کد خبر : ۱۲۶۶۳۴
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
حجت‌الاسلام حسینی تبیین نمود؛

مهم‌ترین عوامل بابرکتی و بی‌برکتی در زندگی

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این‌که در مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام هیچ بن‌بستی وجود ندارد گفت: گاهی اوقات مبارک بودن ذهنی و فکری آدمی، در مسائل فرهنگی نمود یافته، باعث می‌گردد تا جوانان و نوجوانان از انحرافات فکری و عقیدتی نجات یابند.

عقیق: حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر هاشم حسینی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن گرامیداشت ایام شهادت جوادالائمه علیه‌السلام، خاطرنشان کرد: وجود مبارک امام جواد علیه‌السلام، با خیروبرکت بودند و هرجا قدم می‌گذاشتند، خیروبرکت سرشار می‌گشت؛ حتی دشمنان اهل‌بیت علیهم‌السلام نیز معترف به برکت و جود و کرم امام جواد علیه‌السلام بودند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر به روایتی از کتاب ابن شهرآشوب مازندرانی به نقل از شیخ مفید در رابطه با سبز شدن درخت خشک در سایه‌سار وجود نازنین امام جواد علیه‌السلام اشاره نمود و اظهار داشت: برکت، جود و کرم انسان، گاهی به مرحله‌ای می‌رسد که هر جا قدم می‌نهد، آنجا بابرکت و مبارک می‌گردد.

وی در ادامه تبیینی از عوامل برکت در زندگی ارائه و با تأکید بر این‌که برپایی جلسات محفل انس با قرآن کریم در خانه؛ نور و برکت آن خانه را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: کسانی که در محیط نورانیت قرآنی حضورداشته باشند، آداب، اخلاق، برخورد، دیانت، ایمان و دست‌به‌خیر بودنشان نیز پر خیروبرکت خواهد شد.

حسینی بابیان این‌که گاهی اوقات با اقداماتی نه‌تنها خود فرد، بلکه خانه، غذا و کتاب انسان مبارک می‌شود، مطرح کرد: گاهی اوقات مکان و جایی که گمان انسان بدان نمی‌رسد، مکان مبارکی می‌شود؛ چونان که در دره‌ای که هوای بسیار گرمی داشت، خانه کعبه به‌عنوان مرکز معنویت جهانی همه عالم را پرفروغ نمود.

وی برخی از دشمنی‌های با دیانت و ایمان واقعی را موردتوجه قرارداد و بابیان این‌که عده‌ای خواسته و ناخواسته در فضای مجازی و در روزهای آغازین سفر حجاج به مناسک حج حمله‌ور می‌شوند، اظهار داشت: حتی برخی از دشمنان و جاهلان وقتی دهه محرم و یا ایام پیاده‌روی اربعین شروع می‌شود، حمله‌ها و هجمه‌هایشان علیه دین و دین‌داری را تشدید می‌کنند؛ باید توجه داشت، همین کسانی که یاد خدا و اهل‌بیت علیهم‌السلام در ایشان زنده نگه‌داشته می‌شود، بزرگ‌ترین کارهای بی‌منت جامعه را رقم می‌زنند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر تصریح کرد: دین‌داران واقعی در سایه‌سار تربیت در مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام شکل‌ می‌گیرند و مؤمنین همچون جوادالائمه علیه‌السلام، جود و سخا و کرم را در جامعه گسترش می‌دهند.

وی با تأکید بر این‌که در مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام هیچ بن‌بستی وجود ندارد و در بدترین شرایط می‌توان ارزش‌های الهی و انسانی را احیا و جوهر و گوهر وجود انسانی را در جامعه متجلی ساخت، اظهار داشت: گاهی اوقات وجود شخص می‌تواند وجود مبارکی باشد و در سایه‌سار تلاش‌های فرد در تربیت انسان‌ها، معنویت و فرهنگ دینی در جامعه اوج بگیرد.

این استاد حوزه بابیان این‌که فارغ از برکت‌های ظاهری دنیا، گاهی اوقات برکت به‌صورت برکت معنوی ظهور و بروز می‌یابد، خاطرنشان ساخت: گاهی اوقات مبارک بودن ذهنی و فکری انسان، در مسائل فرهنگی نمود یافته، باعث می‌گردد تا جوانان و نوجوانان از انحرافات فکری و عقیدتی نجات یابند.

وی ضمن اشاره به روایاتی از اهل‌بیت علیهم‌السلام به عوامل بابرکتی و بی‌برکتی اشاره نمود و با تأکید بر این‌که بی‌عفتی و بی‌حیایی برکت را از جامعه می‌برد، اذعان داشت: اسراف، حرکت به سمت لقمه حرام، ظلم و خیانت به دیگران، رواج موسیقی مبتذل در خانه‌ها، قماربازی و شراب، برکت را از خانه و خانواده خارج می‌سازد

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این‌که بر اساس روایات اسلامی وجود بچه و کودک برکت خانه است، اظهار داشت: در خانه‌ای که قرآن قرائت شود و قرآن کریم محجور نباشد، آن خانه محل حضور ملائکه و برکت آفرین خواهد بود.

حسینی تصریح کرد: اگر برکت از زندگی‌ها خارج شود، جامعه‌ای وحشتناک شکل خواهد گرفت، اظهار داشت: اگر کسی نسبت به نماز سستی کند، وجود انسان بی‌برکت خواهد شد؛ مراعات و عدم مراعات حق‌الله و حق‌الناس عامل بابرکتی و یا بی‌برکتی است.

وی با اشاره به این‌که وجود جوادالائمه نه‌تنها نسبت به دنیای مردم بابرکت، بلکه نسبت به ذهن و عقیده و فکر مردم وجود مبارکی هستند، اظهار داشت: بر اساس تعبیرهای روایی جوادالائمه علیه‌السلام از والاترین برکت‌هاست. زنده نگه‌داشتن یاد و نام جوادالائمه علیه‌السلام برکت آفرین است.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به روایاتی بر اهمیت دعا و توسل تأکید و سخن‌چینی را بدترین سحر و طلسم در ایجاد و تقویت مشکلات خانوادگی دانست و ابراز داشت: با صبر و مقاومت و نیز مداومت در اخلاق حسنه، رنگ مشکلات زندگی رخت بر خواهد بست.

وی ضمن اشاره به جایگاه ذکر احادیث و روایات در محافل و مجالس معنوی، بر اهمیت توجه توأمان هیئات مذهبی به شور و شعور حسینی تصریح نمود و یادآور شد: پاک‌دامنی، حسن خلق، کسب حلال و اصلاح ذات البین، انسان را مبارک و برکت آفرین می‌گرداند.

حسینی بابیان اینکه اعتماد به غیر خدا انسان را به زمین می‌زند و هر چیز ارزشمندی در سایه‌سار اعتماد به ذات اقدس الهی دست‌یافتنی است،  تصریح کرد: انسان در عین تلاش و انجام وظایف، در اوج پرتلاشی همواره باید توجه داشته باشد که تنها خداوند متعال است که هدیه می‌دهد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر این‌که دشمنان اسلام و انقلاب با هجمه‌های فکری، فرهنگی و عقیدتی نابودی رنان مسلمان و مادران و همسران و دختران بابرکت این سرزمین را نشانه گرفته است، خاطرنشان ساخت: دشمنان اسلام به اسم فریب آزادی و با هجمه به عفاف و حجاب، به دنبال زمین‌گیر کردن بانوان بابرکت سرزمینمان هستند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن اشاره به روایت «العلم سلطان»،  تصریح کرد: اگر می‌خواهیم مستکبرین و دشمنان خدا ارزش‌ها، دین، عفت، حیا، افتخار و عزت جامعه اسلامی را مخدوش نکنند، باید فرهنگ علم‌آموزی را تقویت و فراگیر نماییم.

حسینی بابیان این‌که اهل‌بیت علیهم‌السلام برکت دنیای، اخروی، فکری و علمی و فرهنگی و …  داشتند؛ به دلایل بابرکت‌ترین بودن جوادالائمه علیه‌السلام اشاره نمود و اذعان داشت: امام جواد علیه‌السلام تنها امامی هستند که نشان دادند، بحث امامت و ولایت یک مسئله الهی است و کوچک و بزرگ بردار نیست؛ امام در سن کودکی نیز امام بوده، آراسته به همه ویژگی‌های امت الهی است.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین