عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۴۶۰۹
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۸
ابراهیمی‌ترکمان:
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار محققان آلمانی با بیان اینکه گفت‌وگوهای دینی موجب دستیابی به نقاط مشترک می‌شود، گفت: اگر امروز خواهان همزیستی مسالمت‌آمیز در بین جوامع بشری هستیم باید عقلانیتی که مزین به اخلاق و معنویت است را در جامعه گسترش دهیم.
عقیق:توماس ورتز محقق و مدرس مطالعات اسلامی در دانشگاه‌های آلمان، کریستین استروبل محقق و مسئول اداره گفت‌وگوی مذهبی در آکادمی اسقف اعظم روتنبورگ، اشتوتگارت و رینر اوچسلن، از پژوهشگران مذهبی آلمان ۱۴ اسفندماه ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی‌ترکمان رئیس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کردند.

ابراهیمی‌ترکمان به برگزاری و مشارکت در ۱۰ دور گفت‌وگوی دینی با شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان، گفت‌وگو با کلیسای ارتدکس روسیه، دعوت از رهبران و اندیشمندان دینی، برگزاری و مشارکت در گفت‌وگو با بودیسم و اسلام و هندوئیزم اشاره کرد و گفت: تاکنون این دور از گفت‌وگوها برای ما نتیجه مؤثری در شناخت یکدیگر و فواید بسیار زیادی داشته است.

وی افزود: به اعتقاد ما، گفت‌وگوهای دینی برای اثبات حقانیت یکدیگر نیست بلکه به منظور دستیابی به نقاط مشترک برای همکاری است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان داشت: بازگشت توأم به خرد و معنویت می‌تواند غبار غفلت را از جان آدمی بروبد و اندیشه محبت به دیگران را در وجود او به اندیشه برتر مبدل کند. ما با برگزاری این دور از گفت‌وگوهای بینادینی به دنبال صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز هستیم.

تأکید بر ایجاد دوستی بین مردم جهان

وی با تأکید بر تلاش علما و رهبران دینی برای ایجاد دوستی بین مردم جهان ابراز داشت: نیاز امروز بشر از دین، معنویت و اخلاق است. اگر امروز خواهان همزیستی مسالمت‌آمیز در بین جوامع بشری هستیم باید عقلانیتی که مزین به اخلاق و معنویت است را در جامعه گسترش دهیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخشی دیگر از این سخنانش، به آثار تفتازانی فقیه، متکلم، منطق‌دان و ادیب قرن هشتم اشاره کرد و گفت: اهمیت تفتازانی در گسترش و اعتلای معارف و فرهنگ اسلامی در دوره پس از ویرانگری‌های مغول به اندازه‌ای است که مورخان، وی را حد فاصل متأخران دانسته‌اند و عمده‌ترین فعالیت این منطق‌دان، در حفظ و گسترش علوم، نگارش درس‌نامه‌های گوناگون بود که اهل علم همواره به آن‌ها توجه داشته‌اند.

گفت‌وگو پدید آورنده صلح است

توماس ورتز، محقق و مدرس مطالعات اسلامی در دانشگاه‌های زوریخ، برن، ارشاس (دانمارک) و آزاد برلین، هم در سخنانی گفت: تلاش ما بر این است تا ارزش‌های اخلاقی و معنویت را در جامعه خود و همسایگانمان گسترش دهیم.

وی افزود: تکنولوژی هم مزایا و هم منافع خود را به دنبال دارد، باید به اهداف خود که همان اخلاق و معنویت است، آگاه باشیم و از تکنولوژی می‌توانیم به عنوان ابزاری مثبت در این مسیر استفاده کنیم.

این محقق آلمانی تأکید کرد: گفت‌وگو پدید آورنده صلح است و عدم گفت‌وگو منجر به حل مسائل نخواهد شد. به نظر می‌رسد همکاری‌های مشترک فرهنگی بین دو کشور برای شکل دادن به گفت‌وگوهای بینادینی بسیار مهم و قابل توجه خواهد بود.

ابراهیمی‌ترکمان: رهبر معظم انقلاب همواره مدافع مردم و دولت جمهوری آذربایجان بوده و خواهند بود

همچنین ابوذر ابراهیمی‌ترکمان در جمع اصحاب رسانه گفت: در روزهای اخیر به دلیل یک سوءتفاهم، رنجش خاطری برای مردم عزیز جمهوری آذربایجان ایجاد شده که متأسفانه این رنجش خاطر، شبهه و شایعه تغییر استراتژی جمهوری اسلامی ایران نسبت به ملت و دولت جمهوری آذربایجان را پراکنده است.

وی افزود: مطلع هستیم که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) همیشه مدافع تمام مردم منطقه و از جمله ملت آذربایجان بوده‌ و همیشه از حقوق آنها دفاع کرده‌اند و پس از این نیز دفاع خواهند کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با تأکید بر ضرورت گسترش هر چه بیشتر برای توسعه مناسبات بین دو کشور بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران ۱۵ همسایه دارد که یکی از آن‌ها جمهوری آذربایجان به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه است.

وی ادامه داد: همان طور که سخنگوی محترم وزارت امورخارجه کشورمان اعلام کرد؛ شعارهای جانبی که در دیدار نخست‌وزیر ارمنستان با جامعه ارامنه ایران بیان شد، به هیچ وجه نظر جمهوری اسلامی ایران نیست و تأکید می‌شود که نظر ایران همیشه از مجاری رسمی اعلام می‌شود.

ابراهیمی‌ترکمان در پایان تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در حال و گذشته، همواره مهر و مهربانی خودشان را نسبت به مردم جمهوری آذربایجان بروز داده‌اند و هم‌اکنون نیز هیچ تغییری در نظرشان ایجاد نشده است.

شایان ذکر است در دیدار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با نخست‌وزیر ارمنستان در خصوص موضوع قره‌باغ در روز سه‌شنبه ۸ اسفند ماه خاطرنشان کردند: موضوع مناقشه قره‌باغ را در گرو استمرار مذاکرات میان مقام‌های ارمنستان و آذربایجان است و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به حل این مناقشه را اعلام می‌کنیم.

همچنین بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در خصوص روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان گفت: روابط دو کشور بر اساس مشترکاتی همچون سنن، آداب، فرهنگ و مذهب شکل گرفته و همواره از دوران پس از استقلال جمهوری آذربایجان از شوروی سابق، روابط دوجانبه رو به رشد و با رویکرد توسعه و تعمیق هر چه بیشتر این روابط در تمامی حوزه‌های مورد توجه مقامات دو کشور بوده و خواهد بود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین