۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۳ : ۱۳
عقیق:آیت الله محمدباقر تحریری در چهارمین جلسه شرح نامه امام علی (ع) به مالک اشتر به تبیین ویژگیهای اداره کنندگان جامعه اسلامی پرداخت و اظهار داشت: اداره جامعه به امور مختلف اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و … وابسته است.
تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: بر همین اساس امیرمومنان علی (ع) سفارش میکنند زمامدار جامعه از ظرفیت مردم به اندازه توان علمی و مهارت آنان بهره ببرد چرا که حکومت اسلامی، حکومتی مردمی است و باید از ظرفیت آحاد مردم بهره برده شود.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی مهارت و توانایی مردم برای اداره کشور لازم است، عنوان کرد: اتحاد در ارکان جامعه از مسائل بسیار مهم است بر همین اساس امیرمومنان علی (ع) میفرمایند: زمامدار جامعه باید اتحاد را در جامعه برقرار کند و به مستضعفان توجه داشته باشد؛ یکی از ارکان مهم در اداره جامعه توجه به شوون گوناگون مردم از جمله مستضعفان است.
آیت الله تحریری درباره ارتباط بین المللی زمامدار جامعه اسلامی، تصریح کرد: یکی از مسائل دیگری که مطرح میشود ارتباط با دشمنان و کسانی است که بیرون از جامعه و حکومت اسلامی هستند؛ این ارتباطات بیرونی باید بر اساس قانون و ضوابط خاص که در قواعد بین المللی اسلامی بیان شده صورت بپذیرد.
تولیت مدرسه علمیه مروی با استناد به فراز دیگری از نامه حضرت، اظهار داشت: حضرت در بخشی از این نامه میفرمایند: رئیس اداره جامعه اسلامی باید بهترین اوقات خود را صرف عبادت کند و با بررسی حالات، اعمال و انگیزههایش به اصلاح و یا تقویت آن اقدام کند و بداند انگیزههایش چگونه انگیزهای است.
وی افزود: انگیزه زمامدار جامعه اگر صالح باشد مردم نیز در سلامت و صلاح خواهند بود بر این اساس باید معلوم شود که رئیس جمهور التزام عملی به دستورات دین دارد یا خیر!
آیت الله تحریری در پایان دوری و اجتناب از گناه را از ویژگیهای رئیس جمهور اصلح برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر زمامدار جامعه اسلامی عمداً گناه کند در واقع از این سمت خلع میشود؛ برای مثال اگر مسؤولی اهل فسق و فجور بود دیگر شرعا نمیتواند در اموال بیت المال تصرف داشته باشد و قابلیت برای اداره جامعه ندارد مگر آنکه توبه کرده و اشتباه خود را به صورت علنی اعلام کند.
منبع:مهر