۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۶ : ۰۳
عقیق:نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت صبح امروز دوشنبه سوم تیرماه باحضور آیتالله ریشهری تولیت آستان عبدالعظیم حسنی، انوشیروان محسنیبندپی استاندار تهران، حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و جمعی از اعضای این شورا در تالار شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد.
محسنیبندپی استاندار تهران در این نشست اظهار داشت: وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، حضرت شاهچراغ (ع) و عبدالعظیم حسنی (ع) در ایران برای مردم یک توفیق است و این برخورداری شرایطی را برای ما ایجاد کرده تا بتوانیم در ترویج دین اسلام قدمهای اساسی را برداریم.
وی با بیان اینکه در دهه کرامت وظیفه ما تعمیق اسلام در زندگی مردم است، گفت: دینداری و دوری از گناه در زندگی امامان مشهود است و بزرگترین مددکار جهان هستی نیز امام علی (ع) محسوب میشود که در جای جای زندگیشان کمک به دیگران، گسترش عدالت و توجه به معیشت و رفاه جامعه مشهود است و امروز زندگی ایشان به عنوان الگو و اسوه در علم مددکاری اجتماعی مطرح است.
استاندار تهران با بیان اینکه در حال حاضر باوجود اینکه انقلاب برکات بسیاری داشته و شاهد ارتقاء شاخصهای زندگی در عرصههای اخلاقی و معنوی هستیم، و جای جای کشور نیز فعالیتهای عمرانی بسیاری رخ داده است اما کشور با توطئههای بسیاری نیز روبرو بوده است،گفت: توطئههای کشورهای استعماری مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است و امروز شاهد جنگ روانی از سوی آنها نیز هستیم اما آنچه موجب میشود مردم فارغ از این مشکلات شوند پیاده کردن سیاستهای اجرایی دهه کرامت است.
بندپی افزود: اگر در این دهه به دنبال خدمت کریمانه و مهربانی به رسم اهل بیت هستیم برای آن است که بررسی کنیم چقدر توانستهایم این اهداف را پیاده کنیم.
وی با بیان اینکه در راستای نامگذاری سال ۹۸ مقام معظم رهبری به نام رونق تولید دو کارگروه تسهیل سرمایهگذاری و رفع موانع تولید در استانداری تهران ایجاد شده است، گفت: توجه به معیشت مردم، توجه به اقتصاد و زندگی مردم و غیره از سیاستهای دستگاههای مختلف در استان تهران است که بنا داریم با بهرهگیری از شعار امسال در دهه کرامت خدمات اجتماعی را به مردم ارائه کنیم.
استاندار تهران ادامه داد: در کنار این سیاستها باید نشاط و شادابی را در جامعه ایجاد کرد زیرا به لحاظ آماری، اضطراب روحی و روانی در جامعه بسیار زیاد است و باید در این فرصت شادی مؤمنانه را در جامعه ترویج کرد.
مدل اهل بیت تنها الگوی نجاتبخش برای جامعه اسلامی است
حجتالاسلام ارزانی دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در این نشست اظهار داشت:در نظام مقدس جمهوری اسلامی اگر بخواهید کاری تأثیرگذار انجام دهید تنها الگوی نجات بخش برای جامعه اسلامی مدل اهل بیت است که در آن باید روایات و کلام اهل بیت (ع) را تبدیل به یک مدل کنید و در جامعه عملیاتی کنید.
وی افزود: ۳۴ دستگاه فرهنگی و نمایندگان ۴ اعتاب مقدسه عضو شورای هماهنگی دهه کرامت هستند که سال گذشته هیأت اندیشهورز به پیشنهاد آیتالله ریشهری ایجاد شد تا فعالیتهای این دهه چشمانداز لازم را داشته باشد.
ارزانی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: شورای هماهنگی دهه کرامت دارای ۶ کارگروه است که از سه ماه قبل از این دهه فعالیت خود را آغاز میکنند و بعد از این ایام نیز در جلسهای جمعبندی اقدامات خود را ارائه میکنند.
تکریم امامزادگان در ۳۵۰ شهرستان کشور
حجتالاسلام موسوی مدیرکل سازمان امور اوقاف و خیریه در این نشست اظهار داشت:روز پنجم ذیالقعده در سال ۹۲ در تقویم رسمی کشور روز ملی امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده است اما سازمان اوقاف در طول دهه کرامت برنامههای ویژهای را برگزار میکند که یکی از آنها تکریم امامزادگان در کشور است.
وی افزود: در هر شهرستان یک بقعه متبرکه به صورت محوری مجری برگزاری برنامه تکریم از امامزادگان خواهند بود که امسال این مراسم در ۳۵۰ شهرستان برگزار میشود.
وی افزود: کار ویژه سازمان اوقاف در سال ۹۸ ایجاد مراکز افق در امامزادگان است، تصریح کرد: سازمان اوقاف در مدیریت جدید خود بنا دارد اجرای نیات غیرمقید خود در زمینه خدمات اجتماعی را در امامزادگان اجرایی کند که بر این اساس مراکز افق متولی اجرای این نیات خواهند بود.
موسوی تصریح کرد: با ایجاد مراکز افق امامزادگان قطب فرهنگی و اجتماعی هر منطقه خواهند شد که در دهه کرامت امسال ۱۱۰ مرکز افق در امامزادگان افتتاح خواهد شد.
اجرای ۲۰۰ برنامه طی دهه کرامت در استان تهران
احد جاودانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این نشست اظهار داشت: ۲۰۰ برنامه مختلف در استان تهران طی ایام دهه کرامت اجرایی خواهد شد.
وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار کننده جشنواره آواها و نواهای رضوی است که اختتامیه آن در دهه کرامت برگزار میشود.
برگزاری آئین افتتامیه جشنهای دهه کرامت در حرم حضرت معصومه
حجتالاسلام بهشتیپور مسئول کارگروه محتوایی و فرهنگی دهه کرامت نیز در این نشست اظهار داشت: امسال آئین افتتاحیه جشنهای دهه کرامت همزمان با افتتاحیه جشنواره امام رضا (ع) صبح روز میلاد حضرت معصومه در حرم این بانوی بزرگوار برگزار میشود که با توجه به همزمانی با چهارمین اجلاس اعتاب مقدسه با حضور مهمانانی از این اماکن شریف برگزار خواهد شد.
عباس سلیمی، معاون فرهنگی استان عبدالعظیم حسنی (ع) در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی فرصتهای جدیدی پیش روی ما قرار داده است و ما باید از این فرصتها استفاده حداکثری داشته باشیم، گفت: دشمنان ما امروز بیش از هر زمانی به صورت جدی وارد عرصه مبارزه با قرآن و ولایت شدهاند و شبهه افکنیهای زیادی درباره سیره و سبک زندگی اهل بیت (ع) مطرح میکنند؛ دهه کرامت همچون سایر مناسبتهای دینی فرصت خوبی برای پاسخگویی علمی و محققانه و دقیق به این موضوعات است.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با اشاره به شعار دهه کرامت در سال 98 یادآور شد: ما عملاً به سیره و روش اهل بیت (ع) کم توجه هستیم زیرا اگر در عمل به خدمت کریمانه به رسم اهل بیت (ع) باور داشتیم و آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود اجرا میکردیم، سالیانه میلیونها پرونده در دستگاه قضا ثبت نمیشد.
وی افزود: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت و دستگاههای عضو آن در کنار اجرای تمام برنامههای فرهنگی و هنری خود در حوزه پژوهش و پاسخگویی به شبهات دینی مطرح شده از سوی دشمنان قرآن و ولایت ورود جدیتری داشته باشند.
سلیمی در ادامه به برنامههای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در دهه کرامت اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات متنوع فرهنگی از جمله برنامههای این آستان در دهه کرامت است برای نمونه مسابقه حفظ پیام مهم امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) را برگزار میکنیم، ضمن اینکه این پیام را به زبانهای مختلف ترجمه و در اختیار زائران قرار میدهیم.