۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۴۶ : ۰۲
عقیق:حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به سخنان زنده و تلویزیونی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) خطاب به ملت شریف ایران، در خجسته میلاد منجی عالم بشریت امام زمان(عج)، اظهار کرد: بیانات ایشان در روز نیمه شعبان سخنانی ناب، کارگشا و مملو از نکات ارزنده بود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: مقام معظم رهبری، در بخشهایی از بیانات خود به مشکلات گوناگون جامعه بشری با وجود پیشرفتهای علمی اشاره و ابراز کردند: «بیعدالتی، فقر، بیماری، فحشا، گناه، شکاف طبقاتی بسیار وسیع و سوءاستفاده قدرتها از علم، موجب شده که جامعه بشری دچار احساس خستگی، اضطراب و گرفتاری باشد و احساس نیاز به یک دست نجاتبخش در همه جای دنیا اوج بگیرد». اشارات معظمله، تفسیری از جامعه امروز است. جامعهای که در آن مادیگرایی تکثر یافته و ذیل چنین طرز تفکری معنویت به حاشیه رانده شده است.
وی در ادامه به رسالت ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، در راستای تبیین و اجرای منویات مقام معظم رهبری در سطح کشور اشاره کرد و افزود: برای رسیدن به این الگو و آنچه که معظم له در بیانات خود به مناسبت نیمه شعبان مطرح کردند، کانون های مساجد کشور طرح ملی «راهکار» را در دستور کار خود قرار داده است، نام این طرح برگرفته از حرف اول کلماتی است که رهبری در بیانات خود به آن اشاره داشتند که شامل «رزمایش»، «ایمان»، «همدلی»، «کار»، «ایثار» و «رمضان» می شود. مقام معظم رهبری عنوان کردند « خوب است که در ماه مبارک رمضان یک رزمایش گسترده برای مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا در جامعه شکل بگیرد و برای اثبات ارادتمان به امام زمان(عج) صحنهها و جلوههایی از جامعه مهدوی را که جامعهای همراه با قسط، عدل، عزت، علم، برادری و همیاری است، بهوجود آوریم».
وی گفت: طرح ملی راهکار، به همت ۲۵ هزار مسجد در سراسر کشور رقم می خورد. این رزمایش عظیم لبیک به سخنان مقام معظم رهبری است؛ ایشان با اشاره به برگزار نشدن جلسات عمومی دعا، توسل و سخنرانی در ماه مبارک رمضان امسال، آحاد مردم را به عبادت، تضرع و خشوع در تنهایی و در خانهها و در میان خانوادهها توصیه کردند. با توجه به سخنان رهبری، طرح ملی راهکار در سطح کشور برگزار می شود، چراکه ایشان عنوان کردند خوب است که در ماه مبارک رمضان یک رزمایش گسترده برای مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا در جامعه شکل بگیرد و برای اثبات ارادتمان به امام زمان(عج) صحنهها و جلوههایی از جامعهی مهدوی را که جامعهای همراه با قسط، عدل، عزت، علم، برادری و همیاری است، بهوجود آوریم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: همدلی با ملتهای ستمدیده به ویژه مردم یمن، فلسطین از دیگر محورهای مباحث مقام معظم رهبری بود که باید پیش از پیش مورد توجه واقع شود، ایشان عنوان کردند: «حادثه کرونا نباید موجب غفلت ما از ظلم و ستم قدرتمندان دنیا به ملتهای مختلف از جمله مردم فلسطین و یمن شود و همچنین نباید از توطئه و دشمنی استکبار غافل شد چرا که برخلاف تصور عدهای که میگویند اگر ما دشمنی نکنیم آنها نیز دشمنی نمیکنند، دشمنی استکبار با اصل نظام جمهوری اسلامی و مردمسالاری دینی است». بنابراین طرح ملی راهکار، رزمایشی برای ایثار، همدلی، کار، است.
ارزانی گفت: همچنین در حوزه کار و تولید با توجه به اینکه شعار امسال «جهش تولید» است، موارد متعددی ذیل طرح راهکار مورد توجه قرار خواهند گرفت که مهمترین آنها کشف استعدادها و نخبههای عضو در کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای ورود آنان به عرصه تولید و جامعه است. از سوی دیگر در حوزه «ایثار» نیز که از موارد تاکید شده از سوی رهبری بود، اعضای کانونها، علاوه بر دعوت از افراد متنعم و خیرین جهت شرکت در طرحهای خیریه و حمایت از نیازمندان، تلاش میکنند تا با مدل ایثار و فداکاری که در دوران دفاع مقدس در سطح کشور وجود داشت، از اقشار ضعیف جامعه دستگیری و حمایت کنند.
وی ادامه داد: رزمایش عظیم راهکار، که به همت ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد برگزار میشود، طرحی است که از ابتدای رمضان در سطح کشور برپا میشود. طی این رزمایش موارد متعددی از جمله فعالیت در عرصه تقویت ایمان در قالب کانونهای مساجد مورد توجه قرار می گیرد. همچنین مساله توجه توامان به مولفههای علم و دین چراکه رهبری تاکید بر این مساله داشتند که علم و فناوری و معنویت با یکدیگر دیده میشوند. همچنین ارائه سخنرانی، مباحث محتوایی و ادعیه در سطح فضای مجازی از دیگر برنامههایی است که ذیل این رزمایش مورد توجه قرار خواهند گرفت.
ارزانی تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سال جهش تولید نام گرفته است، در نتیجه بچههای مسجد آثار فرهنگی هنری خود شامل نمایش نامه، فیلم، داستان، نوشتن خلاصه کتاب و بسیاری دیگر از عرصه ها را در بستر فضای مجازی با یکدیگر به اشتراک میگذارند. از سوی دیگر برنامههای ویژه لیالی قدر، شب عید فطر نیز در بستر فضای مجازی به قوت خود برگزار شده و جمع آوری نذورات مردمی از این معبر جهت ارسال برای افراد نیازمندی که حوالی مسجد زندگی می کنند انجام میگیرد.
منبع:فارس