۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۶ : ۱۱
عقیق:آئین افتتاح نمایشگاه «مسیر گام دوم انقلاب اسلامی» ویژه ائمهجماعات استان تهران با حضور حجتالاسلام محمدجواد حاج علیاکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، حجتالاسلام حسین محمدابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و ائمه جمعه شهرستانهای استان تهران و مدیران نواحی هجدهگانه مرکز رسیدگی به امور مساجد همزمان با سومین سالروز صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توسط رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)، برگزار شد.
این نمایشگاه به همت معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد، ویژه ائمه جماعات مساجد استان تهران برگزار میشود. در ابتدای این مراسم حجتالاسلام احمد پرویزی معاون جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: بستههای آموزشی تهیه شده که سرفصلهای آن در نمایشگاه «مسیر» ارائه میشوند این قابلیت را دارند که هر مسجدی با هر ظرفیت بتواند از مطالب آن در جهت تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی استفاده کند.
وی افزود: متأسفانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بنا به دلایل مختلف مورد مطالعه عمومی و حتی نخبگان قرار نگرفته است. «بسته آموزشی گام دوم انقلاب اسلامی» میتواند در ابعاد مختلف مطالب این بیانیه مهم را به اطلاع نمازگزاران و ارکان مسجد برساند.
معاون جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود بارها «جهاد تبیین» را مطرح کردهاند. «بسته آموزشی گام دوم انقلاب اسلامی» و همچنین نمایشگاه «مسیر» این قابلیت را دارد که «جهاد تبیین» در عرصه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را به منصه ظهور و بروز برساند. امید است این کار تخصصی که ۸ ماه عملیاتی زمان برده، بتواند ما را به این هدف بزرگ برساند.
وی گفت: نمایشگاه «مسیر» برای ائمه جماعات مساجد محله محور از بیست و سوم بهمن ماه لغایت سوم اسفندماه سال جاری برقرار است.
تجهیز بچههای مسجدی به منظومه انقلاب از واجبات است
همچنین در این مراسم حجتالاسلام محمدجواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: در موقعیتی کنونی اگر قرار باشد یک دستور کار جمعی برای جامعه نخبگان از ساحت امامت و ولایت معین شود، مسئله «جهاد تبیین» است.
وی افزود: مطالعه میدانی نشان میدهد تأخیر حضور و لکنت زبان سامانهها و رسانههای مختلف انقلاب اسلامی میدان را خالی نموده و عرصه را برای تاخت و تاز ناجوانمردانه دشمنان باز گذاشته است. جریان تحریف که بارها رهبر حکیم و عالیقدر آن را یادآوری کردهاند به جایی رسیده که اکنون اثرگذاری خط خطرناک و عملیات گسترده آن به وضوح قابل مشاهده است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه افزود: دشمن با استفاده از همه امکانات و ظرفیتهای خود برای تأثیر بر ذهن اجتماعی و افکار عمومی به خصوص جامعه جوان، ترک تازی میکند و متأسفانه ما نتوانستیم عظمت حادثه انقلاب اسلامی و همچنین عظمت راه طی شده و دستاوردهای آن، چشم اندازها و آرمانها و همچنین عظمت نیروی عظیم انسانی تربیت شده در مکتب انقلاب اسلامی را به خوبی تبیین کنیم. اکنون تبیین این چهار عظمت (بنا بر تعبیر رهبر معظم انقلاب) پیشروی ما است.
وی گفت: ایشان در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دست به قلم شدند و کاری را که شاید نیاز به چندین پژوهشگاه و چندین نیروی پژوهشگر داشت، به تنهایی انجام دادند. سختتر از نگارش آن جمعبندی ایشان در این بیانیه است. اینکه با چه کلید واژهها و ترتیباتی بتوان آنچه را که فراهم شده را نهایی کرد. در واقع آنها که اهلفن هستند میدانند آقای ما در این بیانیه چه کردهاند.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در ادامه خاطرنشان کرد: از ابتکارات فوقالعاده رهبر معظم انقلاب اسلامی در این بیانیه این بود که این کار را دقیقاً با خطاب به نسل جوان انجام دادند. برخی با این تصور که مخاطب اصلی این بیانیه نسل جوان است، خود را مستغنی میدانستند. لذا وقتی که به متن بیانیه مراجعه کردند، متوجه شدند که این سند جزو غنیترین اسنادی است که در جمهوری اسلامی تولید شده است. سندی که هم از نظر ساختار و هم از نظر پشتوانه و کلید واژهها و همچنین پیامها، پیش برندگی و ابتکارات، یک کار برجسته و عمیق است. به طوری که این بیانیه میتواند در دستور کار بسیاری از مجموعهها قرار بگیرد.
حاج علی اکبری خاطرنشان کرد؛ خدا را شاکریم که این توفیق بزرگ شامل حال فرزندان و دلبستگانِ انقلاب اسلامی قرار گرفت که با روایت درجه اولِ امام مسلمین چنین کاری صورت پذیرد و در اختیار جامعه نخبگانی و جوان ما قرار بگیرد تا بتوانند به وظیفه و رسالت خود در انقلاب اسلامی عمل کنند.
وی گفت: باید توجه داشت که در وسط این همه کار و گرفتاری و مسئولیت خطیر رهبری که با هیچ ساحتی قابل مقایسه نیست، ایشان وقت گذاشتند و این کار عظیم را به نتیجه رساندند. البته این حکایت از تشخیص و ضرورت جدی و اولویت این پیام دارد. لذا وظیفه ما در تبیین آن سنگین خواهد بود.
حاج علی اکبری افزود: همچنین ایشان فریضه قطعی و فوری کنونی را مقوله «جهاد تبیین» معرفی کردند و تاکید فرمودند که بخشی از این مقوله، تبیینِ دستاوردهای انقلاب در عرصههای مختلف است بنابراین میدان، میدان بسیار جدی و وظیفه ما هم بسیار سنگین است.
وی با بیان اینکه تجهیز نیروهای انقلابی و خصوصاً بچههای فعال مسجدی به منظومه انقلاب اسلامی برای ایفای نقش تبیین از واجبات است، گفت: معمولاً جایی که احساس استغنا بیشتر است، فقر بیشتری وجود دارد. لذا در اینجا کار دشوار تر است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: در عملیات پیش رو هدف این است که جوانان فعال مسجدی تنها به عنوان یک واسطه پیام را منتشر کنند، نه اینکه در این مورد آموزش ببینند. چون آنها ممکن است خود را بینیاز از آموزش بدانند.
وی افزود: قرار است بچههای مسجدی به یک روش تجهیز شوند تا بتوانند با استفاده از این روش، فضای مسجد را با معارف انقلاب اسلامی بانشاط کنند. درست است که «جهاد تبیین» وظیفه خواص است، اما «تدین» واجب عینی عوام و خواص است، که در میدان پیشرو باید به یک فرهنگ عمومی تبیین شود.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان با اشاره به اینکه فضای مجازی جامعه را کم حوصله بار آورده، گفت متأسفانه اکنون بسیاری یک مطلب را بدون سنجش و ارزیابی میپذیرند و حتی آن را بازنشر میکنند. این روحیه درحال گسترش است. لذا حتماً باید با «تدین» یک مطلب سنجش، پذیرش و یا رد شود. این رسالت ماست که جامعه را به سمت سنجش، راستی آزمایی و دیر قبولی در مواجهه با مطالب بار بیاوریم.
وی افزود: جامعه تا مطلبی را با مراجعه به خبره و با تحقیق، بررسی نکرده، نباید ترتیب اثر دهد! این آن تدینی است که مکمل جریان تبیین است. در واقع تبیین در بستر تدین پیش خواهد رفت. کاری که اکنون در طول این نمایشگاه انجام میشود، یک کار تبیینی است. لذا باید در آن، این موضوع تبیین شود که در محور مأموریتهای گام دوم، سهم ما به عنوان ائمه جماعات، به عنوان مسجد و فعالین مسجدی چیست؟! این موضوع نیاز به یک تحلیل دقیق دارد.
وی افزود: به عنوان مثال یک جواب «علم و پژوهش» است که خیلی به ما نزدیک است. ولی از آن نزدیکتر معنویت و اخلاق است. لذا کارویژه اصلی باید این باشد که؛ برای تحقق مأموریتهای بیان شده توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، با استفاده از ظرفیت مساجد، چه کارهایی باید انجام شود؟! البته این یک کار کیفی و چند ضلعی است که تا حد زیادی ناظر بر مطالعهی جغرافیای ذهنی جامعه مخاطب است.
نمایشگاه از ۲۳ بهمن تا ۳ اسفندماه برپاست
حجتالاسلام محمدعلی متین وفا مدیر تولید محتوا و محصول معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد در خصوص این نمایشگاه گفت: یک بسته آموزشی چند رسانهای با موضوع گام دوم انقلاب اسلامی در معاونت جذب و آموزش، تولید شده که امام جماعت میتواند با آموزش آن برای مخاطبان خود در طول یک سال پیش رو برنامه داشته باشد.
وی افزود: هر کدام از این سرفصلها ذیلِ خود چند ابزار دارند. با استفاده از این ابزارها امام جماعت میتواند برای مخاطبان خود برنامههای مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال؛ مسابقه علمی، هسته خدمترسانی و… از این دست هستند. همچنین ۱۰ اینفوگرافیک در قالب یک سیدی در بسته آموزشی قرار داده شده که امام جماعت میتواند مطالب و آن را در فضای مجازی بارگذاری کند و یا به عنوان مثال بین دو نماز اینفوگرافیکهای آن را شرح دهد.
مدیر تولید محتوا و محصول معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: بر اساس این سرفصلها، ۱۰ نشریه دیواری نیز طراحی و تولید شده که امام میتوانند ایدههای خود را به آن اضافه کند و یا آن را با همکاری بچههای مسجد برای نصب در تابلوی اعلانات آماده کند.
وی در خصوص بسته آموزشی تولید شد گفت: این بسته که با نام بستهی آموزشی گام دوم انقلاب اسلامی تولید شده، حاوی کتاب کار مسیر گام دوم انقلاب اسلامی ویژه ائمه جماعات استان تهران یک سی دی حاوی ۲۰ مقاله منبر، ۲۰ ایده فرهنگی، ۲۰ ایده تربیتی، ۲۰ معرفیفیلم، ۱۰ نشریه دیواری، ۱۰ اینفوگرافیک، ۱۰ ویدئوکست و دو بسته فلش کارت حاوی ۲۰ ایده فرهنگی و ۲۰ ایده تربیتی ناظر بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
متینوفا در خصوص ایده برگزاری نمایشگاه مسیر گام دوم انقلاب گفت: نمایشگاه «مسیر» در واقع به منظور آشنایی ائمه جماعت با محتوا و روش استفاده از «کتاب کار مسیر گام دوم انقلاب اسلامی» و ابزارهایی که همراه این کتاب وجود دارند، برپا شده است.
وی افزود: ائمه محترم جماعت میتوانند با حضور در هر یک از غرفهها با سرفصلهای «کتاب مسیر گام دوم انقلاب اسلامی»، نحوه ارائه آن آشنا شوند. این نمایشگاه از ۲۳ بهمن تا ۳ اسفندماه سال جاری در «مجتمع فرهنگی و آموزشی محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد» ویژه ائمه جماعات استان تهران برگزار میشود.
منبع:مهر