کد خبر : ۱۰۷۷۲۵
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۸

عملیات حج، موفق بود

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی اعلام کرد: برقراری مجدد سفرعمره برای زائران ایرانی نیاز به تأمین مقدمات آن از سوی عربستان سعودی به عنوان کشور میزبان دارد.

عقیق:حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب در نشست خبری مشترک با علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در مکه مکرمه افزود: خیل عظیمی از زائران علاقه مند به انجام سفر عمره در ایران وجود دارند اما تحقق این کار نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم در عربستان است.

وی یکی از مهمترین زیرساخت‌ها را فراهم کردن زمینه حمایت کنسولی از زائران ایرانی بیان کرد و اظهارداشت: باید نمایندگان سیاسی ایران در عربستان حضور داشته باشند تا بتوانند از حقوق شهروندان ایرانی دفاع کنند.

نواب افزود: در داخل ایران نیز تصمیم‌گیری درباره سفر عمره نیازمند برخی تصمیمات فراسازمانی است.

سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: ما در بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت آمادگی کامل داریم تا در صورت اتخاذ این تصمیم، کار خود را به سرعت انجام دهیم.

 

وی گفت: اگر اصول حکمت، عزت و مصلحت که مورد تاکید همیشگی رهبر معظم انقلاب اسلامی است، در مورد سفر عمره زائران ایرانی رعایت شود، بعثه و سازمان حج با رضایت‌مندی کار خود را در این زمینه انجام خواهند داد.

عملیات حج، موفق بود

سرپرست حجاج ایرانی در بخش دیگری از این گفتگو، عملیات حج تمتع امسال را موفقیت آمیز خواند.

وی گفت: خدا را شاکریم که حجاج توانستند اعمال حج خود را به‌خوبی انجام دهند و برای همه زائرانی که 13 سال است در نوبت اعزام به حج قرار دارند، امید و آرامش ایجاد شد.

نواب در این زمینه از نیروهای بعثه، سازمان حج و زیارت، «خادمان ناپیدا و پنهان فراوان» حج و «ملت بزرگ و فداکار ایران» برای کمک به برگزاری موفقیت آمیز مناسک حج تمتع قدردانی کرد.

وی گفت: بیش از ۲۰  سازمان به‌طور مستقیم در مورد حج خدمت‌گزاری می کنند و در رأس کشور قرار دارند، مقام معظم رهبری با رهبری داهیانه خویش، خط و مشی صحیح را به زائران و خدمتگزاران ارائه می‌کنند و دغدغه‌مندانه پیگیر اجرای برنامه‌ها هستند.

نواب، حضور گسترده زائران ایرانی در مساجد مکه را از جمله موفقیت‌های حج امسال برشمرد و اظهار امیدواری کرد مسئولین عربستان خدماتی در شأن و منزلت زائران ایرانی ارائه کنند.

امسال در منا شرمنده حجاج شدیم

سرپرست حجاج ایرانی درعین حال با اشاره به خدمات شرکت‌های سعودی به زائران ایرانی اظهارداشت:  طرف‌های سعودی مشتاق هستند تا با کمترین هزینه، بیشترین منافع را برای خود کسب کنند در حالی که باید بدانند هر کاری هزینه‌ای دارد.

وی افزود: اگر کشوری خود را به عنوان خادم زائران معرفی می‌کند، باید قبل از آنکه زائر نیاز خود را بگوید، خدمت لازم را به او ارائه کند اما با وجود کارهای زیادی که در عربستان شده، متاسفانه خدمات ارائه شده در تراز زائران خانه خدا و حبیب خدا نیست.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری در این زمینه به وضعیت «منا» اشاره کرد و گفت: ما امسال در منا شرمنده حجاج ایرانی شدیم زیرا فضایی که برای اقامت آنها در چادرها پیش‌بینی شده بود، کافی نبود و سرویس‌های بهداشتی آنجا در شرایط مطلوب قرار نداشت.

وی تصریح کرد: هم اکنون خیل عظیمی از ایرانیان علاقه‌مند به حضور در سرزمین وحی برای انجام سفر عمره وجود دارند و سالهاست برای این کار ثبت نام کرده‌اند اما برای تحقق آن، باید زمینه‌های لازم میان دو کشور فراهم شود.

 

نماینده ولی فقیه، علت قطع سفر عمره زائران ایرانی را در فروردین ۱۳۹۴  یادآور شد و گفت: در آن زمان، در حالی که نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند، در یک مقر دولتی کشور میزبان به زائر ایرانی توهین شد. حالا در نبود نمایندگان سیاسی از ایران، چگونه می‌توان انتظار داشت برای زائران ایرانی اتفاق ناگواری رخ ندهد.

سهمیه‌های حج باید منطق روشنی داشته باشد

سرپرست حجاج ایرانی درباره احتمال افزایش سهم ایران در اعزام زائران حج تمتع در سال‌های آتی با توجه به سند توسعه 2030 دولت عربستان در این زمینه اظهارداشت: به دلیل اینکه زائران ایرانی افرادی با فرهنگ، با کرامت و با شخصیت هستند، موسسات ارائه‌دهنده خدمات به زائران در عربستان همواره از حضور آنان استقبال می‌کنند.

وی افزود: از سوی دیگر، ما تاکنون نتوانسته‌ایم به مبانی شیوه سهمیه‌بندی اضافه حجاج از سوی دولت عربستان دست پیدا کنیم و با این وضعیت، رفتار و برنامه‌های آتی آنان برای ما مشخص نیست.

نواب توضیح داد: برخی می‌گویند سهمیه حجاج هر کشور بر اساس یک هزارم جمعیت مسلمان آن تعیین می‌شود درحالی که برخی کشورها به دلیل شرایط اقتصادی خویش هیچ‌گاه از این سهمیه به‌طور کامل استفاده نمی‌کنند و در مقابل، در کشورهایی مثل ایران در یکسال به اندازه ۲۶ سال سهمیه، افراد متقاضی حج ثبت‌نام می‌کنند.

وی گفت: با توجه به عدم استفاده برخی کشورها از سهمیه کامل حج خود، عربستان در استفاده از ظرفیت موجود گزینشی عمل می کند و به عنوان مثال، در سال جاری برای کشوری که کمتر از نصف ایران جمعیت داشت ۲۰ هزار سهمیه مازاد حج اختصاص داد در حالی که به ایران با ۸۲ میلیون نفر جمعیت فقط دو هزار سهمیه جدید داد.

سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: باید این روند دارای چارچوب و منطق روشنی باشد زیرا اگر دولت عربستان بخواهد برنامه ۲۰۳۰ خود را در زمینه حج به روال کنونی پیش ببرد، جایگاه معنوی خود را نزد دیگر ملت‌ها از دست خواهد داد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است با بهره گیری از تجربیاتی که در سال‌های پس از انقلاب اسلامی بدست آورده و نیروهای فرهیخته‌ای که در حوزه حج دارد، به کارشناسان ارشد عربستان در این حوزه خدمات مشورتی ارائه دهد.

صاحب نظران به بعثه کمک کنند

نواب درباره تغییرات احتمالی در برنامه‌های بعثه مقام معظم رهبری در برنامه حج سال آینده اظهارداشت: معاونت‌های مختلف بعثه و سازمان حج و زیارت در حال بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌های حج در سال جاری هستند تا با تکیه بر تجربیات آن، تغییرات لازم را در برنامه‌های سال آینده به عمل آورند.

وی در این زمینه از همه فرهیختگان و افراد صاحب‌نظر و زائرانی که در حوزه حج صاحب تجربه و دیدگاه هستند، خواست پیشنهادات خود را در اسرع وقت به بعثه مقام معظم رهبری ارسال کنند.

تلاش برای تحقق اخوت دینی و تمدن اسلامی

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی با همراهی روحانیون برنامه‌های متنوعی برای حرکت درمسیر تحقق شعارحج ۹۸ (حج، خودسازی، اخوت دینی و تمدن اسلامی) در کاروان‌ها اجرا کرده است، گفت: چکیده پیام‌های امام امت (ره) و مقام معظم رهبری مبتنی برخودسازی زائر دراین سرزمین است و زائران با حضور در برنامه‌های مسلمانان، اخوت دینی را تحقق می‌بخشند و تمدن اسلامی را هم چشم‌انداز آینده قرار می‌دهند و خوشبختانه امسال قدم‌هایی دراین راستا برداشته شد.

نواب نعمت باران در عرفات و منا را یادآور شد که به تلطیف هوا بسیار کمک کرد و برنامه‌های پیش بینی شده در این دو سرزمین به خوبی برگزار شد .

وی با بیان اینکه طولانی‌ترین و گران‌ترین حج در سخت‌ترین شرایط، امسال در حال برگزاری است، افزود: خوشبختانه درصد کاستی‌ها کم و موفقیت‌ها فراوان است و همه افرادی که در صحنه حج حضور دارند ماموریت‌های خود را انجام داده‌اند.

برنامه های فرهنگی حج امسال

درادامه از برنامه‌های فرهنگی اجرا شده برای زائران سوال شد که نماینده ولی فقیه گفت: برگزاری ۵۱۰ برنامه متمرکز و نیمه متمرکز درهتل‌ها و همایش‌های مختلف و انس و معرفت از جمله اقدامات صورت گرفته تا این تاریخ است.

وی به محدودیت‌های هتل‌های مدینه جهت برگزاری جلسات فرهنگی برای کاروان‌ها اشاره کرد و افزود: زائران در مدینه و مکه با اشتیاق در این جلسات شرکت می‌کنند.

نواب با بیان اینکه محورهای بیانیه گام دوم انقلاب در برخی برنامه‌ها لحاظ شده است، گفت: در بحث فعالیت‌های رسانه‌ای ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که گزارش‌های منتشر شده در رسانه ملی آرامش را به داخل کشور منتقل کرده است و بازخورد آن در دیدار با زائران در هتل‌ها نیز دیده می‌شود و زائران تشکر و سپاسگزاری می‌کنند.

وی افزود: در این بازدیدها بسیاری از زائران می‌گفتند سلام ما را به مقام معظم رهبری برسانید ما به نیابت از ایشان طواف کردیم و در مسجدالنبی حضور یافتیم و برای ایشان دعا کردیم که قابل ستایش است.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان وضعیت منا و عرفات و مشکلات موجود در آن که به گلایه‌های زائران در بازدیدها منجر شد،  گفت: از وزیر حج و عمره سعودی خواسته‌ایم که این وضعیت را اصلاح کند.

وی افزود: علاوه بر این گلایه برخی زائران نسبت به  نرخ ارز مسافرتی گله‌مند بودند که توضیح داده شد ارز مسافرتی با نرخ بازار آزاد همسانی دارد.

مسئول بعثه مقام معظم رهبری همچنین از تلاش رسانه‌ها برای انعکاس اخبار سرزمین وحی در حج تمتع 98 به ملت ایران و جهان اسلام قدردانی کرد و آن را «کاری بسیاری بزرگ» خواند.

نواب همچنین به اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای منا و مسجدالحرام  در منا تاکید کرد که علاوه بر بعثه و سازمان حج و زیارت، همه کشور باید در جهت احقاق حقوق این عزیزان اقدام کند.

وی افزود: هر حرکتی که این کار را دچار تنش یا تعویق کند مغایر با اهداف شهدا و نظام جمهوری اسلامی ایران است.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین