۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۹ : ۲۳
عقیق:همزمان با شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان کربلا حال وهوای متفاوتی داشت و هزاران زائر در گوشه وکنار حرمین شریفین و بینالحرمین از نیمههای شب تا اذان صبح به احیای آخرین شب قدر پرداختند.
زیارت امام حسین (ع) در این شب بافضیلت که سرنوشت یک سال افراد رقم خورده و به امضا میرسد، مورد تأکید ائمه اطهار قرار گرفته است، تا جایی که در برخی روایات آمده در این شب باید بیش از سایر زمانها از امام حسین (ع) یاد کرد و سیدالشهدا (ع) را واسطه مغفرت قرار داد.
بر همین اساس بسیاری از زائران از شهرها وکشورهای مختلف در آخرین شب قدر خود را به حرم ارباب میرسانند که در این میان بسیاری از زائران ایرانی نیز حضور دارند، به طوری که به گفته مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت بیش از ۱۵ هزار ایرانی در شب بیستوسوم ماه رمضان در کربلا بودهاند.
نهتنها ایرانیان، بلکه زائران کشورهایی همچون پاکستان و لبنان در کربلا حضور پررنگی دارند و در گروههای مختلف به عزاداری مسغول هستند. همچنین مراسم احیای آخرین شب قدر از نیمه شب در بینالحرمین آغاز شد و زائران دعای افتتاح و زیارت امام حسین (ع) را قرائت کرده و به عزاداری مشغول شدند.
در این شب بافضیلت، زائران با اتحاد در کنار یکدیگر با در دست داشتن کلامالله مجید به عبادت پرداختند و معجزه پیامبر اعظم(ص) را بر روی سر گذاشته و برای رقمخوردن تقدیر یک سال خود دعا و از شهدای کربلا حوائج خود را طلب کردند و دستهای خالی نیازشان را به سوی آسمانها بلند کرده و با ذکر العفو، زیر لب دعای فرج زمزمه میکردند. در هر قسمت از اطراف حرم زائران نشسته و ایستاده زیارتنامه خوانده و به دلدادگی با معبودشان مشغول بودند.
نزدیکاذان صبح دلهای شکسته زائران با چشمان گریان، از گناهانشان استغفار میکنند و نگرانند که مبادا قدر تمام شود و خداوند گناهانشان را نبخشد. آنها با دل پر از امید بخشایش به اقامه نماز میایستند و نماز صبح بیستوسوم ماه رمضان را در قطعهای از بهشت جماعت اقامه میکنند.