عقیق: حسن علیپور دبیر سومین رویداد ملی «سفینةالنجاة» در همایش افتتاحیه سفینه النجات ۳ در سخنانی با اشاره به تأثیر شهید سید مرتضی آوینی بر جامعه هنری، بر لزوم استفاده از هنر به عنوان ابزاری مؤثر در مسیر الهی و اجتماعی تأکید کرد.
علیپور گفت: این رویداد فرصتی برای هنرمندان تازهکار فراهم کرده است تا با اساتید و هنرمندان باتجربه ارتباط برقرار کنند و تجربیات ارزشمندی کسب کنند.
وی همچنین به تغییرات این دوره اشاره کرد که در آن از قالبهای سنتی اثرگذاری خارج شده و به سمت تولید محصولاتی حرکت کرده است که در زندگی روزمره مردم کاربرد دارند.
در ادامه، امیر خالقی، مدیر ارتباطات آستان قدس رضوی با بیان اینکه این رویداد فرصتی ارزشمند برای انتقال تجربیات هنری در فضای معنوی حرم مطهر رضوی است، از پیشرفتها و تغییرات مثبت در این رویداد نسبت به سالهای گذشته خبر داد و اظهار کرد: بسیاری از هنرمندانی که در سالهای گذشته به عنوان شرکتکننده حضور داشتند، امسال به عنوان استاد و مشاور فعال هستند.وی افزود: همچنین به دلیل افزایش تعداد شرکتکنندگان، برای نخستین بار برنامههای جداگانه برای آقایان و بانوان ارائه شده است.خالقی ابراز امیدواری کرد که هنرمندان از این رویداد خاطرات خوشی به یادگار بگذارند و در مسیر تعالی هنر و ارزشهای انقلابی گام بردارند.
سپس، حجتالاسلام علی اصغر دشمیر، عضو شورای سیاستگذاری رویداد، با تأکید بر اهمیت جمعگرایی در عرصه فرهنگی و ایجاد جبهههای مردمی، "هیأت" را به عنوان یک فنّاوری بومی شیعی معرفی کرد که میتواند در برابر مدرنیته ایستادگی کند و افزود: باید این فنّاوری بومی گسترش یابد و ابزار نمادین جدیدی برای هیأتها، از جمله هیأتهای کودک، نوجوان، زنان و اصناف ایجاد شود.
دشمیر همچنین از رویداد «سفینةالنجاة» بهعنوان گامی مهم در جهت خلق نیازمندیهای زیستبوم هیأت و فنّاوریهای نمادین دانست و تصریح کرد: هدف این رویداد توسعه ابزارهای نوین برای نمایش فرهنگ شیعی به شیوهای نوین است.
منبع:فارس