۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۲۸ : ۱۶
عقیق: حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در آئین افتتاحیه اولین رویداد ارکان قرارگاه راهبری مسجد با عنوان «مسجد رهبر» که شامگاه دوشنبه ۷ آبانماه ۱۴۰۳ در مجتمع فرهنگی آدینه تهران برگزار شد، بیان کرد: گفتگوهایی که در محضر رهبر انقلاب داشتم و بحثهای ایشان را جمعآوری کردم، متوجه یک تلقی از رهبر انقلاب درباره امر محتشم مسجد و مدیریت آن شدم که ما یا دوست نداریم آن را بشنویم و یا با ارتکازات ما ناسازگار است.
وی افزود: نگاه رهبر انقلاب به مساله مسجد با پیش فرضهای رایج ما که داعیه مدیریت داریم، متفاوت است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: اگر بودجه و ساختاری برای مدیریت مسجد آماده و مسئولین و نیروی انسانی کافی فراهم و محیا باشد هر فردی از عهده مدیریت این مسجد برمیآید.
حجتالاسلام قمی گفت: اشکالات اساسی در نحوه مدیریت کشور تجربه میکنیم که مدیریت مسجد نیز جزئی از دهکده مدیریتی کشور است.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب این نوع مدیریت راحت را قبول ندارند و کار سخت مدنظر ایشان است، اظهار داشت: رهبر انقلاب اعتقاد دارند که پول مسجد و امام جماعت را نباید دولت بدهد و تشکیل سازمان واحد ملی برای مساجد کاری غلط است، بلکه همه امور مربوط به مسجد باید مردمی باشد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: رهبر انقلاب نگاه راهبردی در امر مسجد دارند و این نوع نگاه سطحی و مدیریتی را قبول ندارند.
حجت الاسلام قمی گفت: مسجد جایی است که مردم احساس تعلق میکنند و آن را برای خود میدانند، این تعلق را نباید از مردم گرفت.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به سند استقرار سازوکار راهبری و پشتیبانی از مساجد کشور اشاره کرد و گفت: این سازوکار زمینه را برای همافزایی ظرفیتهای دستگاهی و مردمی و بهبود میدانی شاخصهای مرتبط با موضوع را فراهم آورد.
وی در پایان افزود: در این سند بر ضرورت حفظ هویت مردمی و تقویت نقش آنان در عمران مساجد و پرهیز از ایجاد ساختار و تشکیلات حاکمیتی و یا دولتی برای نقش آفرینی در موضوع مسجد تاکید شده است.