۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۲ : ۱۶
عقیق:رهبر معظم انقلاب امروز در بخشی از پیامشان به کنگره عظیم حج به موضوع معامله قرن اشاره و فرمودند: «ترفند معامله قرن که بهوسیله آمریکای ظالم و همراهان خائناش زمینهسازی میشود، جنایتی در حق جامعه بشری و نه فقط ملت فلسطین است. ما همگان را به حضور فعال برای شکست این کید و مکر دشمن فرا میخوانیم و به حول و قوه الهی آن را و همه ترفندهای دیگر جبهه استکبار را دربرابر همت و ایمان جبهه مقاومت محکوم به شکست میدانیم.
ایشان در انتها به این آیه اشاره می کنند: «اَم یُریدونَ کَیداً، فَالَّذینَ کَفَروا هُمُ المَکیدون». (طور ۴۲)
آیه ۴۲ سوره مبارکه طور به کافران اشاره دارد که برای از بین بردن حق نیرنگ به کار میبرند و خداوند در این آیه وعده میدهد که خود آنها گرفتار نیرنگ خواهند شد.
نکته اینجا است که درست هنگام طراحی حیله کفار برای قتل پیامبر (ص) این آیه نازل شد و پیشبینی قرآن کریم مدتی پس از نزول محقق شد و مکر کفار در جنگ بدر به خودشان بازگشت و همه آنها نابود شدند. حال رهبر معظم انقلاب در پیام حج ۹۸ و هنگام اشاره به مکر آمریکا مبنی بر طراحی معامله قرن به همین آیه اشاره کردند.
به این آیات توجه کنید؛
أَمْ تَسْئَلُهُمْ أَجْراً فَهُم مِّن مَّغْرَمٍ مُّثْقَلُونَ ۴۰
أَمْ عِندَهُمُ الْغَیْبُ فَهُمْ یَکْتُبُونَ ۴۱
أَمْ یُرِیدُونَ کَیْداً فَالَّذِینَ کَفَرُواْ هُمُ الْمَکِیدُونَ ۴۲
ترجمه
آیا از آنان مزدى (براى رسالت خود) درخواست مىکنى، که پرداخت آن بر آنان سنگین است؟(۴۰)
آیا غیب نزد آنان است و ایشان (هر چه را مىخواهند در لوح محفوظ) مىنویسند؟(۴۱)
آیا مىخواهند (براى از بین بردن حقّ،) نیرنگى بکار برند؟ (پس بدانند که) کافران، خود گرفتار کید خواهند شد.(۴۲)
آیه ۴۲ و آیات قبل به صورت سؤال مطرح شده اما واضح است که خداوند هدفش رسیدن به پاسخ برای این سؤالات نیست بلکه هدف روشنگری است و پاسخ سؤال کاملاً آشکار و واضح است.
خداوند پیش از آیه ۴۲ در آیات ۴۰ و ۴۱ میفرماید: مگر پیامبر از آنان دسمزدی بابت رسالت طلب کرده که آنها ندای حق را از او قبول نمیکنند و یا مگر آنها خودشان از غیب خبر دارند که هدایت پیامبر را نمیپذیرند. خداوند در ادامه این عدم پذیرش ندای حق را به بهانههای مختلف مکر و نیرنگ میخواند و میگوید آنها کسانی هستند که خودشان مورد مکر و نیرنگ قرار خواهند گرفت.
رهبر معظم انقلاب در پیام خود به کنگره عظیم حج سال ۱۳۹۸ معامله قرن را مکر و کید از سوی آمریکا و متحدانش بیان میکند و به گواهی این آیه از قرآن کریم میفرماید: «به حول و قوه الهی آن را و همه ترفندهای دیگر جبهه استکبار را دربرابر همت و ایمان جبهه مقاومت محکوم به شکست میدانیم».
علامه طباطبایی در المیزان درباره این آیه میگوید: کلمه (کید) به طورى که راغب مىگوید: به معناى نوعى حیلهگرى است. ولى صاحب مجمعالبیان آن را به مکر معنا کرده، بعضى دیگر گفتهاند: کید به معناى هر عملى است که مایه خشم پنهانى شود.
هنگامی که کافران علیه پیامبر (ص) مکر کردند و خدا مکرشان را به خودشان بازگرداند
از ظـاهـر سـیـاق بـر مـىآیـد کـه مـراد از کـیـد مـکـذبـیـن، مـکـرى اسـت کـه بـا رسول خدا (صلى اللّه علیه و آله وسلم ) مىکردند و نسبتهایى است که به آن جناب مىدادنـد، از قـبـیـل: کـهـانـت، جـنـون، شـاعـر بـودن و تـقـول تا به این وسیله مردم را از روى آوردن به وى روگردان کنند و از او دور سازند و ایـن وسـیـله دعـوتـش بـاطـل و بـىاثـر و نـورش خـاموش شود. این کید (با همه ماهرانه بـودنـش ) کـیـد بـه خـودشـان بـود، چـون در مـرحـله اول خود را از سعادت ابدى و از افتادن به راه حق محروم مىسازند، بلکه مىتوان گفت: (هـر چـنـد پـیش خود خیال مىکنند که علیه آن جناب نقشه مىریزند ولى خبر ندارند که) ایـن خـداسـت که به دست خودشان توفیق را از ایشان سلب کرده دارد مهر بر دلهایشان مىزند.
آیه ۴۲ سوره مبارکه طور یکی از پیشگوییهای قرآن
بعضى از مفسرین گفتهاند: مراد از کیدى که در این آیه آمده، خصوص آن عملى است که در دارالندوه انجام دادند یعنی تصمیم به قتل پیامبر (ص) گرفتند و مراد از (الذین کفروا) هم که از آنان به مکذبین تعبیر فرموده ، هـمان افراد دارالندوه اند که خدا کیدشان را درست علیه خود آنان به جریان انداخت و در جنگ بدر به کشتنشان داد. آیه شریفه یکى از پیشگوییهاى قرآن مىشود، چون سوره طور خیلى قبل از جنگ بدر نازل شده است.
حال رهبر معظم انقلاب با استفاده از این آیه به نوعی نابودی استکبار و ابرقدرتهای زورگو را پیشبینی کرده همانطور که چند سال قبل موضوع وجود نداشتن رژیم صهیونیستی تا ۲۵ سال آینده را پیشبینی کردند که ان شا الله محقق خواهد شد.
پیامهایی از آیات ۴۰ تا ۴۲ سوره طور
انبیا درخواست مزد و پاداش از مردم نداشتند. «ام تسئلهم اجراً»
مردم به درخواستِ اجرت از سوى مبلّغ دین حسّاس هستند، در برنامههاى تبلیغى باید به این خصلت توجّه داشت. «فهم من مَغرم مثقلون» و در ارشاد و دعوت مردم به حق، از طرح مسائل مادّى که سبب خنثى شدن آثار تبلیغ یا نوعى فشار بر مردم است، باید دورى کرد. «فهم من مغرم مثقلون»، همچنین استفاده از کمکهاى داوطلبانه که برخاسته از عشق و معرفت و نشاط است و مردم خود مىپردازند، مانعى ندارد، آنچه منفى است، درخواست مزد از مردم است. «تسئلهم اجراً... مثقلون»
مخالفان انبیا، نه پشتوانه علمى و عقلى دارند و نه پشتوانهاى از عالم غیب. «أم عندهم الغیب»
یکى از شیوههاى دعوت و هدایت، شیوه پرسش و پاسخ است که قرآن چگونگى پرسیدن را بیان کرده است. «أم... أم... أم... أم...»
کید و نیرنگ دشمنان مقطعى نیست، بلکه دائمى است. «یریدون کیداً»
نتیجه نیرنگ، به خود افراد باز مىگردد. «یریدون کیداً... هم المکیدون»