عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۲۳۷۶۵
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۹
رئیس سازمان حج و زیارت گفت:
رئیس سازمان حج و زیارت از عدم‌اختصاص بودجه دولتی برای برگزاری مراسم اربعین در عراق خبر داد و گفت که دولت در این راهپیمایی و گردهمایی بزرگ، فقط نقش تسهیلگر را داشته است.

عقیق: سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت به تأکید رئیس‌جمهوری بر پیگیری مشکلات زائران اربعین حسینی در عراق اشاره کرد و گفت: هیچ بودجه دولتی صرف اربعین نشده است. هم‌اکنون ۵۰۰ موکب ایرانی در کربلا پذیرای زائران هستند که حتی یک ریال از هزینه این موکب‌ها توسط دولت داده نشده و خود مردم هزینه‌های آن را تأمین کرده‌اند.

 

هیچ بودجه دولتی خرج اربعین نشده است

همه خدمات‌رسانی ایرانی‌ها در اربعین مردمی است و دولت فقط نقش تسهیلگر را دارد. سازمان حج و زیارت فقط مسئول کمیته ثبت‌نام و اعزام اربعین است که یکی از کمیته‌های ۱۷گانه ستاد مرکزی اربعین به‌حساب می‌آید. بسیاری از انتقاداتی که به این سازمان در زمینه مشکلات اربعین نسبت داده می‌شود، اصلا در حیطه وظایف و اختیارات این سازمان نیست.

 

وی با تشکر از دولت و مردم عراق برای پذیرایی از زائران اربعین گفت: انتقاداتی که به عدم‌همکاری دولت عراق در روزهای اخیر شده است به هیچ‌وجه درست نیست. دولت عراق بیشترین همکاری با ایران را مخصوصا در زمینه گذرنامه و لغو روادید داشته است. مردم عراق هم مثل همیشه در پذیرایی از زائران ایران با تمام وجود به میدان آمدند.
حسینی علت برخی کمبودها در زمینه پذیرایی و اسکان زائران در هفته گذشته را شروع زودهنگام سفر زائران به عراق دانست و افزود: معمولا بسیاری از موکب‌ها از ۱۰روز مانده به اربعین، خدمات‌رسانی و پذیرایی خود را آغاز می‌کنند. زائران ایرانی از ۲۰روز قبل از اربعین راهی عراق شدند تا زودتر زیارت کنند و برگردند. در این زمان هنوز موکب‌ها ایجاد نشده بودند و به همین دلیل مشکلاتی به‌وجود آمد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه راهپیمایی اربعین در عراق، بزرگ‌ترین کنگره بشری در طول تاریخ است، گفت: گردهمایی ۲۰میلیون نفری در هیچ کجا سراغ نداریم. در مراسم حج هر سال، ۲میلیون و ۴۵۰ هزار نفر شرکت می‌کنند که این افراد هم در طول ۴۵روز به عربستان سفر می‌کنند و برمی‌گردند؛ حتی اگر این جمعیت در یک هفته به این کشور بروند، عربستان هم با مشکل مواجه خواهد شد.

وی ازجمله اهداف برگزاری اربعین حسینی را تجدید بیعت با آرمان‌های سیدالشهدا(ع)، مخابره پیام تسلیم‌ناپذیری مقابل مستکبران و زورگویان، انتشار پیام همدلی و همگرایی بین جامعه مسلمین جهان و آماده شدن جهان اسلام برای مهدویت دانست و افزود: زائران از ۵۲ کشور اسلامی راهی اربعین می‌شوند؛ حتی افرادی از کشورهای غیراسلامی هم خودشان را به این گردهمایی بزرگ می‌رسانند.

حسینی به شکل‌گیری ستاد مرکزی اربعین به ریاست وزیر کشور اشاره کرد و گفت: در دولت قبل از مقام معظم رهبری درخواست شد که چون موضوع اربعین، تبدیل به یک موضوع ملی شده است، ستاد اربعین به‌طور متمرکز در وزارت کشور تشکیل شود. رهبری هم با این موضوع موافقت کردند. هم‌اکنون ستاد اربعین در ایران ۱۷ کمیته دارد که مسئولیت کمیته ثبت‌نام و اعزام اربعین با سازمان حج و زیارت است. برخی در هفته‌های گذشته انتقاداتی در زمینه حمل‌ونقل زائران یا مسائل فرهنگی به سازمان ما داشته‌اند که باید اعلام کنم این مشکلات در حوزه وظایف ما نبوده و سازمان حج و زیارت هم ورودی نداشته است. البته ما هر کجا احساس کردیم نیاز است برای کمک وارد شویم این کار را انجام داده‌ایم تا کاری روی زمین نماند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین