عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۳۷۵۶
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۴
مرحوم ميرزا جواد ملكي تبريزي از عرفاي برجسته معتقد است كه از ماجراي ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه(س) نكات بسيار جالبي را مي‌آموزيم كه اگر خواهان سعادتيم و پيروي راستين اسلام، بايد تلاش كنيم تا مراحل اول ازدواج بر مبناي صحيحي صورت گيرد.

عقیق: درس‌هايي كه از ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) مي توان آموخت از منظر ميرزا جواد ملكي تبريزي به شرح زير است:

1 - هم كفو بودن

يكي از اصول اساسي و رازهاي موفقيت ازدواج، كفو و همتا بودن دختر و پسر با هم است، زيرا تنها در صورت همتا و همشان بودن دو زوج است كه درك متقابل آنان از يكديگر امكانپذير است.

برخي تصور مي‌كنند كفويت فقط به شرايط ظاهري از قبيل مسايل نژادي و يا وضعيت مادي و رفاهي بستگي دارد. در صورتي كه چنين نيست، بلكه همتايي و هم سويي آرمان‌ها، خواست‌ها و تمايلات روحي و رواني افراد، ميزان آگاهي‌هاي علمي و ديني و ميزان تعهد عملي به مكتب و مذهب، و ارزش نهادن به ويژگي‌هاي اخلاقي و فرهنگي است.

اگر مساله همتايي نبود، بدون ترديد دختران زيبايي در مدينه بودند كه از ازدواج با حضرت علي (ع) خرسند مي‌شدند. اما او حتي از آنان خواستگاري هم نكرد و براي حضرت فاطمه(س) نيز خواستگاران فراواني بودند اما حضرت فاطمه(س) و پيامبر (ص) به اين وصلت‌ها راضي نشدند تنها حضرت فاطمه(س) و روح والاي او بود كه زيبايي‌ها و شكوه معنوي

حضرت علي(ع) را درك مي‌كرد. در اين مورد پيامبر اكرم(ص) فرمودند: اگر خدا علي را نمي‌‌آفريد براي فاطمه كفو و همتايي وجود نداشت.

۲ - خواستگاري بدون واسطه

خواستگاري بدون هيچ تشريفات و حضور واسطه انجام شد و حضرت علي‌(ع) شخصا به خواستگاري حضرت فاطمه(س) از پيامبر(ص) اقدام كرد.

۳ - شرط اول؛ رضايت دختر

پيامبر گرامي(ص) بدون رضايت دخترش حضرت فاطمه(ع) به خواستگار پاسخ مثبت نداد.

۴ - قناعت

در تهيه جهيزيه به ضروري‌ترين و ابتدايي‌ترين وسايل زندگي در آن عصر بسنده شد، از سيرت پيامبر اسلام(ص) مي‌آموزيم كه بايد در الگوي مصرف تجديد نظر كنيم و در زندگي فناپذير و زودگذر دنيا به حداقل ممكن قناعت ورزيم تا از گذرگاه پرهياهوي زندگي سبكبار بگذريم و تن به بردگي اين و آن ندهيم.

مگر حضرت فاطمه(ع) دختر پيامبر(ص) رهبر بي‌نظير مسلمانان نبود؟ مگر از نژاد بني‌هاشم يعني اصيل‌ترين و شريف‌ترين تيره‌هاي عرب به حساب نمي‌آمد؟ مگر مادرش حضرت خديجه(ع) ثروتمندترين زن عرب در عصر خويش نبود؟ مگر از همه جهات علمي فردي آگاه تر و انديشمندتر از همگان نبود؟ مگر پيامبر گرامي اسلام(ص) نمي‌توانست جهيزيه زيادي را همراه دخترش كند؟

پاسخ همه اين سووالات مثبت است اما منش و روش پيامبر عظيم ‌الشان اسلام(ص) و خاندانش بر ساده‌ زيستي استوار است.

متاسفانه در برخي خانواده‌ها به خصوص قشر مرفه جامعه جهيزيه دخترانشان نمايشگاه بين‌المللي كاملي است از لوازم خانگي داخلي و خارجي كه برقش چشم‌هاي ظاهربين را خيره مي‌كند.

۵ - مهيا كردن خانه براي ورود عروس

اكنون ببينيم علي بن ابيطالب(ع) شهسوار اسلام و محبوب‌ترين مردان و نزديكترين آنان در نزد خدا و رسول خدا چه داشت و چه تهيه كرد: ابن شهر آشوب در مناقب نقل مي‌كند: كه حضرت علي(ع) نيز اتاق خود را براي عروسي آماده كرد. بدين ترتيب كه: ابتدا مقداري ماسه كف اطاق پهن كرد و چوبي هم تهيه نمود به دو طرف اتاق وصل كرد تا لباس‌هاي

خود را روي آن بيندازد، و يك پوست گوسفند هم كف اتاق انداخت، و يك بالش نيز كه داخلش را از ليف خرما پر كرده بودند در آنجا نهاد.


منبع:ایرنا

211008


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین