۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۵ : ۱۶
عقیق:سالهاست که پژوهشها و تحقیقاتی زیادی در علوم نجوم و زیستشناسی انجام میشود تا احتمال وجود موجودات زنده در سیارههای دیگر غیر از کره زمین مشخص شود. این در حالی است که مروری بر تفاسیر قرآن کریم پاسخهای جالب توجهی در این باره به دست میدهد که نشانهای از اعجاز قرآن کریم دارد.
خبرگزاری تسنیم با مرور بخشهای سخنان عالمانه و حکیمانه علامه محمدحسین طباطبایی رحمهالله علیه، درصدد یافتن پاسخی برای این پرسش است که آیا در کرات دیگر، انسان یا موجود زندهای وجود دارد؟
لازم به توضیح است که این مطالب، پرسش و پاسخهای مستندی هستند که به کوشش حجتالاسلام محمدحسین رخشاد، یکی از شاگردان علامه طباطبایی، جمعآوری شدهاند.
آیا عالم بیانتهاست؟
سؤال: آیا ماورای آسمان و زمین، فضای نامتناهی است؟
جواب: در دأب قرآن کریم منظور از «سماوات و الارض» تمام عالم است، نه فقط آسمان و زمین. دیگر فضای نامتناهیای ماورای زمین و آسمان نداریم و اصلاً این سخن اصل ندارد و تنها دستگاه آسمان و زمین است.
خداوند متعال میفرماید: «هُوَ الَّذِی خَلَقَ لَكُمْ مَا فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاءِ فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَ هُوَ بِكُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ؛ او خدایی است که همه موجودات زمین را برای شما خلق کرد و پس از آن به خلقت آسمانها نظر گماشت و هفت آسمان را بر فراز یکدیگر برافراشت و او به همه چیز داناست.» (سوره بقره، آیه 29)
مکان آسمان و زمین در فضا
سؤال: پس مکانی که آسمانها و زمین در آن قرار دارند، کجاست؟
جواب: مکان تابع جسم است و جا دایر مدار خود جسم است، نه اینکه باید جایی باشد که جسمی در آن حلول کند.
موجودات زنده در سیارات دیگر
سؤال: آیا در افلاک و سیارههای دیگر غیر از زمین، بشر و انسان وجود دارد؟
جواب: خدای متعال میفرماید: «وَ مِنْ آیَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَثَّ فِیهِمَا مِنْ دَابَّةٍ» (سوره شوری، آیه 29) از این آیه معلوم میشود که در افلاک دیگر دابه و جاندار وجود دارد.