پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۲۲:۰۴

۱۴۰۴/۰۲/۲۳

پاتوق مداحان در نمایشگاه کتاب

انتشارات طاماه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از معدود انتشاراتی است که به صورت تخصصی به موضوع مداحی می‌پردازد.
کد خبر : ۱۳۳۲۴۹

عقیق:  سی و ششمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نیمه راه رسیده است و روز به روز علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی را راهی مصلی تهران می‌کند.در نمایشگاه برای اقشار مختلف تخصصی کتاب موجود است. سراغ آثار حوزه هیأت و مداحی رفتم و از معدود انتشاراتی که تخصصی به این موضوع می‌پردازد، طاماه است. از مدیر مسوولش پرسیدم طاماه یعنی چه؟ گفت یعنی مخفف طاهری مداح اهل بیت است.

مجید طاهری که تحصیلات عالی دانشگاهی دارد، از سال ۹۷ در پی توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند نهادهای علمی و دانشگاهی باید به موضوع مداحی وارد شوند و کار علمی انجام ذهند، این انتشارات را برای کار علمی در حوزه مداحی تاسیس کرد.

 طاهری می‌گوید در تمام مقاطع تحصیلی خودم در قالب پایان نامه، رساله یا مقالات علمی، روی موضوع مداحی کار علمی کردم.او تمام تحقیقات علمی خود را به کتاب تبدیل کرده است و می‌گوید ۳۳ عنوان کتاب با موضوع هیأت و مداحی تولید کردیم که ۳۰ عنوان نگارش خودم و ۳ عنوان نگارش اساتید خانه مداحان یا موسسه آموشی ولایت است.

طاهری می گوید: در این سال‌ها تلاش کردم آنچه به صورت تجربی و تاحدودی علمی جمع‌آوری کردیم، در فضای علمی بررسی شود که الحمدلله با استقبال اساتید دانشگاه مواجه شد. این مداح اهل بیت، موسسه اموزشی ولایت را ۱۰ سال پیش راه‌اندازی کرد که برای بزرگسالان و نوجوانان آقا و خانم کلاس برگزار می‌کنند. این افراد بعد از ۴ سال فارغ‌التحصیل می‌شوند.
 
او می‌گوید: آموزش‌ها با موضوع قرآن و مداحی در ۱۷ رشته شامل مرثیه‌خوانی، مولودی‌خوانی، ختم‌خوانی، عروسی‌خوانی، نوحه‌خوانی،زنجیرزنی‌خوانی، شورخوانی، ادبیات و ... ارائه می‌شود.
 
طاهری می‌گوید: یکی از کارهایی که در موسسه صورت گرفته است، انتخاب ۴۳۵ آیه قرآن است که برای مداحان در موضوعات مختلف عبرت‌آموز است. یکی از موضوعات پرحاشیه مداحی، موضوع بحث پاکت است که آیه ۷۷ قصص برای آن پاسخ دارد. در این آیه داریم وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ ۖ وَلَا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا ۖ وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ؛ در آنچه خدا به تو عطا کرده است سرای آخرت را بجوی، و سهم خود را از دنیا فراموش مکن، و نیکی کن همان گونه که خدا به تو نیکی کرده است، و در زمین خواهان فساد مباش، بی تردید خدا مفسدان را دوست ندارد.

مدیر مسوول انتشارات طاماه می‌گوید: این انتشارات میان قشر مداح شناخته شده است و در طول نمایشگاه بازدید دارند. آثار ما به صورت محازی و حقیقی خریدار دارد و جدیدترین عنوان کتاب ما درخصوص ساختارهای شعر آئینی است.


گزارش خطا

برچسب ها:
ارسال نظر
  • پربازدیدها
  • تازه ها