۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۶ : ۱۵
عقیق:نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کشور شب گذشته شنبه ۱۱ خردادماه در سالن محراب شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با حضور اعضای این شورا از دستگاههای مختلف، برگزار شد.
لزوم تدوین سفرنامه امام رضا(ع)و حضرت معصومه(س)
آیتالله سیدمحمد سعیدی در این نشست گفت: ما باید هرسال کارها و برنامههای ثابت مرتبط با معصومین(ع) که صاحبان این ایام هستند، داشته باشیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) افزود: توجه به معارف و محاسن اهلبیت(ع) در این مراسمها از اهمیت فراوانی برخوردار است. ما هرسال مخاطبان جدیدی از نوجوان و جوانان داریم و باید برنامههایی برای آنان داشته باشیم.
وی بر لزوم کشف، تبیین، توضیح و ترویج زوایای پنهان سیره اهلبیت(ع) تأکید کرد و اظهار داشت: زوایای پنهان سفر و هجرت پرشکوه امام رضا(ع) از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید سفرنامهای از این سفر و جنبههای سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و ... آن تهیه شود. همچنین سفر حضرت معصومه(س) و هجرت و جهاد فی سبیل الله ایشان بسیار مهم بوده و باید زوایای پنهان این سفر نیز کشف و تبیین شود.
آیتالله سعیدی با اشاره به اینکه هرسال حادثه، اتفاق و برنامه خاصی در جامعه رخ میدهد، تصریح کرد: ما باید در برنامههای هرسال به این حوادث و اتفاقات توجه داشته باشیم که بهعنوانمثال، امسال شاهد جاری شدن سیل در برخی مناطق کشور، بیانیه گام دوم انقلاب و مسئله معامله قرن هستیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به تحول بزرگ صورت گرفته توسط انقلاب اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی بهعنوان حادثه بزرگ قرن یک تغییر بزرگی ایجاد کرد که پرداختن به زوایای عظمت انقلاب بسیار مهم است. امام راحل در یک حرکت بسیار هوشمندانه و زیرکانه و حسابشده، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را بهعنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند.
وی با بیان اینکه روز جهانی قدس هیچ سرمایهای ندارد و کاملاً مردمی است، گفت: هماکنون شاهد برپایی راهپیمایی این روز در جهان اسلام و ملتهای آزاده هستیم. امام راحل با نامگذاری روز قدس، کاری کرد که تلاشهای ٧٠ ساله دشمن با شکست مواجه شده و رؤیاهای آنان به کابوسی شوم مبدل شود.
آیتالله سعیدی بر لزوم توجه به شادی در جامعه تأکید کرد و گفت: شادی در دهه کرامت از جلوههای بسیار مهم و تأثیرگذار در دهه به شمار میآید. ما باید در شادی اهلبیت(ع) بازخوانی داشته باشیم. هماکنون شاهد گسترش تبلیغات شادیهای مبتذل هستیم و دستهایی در کار است که به بهانه شادی جوانان و جامعه به ترویج ابتذال میپردازند. این فرصت خوبی است که تبیین کنیم برای اهلبیت(ع) شادیهایی وجود دارد و مردم به این نتیجه برسند که دنبال شادیهای مبتذل نباشند.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) از ماه مبارک رمضان و روز قدس بهعنوان دو سرمایه بزرگ یادکرد و بیان داشت: باید از این دو سرمایه بزرگ بهخوبی بهره گرفت و در دهه کرامت نیز به آنها توجه داشت. دهه کرامت دهه خوبی برای جذب نیروها بهسوی اهلبیت(ع) است.
وی خواستار تبدیلشدن فضای دهه کرامت به فضایی نظیر اربعین حسینی شد و تأکید کرد که هرسال مجموعههایی رصد و کشف میشوند که باید وارد مجموعه دهه کرامت شوند تا بازوهای پربرکت دهه کرامت گسترانده شود.
آیتالله سعیدی افزود: میتوان از ظرفیت هنرمندان عرصههای مختلف در این دهه بهره گرفت تا مخاطبان را جذب کرده، در برابر شادی مبتذل ایستاده و شادی موردپسند اهلبیت(ع) را جایگزین کنیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به لزوم حفظ انسجام و وحدت جامعه تصریح کرد: وجود جریانها و سلایق مختلف در جامعه ضروری است و ما به آنها احترام میگذاریم و تأکید داریم که این اختلافسلیقه نباید به بروز خدشه به انسجام و وحدت جامعه بیانجامد.
وی گروههای مخالف اسلام و انقلاب را خارج از این قاعده توصیف کرد و اظهار داشت: ما به نابسامانیهای موجود در جامعه انتقاد داریم و به مسئولان تذکر میدهیم اما این تذکر کاملاً خانوادگی است و نباید بهسوی نابود کردن شخص و جریان سوق داده شود.
آیتالله سعیدی در بخش پایانی سخنانی خود گفت: دهه کرامت با ولادت حضرت معصومه(س) آغاز میشود و این مسئله باید سبب شود که بانوان با الگو گرفتن از حضرت معصومه(س) به تبلیغ مکتب اهلبیت(ع) و ترویج رهنمودهای ایشان بپردازند. مبدأ دهه کرامت با بانوان است و باید حضور بانوان نمود بیشتری داشته باشد.
«خدمت کریمانه، مهربانی بهرسم اهلبیت(ع)» شعار امسال دهه کرامت
حجتالاسلام حبیب رضا ارزانی، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور نیز در این نشست گفت: ماه مبارک رمضان دردانه ماهها است و ان شاء الله بتوانیم از فضیلت روزهای باقیمانده ماه مبارک رمضان بهخوبی بهره گیریم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور افزود: شورای بزرگداشت دهه کرامت امسال منسجمتر و زودتر از سالهای گذشته آغاز بکار کرد و از دو ماه پیش تاکنون جلساتی در این زمینه برگزار میشود.
وی تصریح کرد: چند روز گذشته در وزارت کشور با معاون وزیر کشور درباره شورای کرامت گفتوگو کردیم و ایشان گفتند که خدمت به شادی اهلبیت(ع) یک وظیفه به شمار میآید و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکنیم.
ارزانی اظهار داشت: امسال ٦ کارگروه با عنوان جشنها و تشکلهای مردمی، فضای مجازی، محتوایی، اطلاعرسانی، دانشگاهیان و هنری مشغول به فعالیت هستند.
مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد سراسر کشور ادامه داد: در دو ماه اخیر جلسات مختلفی برگزار شده است تا پیش از دهه کرامت برنامهها بسته خواهد شد.
وی افزود: سال گذشته نام دهه را خدمت کریمانه قرار داده بودیم و امسال شعار ویژهتری تعریف کرده و «خدمت کریمانه، مهربانی بهرسم اهلبیت(ع)» پیشنهاد و با اکثریت قریب بهاتفاق به تصویب رسید.
ارزانی با تشکر از شرکتکنندگان در جلسات مختلف کارگروه گفت: بحث مردمی بودن فعالیتهای دهه کرامت از اهمیت فراوانی برخوردار است و برنامهها نیز بر این اصل استوار خواهد بود.
مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد سراسر کشور افزود: پیشنهاد ما این است که امسال نشان کرامت را طراحی کرده و به افراد یا گروه یا سازمانی که فعالیت خاص و ویژهای انجام دادهاند، اهدا کنیم.
اعتاب مقدس پشتیبانی گستردهای از برنامههای دهه کرامت داشتهاند
مرتضی طاهریان، دبیر شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کشور نیز در این نشست گفت: بسیار خرسندیم که در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر حضرت معصومه(س) گردهم آمدیم تا موضوعی در ارتباط با امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(س) را موردبررسی قرار دهیم.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور افزود: آیتالله سعیدی حمایتهای فراوانی از این شورا انجام داده است و امیدواریم بتوانیم در پرتو این حمایتها خدماتی قابلتوجهی ارائه دهیم.
وی با اشاره به حضور نمایندگان اعتاب مقدس و مسئولان دستگاههای مختلف در این جلسه تصریح کرد: هیأت اندیشهورز به مسئولیت مرکز مدیریت حوزههای علمیه از اقدامات خوبی بود که امسال انجام گرفت و آیتالله اعرافی نیز توجه ویژهای به این هیأت داشتهاند.
طاهریان اظهار داشت: فرصت برای اصلاح، تکمیل و تغییر برخی برنامهها وجود دارد و میتوان این اقدامات را پیش از آغاز دهه کرامت انجام داد و بازنگریهایی انجام دهیم.
دبیر شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کشور ادامه داد: آستان قدس رضوی و سایر اعتاب مقدس بهصورت گسترده در این برنامهها مشارکت داشته و حمایتهای ویژهای انجام دادند.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور خاطرنشان کرد: قبلاً انتقاد میشد که فقط عنوان روزها اعلام میشد اما برنامههایی در این زمینه انجام نمیگرفت که امسال به این مسئله توجه کردیم.
برنامههای محوری روزهای دهه کرامت اعلام شد
حجتالاسلام جواد بهشتی پور، مسئول کارگروه محتوایی و فرهنگی شورای هماهنگی دهه کرامت نیز در این نشست گفت: کارگروه محتوایی و فرهنگی دراین صدد بود که علاوه بر انتخاب شعار سال و روزها برای هرروز نیز برنامه محوری را پیشنهاد دهیم و مجموعههای محوری که متناسب با برنامهها است اعلام شود.
مسئول کارگروه محتوایی و فرهنگی شورای هماهنگی دهه کرامت به بیان نامها و برنامههای پیشنهادی برای روزهای دهه کرامت پرداخت و افزود: برای روز ١٣ تیرماه سه نام حضرت فاطمه معصومه(س) جلوه کرامت و محبت، حضرت فاطمه معصومه(س) الگوی دختران تمدن ساز و حضرت معصومه(س) الگوی تعالی دختران پیشنهادشده و همچنین سه برنامه افتتاحیه جشنواره کرامت، برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) و جشن دختران آفتاب پیشنهادشده است.
وی افزود: برای روز ١٤ تیرماه نیز نامهای در شادی اهلبیت(ع) شاد باشیم و آرمانشهر مهدوی بر مدار مهربانی و برنامه جشنواره شهر کرامت با محوریت آذینبندی شهرها و روستاهای سراسر کشور پیشنهاد دادهایم.
بهشتی پور درباره پیشنهادهای ١٥ تیرماه تأکید کرد که خدمت به مردم، لذت روحی، نظام معنوی و خدمت کریمانه، خدمترسانی بدون منت بهعنوان نام و توزیع اقلام ضروری در مناطق محروم و سیلزده از این پیشنهادها هستند.
مسئول کارگروه محتوایی و فرهنگی شورای هماهنگی دهه کرامت اظهار داشت: در روز ١٦ تیر نیز نامهای همدلی و همبستگی اجتماعی در رونق تولید و رونق تولید، عزت ایرانی اسلامی بهعنوان شعار و ارائه تخفیف اصناف به مردم و ایجاد بازارچه محصولات در مناطق سیلزده بهعنوان برنامه پیشنهادی هستند.
مدیر روابط عمومی آستان مقدس حضرت معصومه(س) خدمت کریمانه در اقتدا به خاندان حضرت موسی بن جعفر(ع) را شعار و برپایی ایستگاههای کریمانه در بقاع متبرکه سراسر کشور را برنامه روز ١٧ تیرماه خواند.
وی همدلی با مردم در مسیر امام در برابر دشمنان و همدلی با مردم در مسیر اهلبیت(ع) را شعار پیشنهادی و آیین بزرگداشت احمد بن موسی(س) در سراسر کشور و میثاق فعالان اجتماعی در مهرورزی با مردم بهعنوان پیشنهادهای ١٨ تیرماه توصیف کرد و گفت: برای ١٩ تیرماه نیز شعارهای مساجد پایگاههای ترویج اخلاق اجتماعی و مساجد پایگاه ترویج مشارکت اجتماعی و همچنین برنامههای مراسم زیارت امینالله در مساجد سراسر کشور و تبیین خدمت کریمانه برای عموم مردم پیشنهادشده است.
بهشتی پور افزود: شعارهای همنفس با شهدا در تحقق گام دوم انقلاب و ایثار و همدلی به سبک شهدا بهعنوان شعار و غبارروبی مزار شهدا و تجلیل از مقام شهدای فعال در امور اجتماعی بهعنوان پیشنهادهای ٢٠ تیرماه و همچنین خانواده مهدوی، خانواده بیدار در برابر دشمنان و عفاف و حجاب، گوهر خانواده مهدوی بهعنوان شعار و اجتماع بانوان فاطمی بهعنوان برنامه ٢١ تیرماه پیشنهادشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای روز ٢٢ تیرماه نیز شعار تشکلهای مردمی، پیشرو در خدمت کریمانه و تشکلهای مردمی پرچمدار خدمت کریمانه و برنامه برپایی ایستگاههای کریمانه و همچنین برای روز ٢٣ تیرماه هم شعار امام هشتم جلوه رأفت، رمز وحدت و برنامه اختتامیه جشنواره کرامت، اختتامیه جشنواره امام رضا(ع) و مراسم تعویض پرچم حرم امام رضا(ع) پیشنهادشده است.
منبع:فارس