پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۱۸:۰۰

۱۳۹۲/۰۵/۰۸
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم:

منزلت شب قدر بدون ولایت ائمه(ع) درک نمی‌شود

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این‏‎که ولایت اهل‎بیت(ع)، برترین نعمت خدا برای بندگان است، ارزش شب قدر را رسیدن به ولایت ائمه اطهار(ع)، توحید و محبت خداوند متعال دانست.
کد خبر : ۱۰۸۴۴

عقیق: حجت‎الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی‎ قم در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در جمع زائران بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) با اشاره به این‎که همه افراد فقیر بوده و نیازمند خداوند متعال هستند، گفت: خدا غنی مطلق است و تمام هستی نیازمند او است.

وی ادامه داد: اسباب و وسایل همانند آسمان و زمین نیازهای ما را برطرف نمی‎کند بلکه این اسباب به خداوند متعال نیازمند بوده و وجودشان را از خدا دریافت می‎کنند، رحمت خدا سبب می‎شود تا این وسایل برخی از نیازهای ما را برطرف کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‎که انبیا و اولیا برای برطرف کردن نیازهای ما به نبوت مبعوث نشدند، اظهار داشت: انبیا آمدند تا بشر را به نیاز واقعی خود آشنا کنند، افراد افزون‎بر نیازهای طبیعی به نیازهای درونی و روحی احتیاج دارند انبیا آمدند تا ما را با این نیازها آشنا کنند.

وی افزود: انبیا آمدند تا ما نیازهای باطنی مانند میل به بندگی، سحرخیزی، استغفار و محبت به خالق را نادیده نگیریم، کسی که به دنبال انبیا و اهل‎بیت(ع) حرکت کند افزون‎بر این‎که نیازهای ظاهری او برطرف می‎شود نیازهای درونی و غیرظاهری او نیز رفع می‎شود.

ائمه و انبیا نور هدایت هستند

رییس فرهنگستان علوم اسلامی ‎قم تصریح کرد: وقتی فرد با انبیا باشد حتی نیازهای ظاهری او همانند خوردن، آشامیدن و کارهای دیگر وسیله‎ای برای رسیدن به خدا می‎شود.

حجت‎الاسلام والمسلمین میرباقری، اهل‎بیت(ع) و انبیا را نور هدایت دانست و خاطرنشان کرد: اگر فردی خود را به این بزرگواران متصل کند تمام کارهای او عبادت می‎شود و هیچ‎کاری او را از خدا دور نمی‎کند.

وی بیان داشت: خانه ائمه(ع) و انبیا بیت النور است، بندگی و رفعت در این خانه‎ها است کسی که وارد این خانه‎ها شود به معرفت الهی می‎رسد، هدایت الهی در خانه اهل‎بیت(ع) و انیبا است و فردی که می‎خواهد از نور الهی بهره گرفته و به خدا برسد باید وارد این خانه‎های شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که حتی تجارت همراه ولایت اهل‎بیت(ع) عبادت است، گفت: وقتی فرد وارد ولایت ائمه(ع) شد تجارت و کارهای دیگر او عبادت شده و او را به خدا می‎رساند، خدا انوار توحید، معرفت و توحید را در خانه اهل‎بیت(ع) قرار داده است.

وی افزود: ائمه(ع) چراغ‎های هدایت هستند و کسی که وارد این خانه‎ها شود تمام اعمالش او را به خدا می‎رساند ولی فردی که از این خانه‎ها خارج شود حتی نماز و دیگر عبادت او افزون‎بر این که او را به خدا نمی‎رساند بلکه در شناخت خداوند متعال حجاب می‎شود.

دل در وادی ولایت از مردگی خارج شده و زنده می‎شود

رییس فرهنگستان علوم اسلامی ‎قم با اشاره به روایتی، خاطرنشان کرد: ولایت ائمه جور و دشمنان اهل‎بیت(ع) دنیا بوده و ولایت ائمه هدی آخرت است و کسی که وارد ولایت اهل‎بیت(ع) شود دل او از مردگی بیرون آمده و زنده می‎شود.

وی تصریح کرد: پیامبر(ص) در روایتی به امیرمؤمنان(ع) می‎فرمایند «یا علی اگر کسی بین رکن و مقام هزار سال خدا را بدون ولایت تو عبادت کند بندگی او پذیرفته نیست»، خانه اهل‎بیت(ع) به عرش الهی متصل است و سقف خانه‎های دیگر به عرش الهی بند نیست.

وی ابراز داشت: کسی که محبت و معرفت اهل‎بیت(ع) را با تمام وجود پذیرفته باشد راه رفتن، خوابیدن و پوشیدن او عبادت می‎شود و دوستی، دشمنی و تجارت کردن او با سرانگشت ائمه(ع) صورت می‎گیرد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‎که قلب شیعه باید عرش امیرمؤمنان(ع) و محل حکومت ایشان باشد، اظهار داشت: عرش الهی در ولایت مستقر است و کسی که وارد ولایت شود به عرش الهی می‎رسد.

وی ادامه داد: از آن جا که مؤمن به ولایت اهل‎بیت(ع) متصل است تمام کارهای او نیز نور است ولی فردی که از ولایت دور باشد حتی نماز خواندن او را به ظلمت می‎رساند وقتی وارد وادی ولایت ائمه(ع) شدیم همه چیز بوی توحید خواهد داد.

ماه رمضان محیط ولایت ائمه بوده و تمام کارهای فرد عبادت است

حجت‎الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به این که بهشت محیط ولایت اهل‎بیت(ع) است از این‎رو تمام کارها در بهشت سبب افزایش درجه مؤمن و غافل نشدن از خدا می‎شود، گفت: ولایت ائمه(ع) محیط ذکر، صلات و بندگی است، در روایت نقل شده که دو رکعت نماز شیطان چهار هزار سال طول کشید ولی این نماز او را به خدا نرساند هر چند به او قدرت و قوت داد ولی قدرت داشتن که معرفت نبوده و فرد را به درجات بندگی و توحید نمی‎رساند.

وی افزود: درجات توحید در خانه اهل‎بیت(ع) است، اگر کسی می‎خواهد تمام کارهای او بندگی و معرفت خدا باشد باید وارد وادی ولایت ائمه(ع) بشود، ماه رمضان چون محیط ولایت پیامبر(ص) است در آن تمام کارها حتی خوابیدن نیز عبادت به حساب می‎آید.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی‎ قم محبت و معرفت به اهل‎بیت(ع) را صراط مستقیم خواند و اظهار داشت: هر قدمی‎ که در این راه برداشته شود فرد را از ظلمت دور کرده و به خدا می‎رساند تا جای که فرد خلیل رحمان می‎شود.

وی تصریح کرد: کسی که در صراط اهل‎بیت(ع) حرکت کند تمام کارها او را به خدا می‎رساند چرا که تمام اعمال او براساس حساب و کتاب خواهد بود فردی که قدم در وادی محبت اهل‎بیت(ع) می‎گذارد دائما در حال معرفت است و از ظلمت خارج می‎شود، فردی که در صراط مستقیم باشد همواره در حال معامله با خدا بوده و تمام نیازهای خود را از خدا می‎گیرد.

رسیدن به مقام رضوان با ولایت اهل‎بیت امکان دارد

حجت‎الاسلام والمسلمین میرباقری ولایت اهل‎بیت(ع) را برترین نعمت خدا برای بندگان دانست و اظهار داشت: رسیدن به مقام رضوان که فرد به سبب محبت خدا به آن می‎رسد نه خوف از جهنم و یا اشتیاق به بهشت با ولایت اهل‎بیت(ع) میسر می‎شود، انبیا مبعوث شدند تا بگویند با اخلاص در مسیر محبت الهی حرکت کنید و این محبت در گرو محبت اهل‎بیت(ع) است.

وی در پایان گفت: فردی که با اخلاص به محبت اهل‎بیت(ع) می‎رسد به اخلاص در توحید نیز می‎رسد که پایان این محبت مقام رضوان است، ارزش شب قدر رسیدن به ولایت امیرمؤمنان(ع)، توحید و محبت خدا است، قدر واقعی ولایت ائمه(ع) است که در این شب‎ها باید از خدا محبت اهل‎بیت(ع) را طلب کنیم.


منبع: رسا

211008


گزارش خطا

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
  • پربازدیدها
  • تازه ها