن بر پیامبر اکرم جز با درود فرستادن بر ایشان تمام نیست که این روایات بسیار و در کتب اخبار ذکر گردیده است.
-3
وارد شدن صلوات بر خصوص آن حضرت در بسیاری از دعاهایی که از امامان رسیده و این بر کسی که پیرامون این مطلب جستجو نماید پوشیده نمی ماند.
-4
وارد شدن طلب توفیق برای درود فرستادن بر آن حضرت به طور خاص در دعایی که از ناحیه شریف آن جناب به واسطه شیخ اجل ابوعمر عمری روایت گردیده و محل شاهد از آن دعا این عبارت است؛ "و ذکر آن حضرت و انتظارش و ایمان و یقین قوی به او در ظهورش و دعا برای آن جناب و درود فرستادن بر او را از یاد ما مبر..."
-5
امر به درود فرستادن بر ان جناب به طور خاص در اخبار متعدد و ازجمله در روایتی از سید اجل علی بن طاووس درکتاب جمال الاسبوع و دیگران به طور مسند از مولایمان حضرت حسن بن علی عسکری(ع) آورده اند که بر هر کدام از امامان به طور خاص صلواتی یاد فرموده اند.

منبع:شبستان


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین