کد خبر : ۱۰۷۶۵۰
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲

لزوم حرکت هیأت‌ها به‌سمت آموزش‌های حوزه خانواده

کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به اینکه خانواده نقطه کانونی توجه دشمن است، گفت: باید برنامه‌های هیأت‌ها با محور خانواده باشد و به سمت آموزش خانواده پیش برود.

عقیق:چهارمین نشست صمیمانه جمعی از ستایشگران جوان آستان اهل‌بیت علیهم السلام، جمعه ۲۵ مرداد در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه تهران برگزار شد.

برگزاری کمیسیون راه‌کارهای مقابله با آسیب‌های اجتماعی حوزه ستایشگری از جمله برنامه‌های این نشست است که باحضور بهمن مشکینی، کارشناس مسائل اجتماعی برگزار شد‌.

وی در ابتدا، ستایشگران را به قرائت خطبه غدیر به زبان فارسی و بدون صوت در عید غدیر توصیه کرد و گفت: با خواندن خطبه غدیر به زبان فارسی هم معارف غدیر منتقل می‌شود.

مشکینی، آسیب‌های اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: ستایشگران اهل‌بیت شاید نتوانند در ارتباط با برخی از این آسیب‌ها، اثرگذاری آنچنانی داشته باشند، اما نسبت به مقوله خانواده می‌توان اقداماتی انجام داد.

وی، خانواده را ناموس اسلام خواند و تصریح کرد: خانواده، نقطه کانونی توجّه دشمن است. صهیونیسم در دنیا چند نقطه مهمّ را مورد توجه قرار داده که یکی از آن‌ها خانواده است. همچنین صهیونیسم، خانواده را نشانه رفته است و با راه انداختن انقلاب جنسی، درصدد است تا بشریت را به یوغ بکشد.

مشکینی با بیان اینکه مسائل خانواده به چند دسته تقسیم می‌شود، گفت: تاثیرگذاری در بخشی که مربوط بعد اقتصاد کلان است از عهده هیأت و ستایشگران خارج است اما در حیطه تفکر، اخلاقیات و روابط اجتماعی که در هیچ جا مشورتی ارائه نمی‌شود، می‌توان اثرگذار بود.

وی، برخی مشکلات مربوط به خانواده از جمله عدم تحمّل توسط زوجین و خودخواهی را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه زن و مرد در خانواده تبدیل به تدارکات‌چی شده‌اند و خانه نیز به‌حالت خوابگاه درآمده است، گفت: در چنین شرایطی، والدین چه چیزی می‌توانند به فرزندان خود آموزش دهند؟ اینجاست که باید گفت که فرآیند تربیت در خانواده مختل شده است.

کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه مدرسه نیز به‌جای ایفای نقش تعلیم و تربیت، تست‌زن بار می‌آورد، تصریح کرد: مدارس نه‌تنها نقش تربیتی خود را خوب ایفا نمی‌کنند، بلکه وظیفه آموزشی خود را هم به‌درستی انجام نمی‌دهند. روحانیت نیز بیشتر بر نقش سیاسی و عبادی خود تمرکز کرده و به‌شکل پررنگ به آسیب‌های اجتماعی و حوزه خانواده نپرداخته است.

وی نقش رسانه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: رسانه‌ها در برخی موارد، به آسیب‌ها دامن می‌زنند. مثلاً به بهانه مقابله با خیانت، به ترویج آن می‌پردازند. فضای مجازی و ماهواره‌ها نیز بر اساس مبانی غرب، اصالت لذّت و اصالت فرد را پررنگ می‌کنند. در این میان، نقش هیأت و ستایشگر، اهمیت پیدا می‌کند.

مشکینی با بیان اینکه اقداماتی از قبیل تهیه کمک هزینه جهیزیه از سوی هیئات را نفی نمی‌کنم و قطعاً در مناطق محروم باید به آن پرداخت، گفت: مسئله مهم‌تر این است که چکار کنیم که جوانان ما هم تصور درستی از ازدواج پیدا کنند هم اینکه تمایل به تغییر خود، در آن‌ها افزایش پیدا کند.‌ همچنین مسئولیت پذیری را یاد بگیرند و از زیر بار مسئولیت، شانه خالی نکنند.

کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: دغدغه‌ای که در بحث آسیب‌های اجتماعی داریم، حفظ و نگهداشت خانواده است، نه خانواده اسلامی. در بسیاری از موارد، اصلاً نیاز به بحث دینی هم نیست و یکسری آموزش‌های کاربردی در راستای حفظ خانواده باید ارائه شود.

مشکینی، فرمول مناسب هیئات و ستایشگران برای اثرگذاری در مقوله خانواده‌ و کاهش آسیب‌های این حوزه را ارتباط با مردم و دغدغه‌مند کردن خانواده‌ها به مسائل تربیتی دانست و گفت: باید گروه‌های محلّی و خویشاوندی شکل بگیرد و بسیاری از آسیب‌ها را در درون ارتباطات این گروه‌ها حل کرد.

وی ادامه داد: چرا همانگونه که به دنبال بانی برای تهیه قند و چای هیأت می‌گردیم، برای مسائل مربوط به آموزش خانواده، بانی پیدا نمی‌کنیم؟

مشکینی با بیان اینکه این یک جریان جدید است که باید در هیئات راه بیافتد، تصریح کرد: البته برای این کار، هیئات و ستایشگر، باید آموزش ببیند و آموزش آن نیز از جنس آموزش‌های زمان جنگ نیست که فقط ۴۵ روز نیاز به وقت داشته باشد.

کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: نخستین گام در اثرگذاری در موضوع آسیب‌های اجتماعی این است که ابتدا هیچ اقدامی نکنیم و بفهمیم که در امر خانواد، متخصص نیستیم و نیاز به یادگیری داریم. البته این یادگیری برای این نیست که متخصص شویم، بلکه برای این است که بفهمیم کجای ماجرا هستیم و چگونه به عرصه آسیب‌های حوزه خانواده ورود کنیم.

مشکینی دومین گام را استفاده صحیح از متخصص‌های مسائل خانواده دانست و گفت: ماحصل کار تیمی ستایشگر و مسئول هیأت باید این باشد که متخصص مسائل خانواده را به‌خوبی به‌کار گیرند.

وی ادامه داد: سومین گام همان است که در آیه ۲۰۰ سوره مبارکه آل عمران آمده است؛ یعنی ارتباط‌گیری. ارتباط‌گیری یا یارگیری، اکسیری است که ما به‌درستی از آن استفاده نکرده‌ایم اما دشمن از آن استفاده کرده است.

کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه باید افراد را به گروه‌سازی تشویق کنیم، تصریح کرد: نباید برای بچه‌مذهبی‌ها، سینمای مجزا و رستوران مجزا درست کنیم و از جامعه دور شویم.

وی افزود: کار فرهنگی را باید بر اساس سیره پیامبر(ص) انجام داد؛ یعنی هم‌لقمه شدن با مردم و قرض گرفتن از آن‌ها. چرا پیامبر(ص) از شخص یهودی قرض گرفت؟ برای اینکه ارتباط وصل شود.

مشکینی، وظیفه مداح را ارتباط‌گیری با جامعه دانست و گفت: باید ایجاد گروه را تبدیل به فرهنگ کرد نه اینکه شخص مداح، صرفاً گروه ایجاد کند.

وی ادامه داد: همانطور که پیامبر وظیفه ابلاغ را انجام می‌دهد، مداح نیز به‌نوعی کار ابلاغ را انجام می‌دهد، امّا در کنار این، نیاز است که همانند پیامبر، به‌میان مردم برود و با آن‌ها ارتباط بگیرد.

کارشناس مسائل اجتماعی در پایان گفت: اگر این مسیر طی شود، آنوقت می‌شود گفت که در شعر هم اشاره‌ای به یک موضوع در مقوله آسیب‌های خانواده بشود. البته اینجا باید با ظرافت عمل کرد نه به‌شکل سیخکی و تند.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین