۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۷ : ۰۴
عقیق:حسن نادری، قائم مقام و مدیر آموزش مکتبالذاکرین تهران در گفتوگویی با اشاره به اهمیت مواد درسی در آموزشهای نوجوانان و جوانان در عرصه مداحی اظهار داشت: در حوزه آموزش مداحی نیازمند آموزش علوم و فنون مداحی به نوآموزان هستیم که به طور مثال در مکتبالذاکرین برای اولین بار، آموزش علوم و فنون مداحی را از یکدیگر جدا کردیم و حتی در علوم نیز موضوع سیره و مقتل را به صورت مجزا ارائه میکنیم.
یک مداح باید قرآن را بدون غلط تلاوت کند
وی با بیان اینکه «ادبیات و شعرشناسی» و «حفظ شعر و مفاهیم» آن نیز به صورت جداگانه باید آموزش داده شود، تصریح کرد: در این مرکز، دعاخوانی و قرائت قرآن کریم نیز به علاقهمندان مداحی آموزش داده میشود، زیرا یک مداح اگر قاری ممتاز قرآن کریم هم نباشد، باید بتواند قرآن را بدون غلط و از لحاظ تجویدی صحیح بخواند.
نادری با بیان اینکه برخی از درسها به صورت دائمی در تمام جلسات ارائه میشود و برخی از درسها نیز به صورت فصلی ارائه میشود، گفت: برخی از درسها امکان ارائه و تمرین غیرحضوری نیز دارند که در این راستا، آموزش فنون مداحی مانند صوت، صدا، آموزشهای اصولی خواندن، غلطهای شعری هر جلسه تمرین میشود و هر جلسه یک ساعت ابتدایی کلاس به آموزش قرآن اختصاص دارد.
تسلط بر شورخوانی هدف نوآموزان مداحی شده است
مدیر آموزش مکتبالذاکرین در پاسخ به این سوال که چرا برخی نوجوانان علاقهمند به مداحی با انگیزه تحصیل مال و کسب شهرت وارد عرصه مداحی میشوند، تصریح کرد: این روزها الگوی نوجوانان و نوآموزان برای ورود به عرصه مداحی با توجه به وجود فضای مجازی و برنامههای پخش شده تلویزیونی، مداحان پرآوازه کشور هستند و تصورشان این است که با چند مداحی میتوانند به شهرت بسیار و کسب درآمد برسند، بهنوعی زمانه تغییر کرده است تا دو دهه گذشته تمام افراد علاقهمند به مداحی، فعالان این عرصه را در حال روضهخوانی میدیدند که به همین جهت با این نگاه وارد عرصه مداحی میشدند، اما امروز علاقه مداحان جوان در زمینه شورخوانی است. طبیعتاً نوجوانان نیز علاقهمند به سبکخوانی هستند و این امر آموزش را سخت میکند زیرا سبکخوانی انتهای کار مداحی است.
مداح باید قادر به اجرای برنامه در هر مراسمی باشد
وی اضافه کرد: مداح باید بتواند در هر نوع مجلسی حضور پیدا کند و امکان اداره مجالس گوناگون را داشته باشد. این تنوع، میتواند برای یک مداح تازهکار، جذاب هم باشد. نوجوانان حاضر در کلاسها به دنبال شغل در عرصه مداحی نیستند زیرا تصور و قوه عقل آنان در این زمینه نیست اما باید در کلاسهای آموزشی آنان را به این سمت سوق داد که اگر با این تمرینها همراه شوند، قطعا در این عرصه پیشرفت خواهند کرد.
مسیری که آینده را تضمین میکند!
نادری ادامه داد: باید به نوجوانان این تذکر داده شود که مداحی میتواند آیندهای مورد تحسین از سوی اهل بیت (ع) را برای انسان رقم بزند و میتوانند با عنایت این بزرگواران، زندگی آبرومندی هم داشته باشند. بنابراین مراقبت داشته باشند و تنها به پول فکر نکنند.
ضرورت کلاس اخلاق برای نوآموزان مداحی
مدیر آموزش مکتبالذاکرین با اشاره به اینکه کلاس اخلاقی باید برای نوجوانان علاقهمند مداحی برگزار شود، افزود: کلاس مقتل و سیره و اخلاق باید برای نوجوانان برگزار شود که ما در مکتب الذاکرین به صورت هیأتگونه هر هفته دو روز، جلسهای برگزار میکنیم و شاگردان و نوآموزان، در جمع مردم به مداحی میپردازند و از اساتید این رشتهها دعوت میکنیم تا در این جلسات حضور پیدا کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اوقاتی مانند شبهای ماه رمضان در مکتب الذاکرین ۳۰ شب برنامهریزی میکنیم که تجربه ثابت کرده در این شبها برای تمام سال این نوجوانان میتوان توشه برداشت که یکی از اساتید ما در این شبها استاد سازگار است و دیگر اساتید نیز برای بهره برداری هرچه بیشتر این افراد حضور پیدا میکنند.