۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۴ : ۱۵
عقیق: به نقل از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری در نشست علمی و بینالادیانی با موضوع "محکومیت اهانت به مقدسات دینی و پیامبران بزرگ ادیان توحیدی" که به همت معاونت فرهنگی اجتماعی سپاه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اوصاف خداوند متعال قدوس است، قدوس از کلمه قداست میآید و به معنای منزه بودن از هر عیبی است و به نوعی تنزیه ذات اقدس الهی است؛ اگر ما دین را مقدس میدانیم، این قدسیت و این تنزیه الهی ناشی از ذات اقدس خداوند متعال است.او افزود: دین مقدس است به دلیل اینکه خداوند متعال مقدس است؛ الگوی فرازمینی و منزه از عیوب و منتسب به تمامی اوصاف دین است از این جهت دینی که به معنای اعتقاد به خداوند است، امر مقدسی به حساب میآید.شهریاری تصریح کرد: در تمامی ادیان اصل و اصول و عقیده مشترک وجود دارد و آن هم اعتقاد به خداوند متعال است؛ بنابراین انسانهایی که معتقد به خداوند باشند متدین هستند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه خداوند متعال مبدأ هستی و تنه اصلی دیانت، اعتقاد به او است، اظهار کرد: خداوند هم مبداء است و هم منتها و اصولا اگر معاد و قیامتی وجود دارد به خاطر اصل و اصول و دیانت خداوند متعال است؛ این اعتقاد به خدا در میان ادیان مختلف مشترک است و هرکدام از متدینان معتقد هستند که پیامبر (ص) آمده است تا آنها را هدایت کند و پیامآور خداوند متعال باشد.
شهریاری ادامه داد: اینکه ما میبینیم برخی از افراد نادان به یک امر قدسی توهین میکنند، نشان از جهالت آنان دارد؛ دنیای غرب یک دنیای وازده از دین است و دین در اروپا از سوی حاکمان در حاشیهای از زندگی قرار گرفته و آن چیزی که محور حیات در زندگی و تفکر غربی وجود دارد انسان است.
او در همین خصوص ادامه داد: انسان به دنبال منافع و سود خودش است، شواهد و مدارک در صحنه هم حاکی از آن است که تا سال ۲۰۱۵ یک درصد از مردم جهان ۵۰ درصد ثروت جهان را در بر میگیرند یعنی همین دنیای مستکبر، و ۹۹ درصد آن را مستضعفین تشکیل میدهند و جالب است که بدانیم طبق گزارشات بانک جهانی این فاصله، یعنی فاصله غنی و مستضعف در حال رشد است و روند صعودی به خود گرفته است، البته باید گفت که انباشتگی ثروت به سمت رفع فقر نمیرود بلکه به سمت قدرت و زر و زور استکبار جهانی در حال حرکت است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: استکبار جهانی با ویژگیهایی که دارد اگر بخواهد قدرت و ثروت خویش را حفظ کند میبیند که در مقابل او ۹۹ درصد از مردم جهان قرار گرفتهاند؛ بنابراین اقدام به نقشه کشیدن علیه آنان میکند و اولین نقشه این است که بررسی کنند چگونه میتوانند تا در بین آنها شکاف ایجاد کنند؛ چراکه گمان میکند اگر این ۹۹ درصد جمعیت باهم متحد باشند و دست به دست هم دهند به ضرر استکبار میشود؛ بنابراین برنامهریزی میکنند که در جهان اسلام، در عقاید، قومیت ها، ملیت ها و زبان ها تفرقه بیاندازند و آنها را تکه تکه کنند و با این تفرقه میتوانند اقتدار خودشان را حفظ کنند.
شهریاری تصریح کرد: ما قبل از انقلاب اسلامی و قبل از بیانات امام راحل چنین تفکری در عالم نداشتهایم که کسانی بیایند تا جلو استکبار بیاستند، باید گفت با تفکر حضرت امام(ره) نه تنها مستضعفان بلکه همه ادیان مختلف در یک گروه قرار گرفتند؛ حال چگونه میشود که مذاهب با یکدیگر به دلیل تفاوت در رای متحد شوند بنابراین دشمن از همین تفاوت رای وارد میشود.
او با بیان اینکه ما در تاریخ بیش از هزارساله کشورمان همانند امام خمینی(ره) نداشته ایم، گفت: اولا ایشان فقیه بودند یعنی شریعت اسلام را به خوبی میشناختند، علاوه بر این مسئله فیلسوف هم بودند، تفکر فلسفی امام (ره) دید جدیدی بود که این دید نوعی وحدت را در دل مستضعفان و ادیان ایجاد کرد؛ در واقع ما یک دین فقاهتی در اسلام داریم و یک دید مسلک عرفانی که از فلسفه هم برخوردار است و برجسته ترین شخصیت این تفکر محی الدین عربی در اسلام بوده که قائل به تفکر وحدت ادیان است و توضیح و تفسیرشان این است که تعدد انبیاء موجب تعدد جوهره دین نیست.
او با اشاره به اینکه انبیاء(ع) آمده اند تا دست ما را بگیرند و به نورانیت الهی و ملکوت برسانند، گفت: یعنی خدای حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حضرت محمد(ص) که آمدند تا بندگان را هدایت کنند، واحد است؛ این مهم است که بدانیم جلوه های خدا متعدد است اما ذات اقدس الهی منفرد است.
شهریاری تصریح کرد: همه ما باید علیه استکبار جهانی یکی شویم. این استکبار داعش، تفرقه میان شیعیان و اهل سنت، و درگیری بین ادیان مذاهب مختلف را به وجود آورده است. آنها در پی حفظ اقتدار خود هستند بنابراین وظیفه همگانی ما این است که مراقب قداستی که منشاء آن خداوند هست، باشیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: یکی از بهترین راهکارهای استکبار برای تفرقه افکنی در بین مذاهب اسلامی، اهانت به مقدسات است و بر این اساس گروههای افراطی شروع به توهین علیه مذاهب میکنند و تفرقه را در بین ادیان رواج میدهند.
او در پایان با تأکید بر اینکه اسلام در باب توهین به مقدسات میگوید که حتی به بت پرستان هم توهین نکنید، گفت: امیدوارم که برگزاری چنین جلساتی به همدلی، هم افزایی بین ادیان و اقوام و فرقههای مختلف کمک شایانی کند.
منبع:ایسنا