عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۷۶۰۱
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۳
یادداشت|
نمادهای ابلیس در حج سال ۲۰۰۴ به دستور وهابیون جای خود را به نماد دیگری داد. آنان امنیت حجاج را دستمایه­­ خود برای این تغییرات قرار دادند.

عقیق: رمی جمرات (پرتاب سنگ‌ریزه­‌ها) سه‌گانه، از اعمال واجب در حج نزد تمامی فرق اسلامی است که در روز عید قربان و دو روز بعد از آن در صحرای منا انجام می‌­شود. تاریخچه آن بنا بر روایات به زمان آدم (ع) و یا زمان ابراهیم (ع) باز می‌­گردد که ابلیس در آن مواضع توسط ایشان دیده شده بود و با گذشت زمان ستون‌هایی در آنجا ساخته شد.

با گذشت زمان و ایجاد انحراف در دین حنیف ابراهیمی برخی از اعمال حج تعطیل شد اما ظاهر برخی از اعمال مثل رمی جمرات باقی ماند و با ظهور دین مبین اسلام تأکیدی ویژه بر این آیین شد.

پرتاب هفت سنگ‌ریزه به سمت ستون و یا در حقیقت نماد شیطان نشانه دشمن دانستن ابلیس است که این عملی سفارش شده در قرآن است. ... إِنَّ الشَّیْطانَ لْلإِنْسانِ عَدُوٌّ مُبینٌ؛ شیطان برای آدمی دشمنی آشکار است‏ (سوره مبارکه یوسف، آیه 5) همچنین در ادعیه هنگام پرتاب سنگ‌ریزه‌ها این دعا وارد شده است: الله اکبر، اللهم ادحر عنی الشیطان؛ خدایا شیطان را از من دور گردان.

نقش شیطانی عربستان در ساخت نمادهای ابلیس در مکه

در سده‌­های گذشته در محل رمی‌­های سه‌گانه، سه ستون ساخته شد، ستون‌هایی شبیه ابلیسک تا حاجیان با پرتاب سنگ به سمت این نماد ابلیس دشمنی خود با او را ابراز کنند. ابلیکس‌ یکی از آثار باقی مانده از آیین‌ مصریان باستان و مقدس در نزد آنان بوده که با گذشت زمان وارد مسیحیت نیز شده است.

محل پرتاب سنگ‌ریزه‌ها به نماد ابلیس در سال‌های گذشته

اما متأسفانه در سال 2004 به دستور وهابیون این نمادهای شیطان برداشته شد و جای خود را به نماد دیگری داد. آنان امنیت حجاج را دستمایه­­ خود برای این تغییرات قرار دادند.

در رابطه با اهمیت اُبلیسک در اعتقادات مصریان باستان و شیطان‌پرستان امروزی که به دو دسته عمده فرامواسون­‌ها و ایلومینات­‌ها تقسیم می­‌شوند، همگان اطلاع کافی داشته و نیاز به تکرار آن نیست و تنها برای نمونه کافی است بدانیم در میدان اصلی واتیکان و همچنین در واشنگتن این نمادها وجود دارند.

اُبلیسک از جمله نمادهای مشترک در بین هر دو گروه است. در سال 2004 به در خواست آل‌سعود، معمار معروف انگلیسی، سر نورمن فاستر (لرد فاستر تمس بنک) که ساخت 200 اُبلیسک در نقاط مختلف جهان را در کارنامه خود دارد، تغییرات بسیاری در این نمادها ایجاد کرد؛ به گونه­‌ای که دیگر حاجی‌­ها ستون نماد ابلیس را نمی­‌بینند و به دیواری 26 متری سنگ پرتاب می‌­کنند.

شاید از نظر فقهی مشکل عمده‌­ای به وجود نیامده باشد، چراکه برخی از فقها پرتاب سنگ به سمت این منطقه را مهم شمرده‌­اند و اصابت سنگ‌ریزه‌­ها به ستون را واجب نمی­دانند، اما دستِ تحریف کار را به اینجا خاتمه نداده است، کافیست که به دیوارها از نمای بالا نگریسته شود. آن وقت است که در کمال ناباوری خواهیم دید این بنا به شکل دو کشتی در طبقه پایین و بالا شاخته شده است. سوال اصلی این­جاست که کشتی نماد چیست؟ و چرا دو کشتی؟

اکنون محل پرتاب سنگ‌ریزه‌ها در موسم حج

  • آیا کشتی پایین نمادی از کشتی نوح (ع) و کشتی بالایی نمادی از سفینه النجاتی اهل بیت (ع) نیست؟! هدف آل سعود از انجام این کار چیست؟
  • چرا آل سعود تمام امکانات خود را در اختیار ایلومینات­‌ها قرار داده و حاضر به چنین تغییرات و انحرافات آشکاری شده است؟
  • در طول تاریخ همواره ایلومینات­‌ها با ایجاد تحریف در ادیان مختلف سعی در ایجاد مانع در حرکت ادیان به سوی خدا کردند. آیا حکام آل سعود نیز عضو گروه‌­های ایلومینات هستند؟

"گوی سفید" نشانه چیست؟

"روشنایی به سرها" یا همان "روشن به فکرها"

  • نویسنده: محمدحسن حیدری، محقق و پژوهشگر علوم قرآن و حدیث

 

منبع:تسنیم


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
0
0
سلام من فکر میکنم تحلیل های این چنینی ضربه سنگینی به اسلام می زند.این چه تحلیلی است .اگر نویسنده دانسته یا ندانسته چنین تحلیلی نمود شما نمی بایست منتشر می کردید.از کجا این نویسنده کج فهمی چنین تحلیلی نمود.اصلا وهابی ها سفینه النجات بودن اینه معصومین را قبول ندارند تا بخواهند به این توهین بکنند .ضمنا کدام انسانی چنین فکری به ذهنش خطور می کند که منظور از کشتی با را سفینه النجات بودن اینه است .وهابی ها گمراه درست است که از فرقه های گمراه هستند ولی بعید از به حضرت نوح توهین کنند .اگر این اقلیم چنین تحلیلی نمی کرد هیچ احدی به خودش اجازه چنین تحلیلی نمی داد.لطفا اینچنین تحلیل‌های توهین امیز به پیامبران ولیمه را منتشر نکنید.
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین