۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۹ : ۰۳
عقیق:حجتالاسلام علی سرلک، کارشناس دینی و سخنران مذهبی در تحلیلی از رأی امسال مردم در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: بعد از شروع انقلاب اسلامی که نگاه تمدنی و تقابلی با تمدن غرب و نگاه مادی آن داشت، هر میزان سایه این تفکر گستردهتر و آثارش وسیعتر شد، تقابل با دشمنان بیشتر و معنادارتر شد. در گذشته در کلیات تقابل داشتیم، اما امروز صحنه و میدان به صفآرایی در مسائل جزیی و عینی رسیدهایم.
نفسگیرترین جنگ با دشمنان در انتخابات امسال
وی با بیان اینکه در مسئله دموکراسی با تعریف غربی با مسئله مردمسالاری دینی با تعریف اسلام ناب محمدی، ما و دشمنان در آوردگاه انتخابات زد و خورد داریم، تصریح کرد: در این عرصه صفآراییها برای توازن قدرت به نفع هرکدام از این تمدنها صورت میگیرد. در این انتخابات شاهد نفسگیرترین، حادترین و پیچیدهترین جنگهای بیشوجهی و هیبریدی با دشمنان بودیم که مردم بسیار پیروزمندانه و فاخر از آن عبور کردند.
فیلمی از اظهارات حجتالاسلام سرلک در این خصوص اینجا ببینید:
چرا رأی باطله افزایش داشت؟
سرلک افزود: مردم توانستند در این انتخابات تفکر اسلام ناب را بر جهانی که انسانها را به اسارت گرفتهاند و طعمه افراد دیگر هستند، غلبه دهند. در خصوص آرای باطله هم که امسال رشد معناداری داشت، معتقدم اکثر این افراد هم رأی به مقاومت و ایستادگی دادند، اما به دلیل شرایط و گستردگی نوع جنگ نتوانستند به نتیجه برسند که به چه کسی رأی دهند. برخی تحقیق کردند و به نتیجه نرسیدند و برخی نیز بدون تحقیق و در جریان این جنگ رأی سفید دادند.
رأی امسال مردم خالصانه و پایمردانه بود
این سخنران مذهبی با بیان اینکه رأی این دوره که اگر برخی از اخلالها و کوتاهیها نبود، شاید بیش از رقم اعلامی فعلی بود، تصریح کرد: این رأی خالصانه، پایمردانه و بسیار معنادار بود. برخی آنطرف را برجسته میکنند که ۵۰ درصد «نه» گفتند. در آن ۵۰ درصد حتما کسانی بودند و هستند که اعتراض جدی دارند و یا نگاه براندازانه داشته باشند، اما بسیاری به اعتقاد بنده با تحلیل دینی و انقلابی این کار را انجام دادند. تصور آنها این بود که حاکمیت برای اصلاح خود نیاز دارد تا یک اعتراض بلند را بشنود و بخش عمدهای از عدم رأی این پیام را داشت که مسئولین و حکمرانان باید در برخی مسائل تجدید نظر کنند.
کاهش طبیعی مشارکت در انتخاباتهای جهان در دوران کرونا
وی ادامه داد: البته این را هم باید بدانیم که در این ایام کرونا ۱۸۷ کشور انتخابات برگزار کردند که بین ۱۰ تا ۳۸ درصد به صورت طبیعی کاهش مشارکت داشتند، زیرا متغیر کرونا بحث بسیار مهمی است. از طرف دیگر اعتراضات مردم به دلیل تنگاهای موجود و برخی رفتارهای مشکوک مثل گرانی برخی اقلام در آستانه انتخابات، عامل این رأی ندادن بود. در مجموع آنچه رخ داد، اگر با نگاه تمدنی تحلیل شود بسیار اتفاق بزرگی بود و جمهوری اسلامی علیرغم برخی ضعفها و نقصها توانست از پیچ سخت و مهلک به سلامت خارج شود.
امسال تلاش کردند هزینه رأی دادن را بالا ببرند
سرلک با اشاره به اینکه برخی از مردم امسال فحش و ناسزا شنیدند، اما رأی دادند و مشارکت کردند که هم در داخل و هم خارج از کشور شاهد آن بودیم، گفت: انتخابات امسال صحنه یک زد و خورد پیچیده و مشابه جنگ احزاب بود. انواع و اقسام گروهها و مجموعهها در برابر مردم ایستادند و هزینه رأی دادن را بالا بردند. در فضای مجازی دیدیم عدهای وقیحانه افرادی را که رأی میدادند، کتک میزدند و این اقدام از سوی افرادی صورت گرفته که ادعای آزادی و آزادی بیان دارند. این افراد عربدهکش و بیشخصیت با چوب و چماق افرادی را که رأی دادند، کتک میزدند. تصور کنید از این طرف ما به افراد که رأی نمیدادند، تعرضی میکردیم، چقدر زشت و قبیح است! اما آنان علناً این کار را کردند.
رأی مردم جلوهای از مقاومت بود
این سخنران مذهبی افزود: افرادی که با این مشکلات و سختیها رأی دادند و یا آبروی خود را خرج کردند تا مردم حضور پیدا کنند، جلوهای از مقاومت، مبارزه، مجاهدت، دست برتر میدان بودن و حتی امید را نشان دادند.
انتخابات امسال مثل روزهداری در گرمای تابستان بود
وی با ارائه تشابهی از اقدام رأیدهندگان امسال گفت: زمانی که ماه رمضان به روزهای گرم و طولانی تابستان بیفتد، اجر روزه در مقایسه با روزهای زمستان بیشتر است و این روزه از جنس جهاد، مجاهدت است و انسان باید قدرت روحی و معنوی بسیاری داشته باشد تا بتواند روزه بگیرد و انتخابات امسال، مشابه روزه سائلین در روزهای گرم تابستان بود. مبارک باشد بر همه مردم ایران که توانستند این سربلندی را حاصل کنند.
منبع:فارس