۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۳ : ۱۳
۱۰ چالش و ۱۰ پیروزی انقلاب اسلامی
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای(مدظله العالی) فرمودهاند: «یک حقیقت مهمی در اینجا وجود دارد که گاهی از چشم بعضیها پنهان میماند، از کثرت وضوح مخفی میشود. آن حقیقت یک حقیقت درخشانی است و آن، این است که در این چالش چهل ساله، طرفی که مغلوب شده آمریکا است، طرفی که پیروز شده جمهوری اسلامی است؛ این حقیقتِ بسیار مهمی است. دلیل بر اینکه آمریکا مغلوب شده چیست؟ دلیلش این است که حمله را او شروع کرده، کارهای فسادانگیز را او انجام داده، تحریم را او کرده، حمله نظامی را در واقع او کرده، اما به مقاصد خودش نرسیده؛ این دلیل شکست آمریکا است».
در چهلمین بهار آزادی خوب است نگاهی به ابعاد این چالشها و پیروزیها بیندازیم. جامعهشناسان، سیاست مداران و متفکران میتوانند از زوایای گوناگون تقابل بین این چالشها و پیروزیها را مطالعه و کالبد شکافی کنند. نگارنده این سطور به تناسب کار خود تنها از زاویه فرهنگی و اجتماعی به صورت مجمل به بازخوانی ۱۰ مورد از اهم این چالشها و پیروزیها میپردازد.
چالش براندازی
از سپیده دم پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا خط و نشان میکشید و به دستپروردههای ورشکسته خود نوید تغییر نظام جدید التأسیس را میداد و با کمک عمال داخلی و خارجی خود از همه ترفندها و نیرنگها جهت از میان بردن نظام نوپای اسلامی طراحی و برنامهریزی کرد.
ولی خداوند بر وفق سنتهای حاکم بر جهان آفرینش من جمله قاعده «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم» و حکمت روشن «وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ» امام و امت مسلمان ایران را راهنمایی و یاری کرد و اسباب خذلان امپریالیسم آمریکا را فراهم کرد و امروز علیرغم همه رجزخوانیهای کاخ سفید، ملت بزرگ ایران با استقامت و استحکام چهلمین بهار آزادی را جشن میگیرند و خود را برای پیشرفت و ترقی و تعالی ایران اسلامی در پنجاه سال اول قرن پانزدهم هجری شمسی بر مدار اندیشههای رهبر معظم انقلاب اسلامی آماده میکنند.
چالش استمرار وابستگی
دولت آمریکا پس از شکست ژنرال رابرت هایزر در طراحی کودتا و کشتار همگانی ملت مبارز ایران در بهمن ۱۳۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی تصمیم گرفت تا با حمایت از خط لیبرالیسم نفوذ خود را در ایران حفظ کند و با تسلط بر بازار نفت و صدور کالاهای مصرفی و جلوگیری از شکوفایی اقتصادی ملت ایران، راه را برای غارت منابع ملی هموار کند.
روشن است در دل وابستگی اقتصادی و سیاسی جلوههای بارز وابستگی فرهنگی نمایان بوده و اگر موفق میشد با اعمال سلطه بر فرهنگ، سیاست و اقتصاد ایران انقلاب اسلامی را دستخوش استحاله میکرد، ولی هوشمندی و درایت امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ملت بزرگ ایران نقشههای شیطان بزرگ را نقش برآب کرده و ایران اسلامی با اتکاء بر اصل درخشان «ما می توانیم» از کمند وابستگی رها گردید و در حوزه فرهنگ، سیاست و اقتصاد و فناوری تبدیل به یک نظام صاحب سبک و مبتکر در جهان معاصر شد و راههای جدیدی را در پیش پای ملتها گشود و افقهای متفاوتی را به جهانیان نشان داد و واژه استقلال را به درستی معنی کرد.
چالش تضعیف وبیرمق کردن نظام
آمریکا برای زمینگیر کردن انقلاب اسلامی وعقب نگاه داشتن و ناتوان ساختن ایران اسلامی از دو حربه جنگ و تجاوز نظامی با محوریت رژیم بعث عراق و تحریم استفاده کرد و گمان داشت که ایران در اثر این دو جریان رونق و رمق خود را از دست میدهد و در برابر قدرتهای شیطانی سر تسلیم فرود میآورد.
لیکن در پرتو هدایت و ولایت عظمای الهی و اهتمام رهبر بزرگوار و ملت خردمند و متدین ایران، صحنههای شگفت انگیز دیگری پیش آمد و دانشمندان جوان در همه عرصهها دست به خلاقیت و نوآوری زدند و از تهدیدها فرصت ساختند و نشان دادند که ایرانی مسلمان باج به گرگهای درنده بینالمللی میدهد و در گرماگرم جنگ تحمیلی و در اوج تحریم به تولید علم و ساخت فناوریهای نو میپردازد. ماحصل این جهاد مقدس علمی و استقامت همگانی تبدیل کردن ایران به یکی از قدرتهای معتبر جهانی است و امروز صاحبان «حق وتو» از توانایی علمی، صنعتی و نظامی روز افزون ایران حیرت زدهاند.
چالش تهاجم فرهنگی
آمریکا وقتی از درهم شکستن انقلاب اسلامی و اثرگذاری بر اراده نسل اول ناامید گردید، به فکر استحاله فرهنگی نسلهای جدید افتاد و با صرف میلیاردها دلار و با بهرهگیری از جنگ نرم و امکانات فضای مجازی و تولیدات هنری مبتنی بر سکولاریسم تلاش کرد تا نوجوانان وجوانان را شستشوی مغزی دهد و بین نسل انقلاب و نسلهای بعدی انقطاع و گسل فرهنگی به وجود آورد و لیکن قدرت فرهنگی و معنوی انقلاب اسلامی بالاتر از محاسبات سادهلوحانه نظریهپردازان کاخ سفید بود و انقلاب اسلامی با مدد الهی و درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی این نقشه را هم بر باد داد و امروزه علیرغم ریزشهای ناخواسته با رویشهای فراوان و امید آفرین در تربیت نیروی انسانی مواجه هستیم و کسانی که دوران مبارزه و دفاع مقدس را تجربه نکردهاند، محکم در رکاب رهبری ایستادهاند و بهتر از نسل اول از آرمانهای انقلاب اسلامی صیانت میکنند.
چالش نادیده گرفتن حقوق بشر در ایران
آمریکا کارنامه سیاهی در جنگ افروزی و مردمکشی دارد و سوابق ننگین آن در هیروشیما، ناکازاکی، ویتنام، غرب آسیا و خلیج فارس نشانگر سبعیت و توحش این نظام سرکوبگر است. نظامی با این همه بدنامی و ناکامی در طول چهل سال گذشته با سوءاستفاده از نهادهای بین المللی ایران را به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی میکند. دولت داعش آفرین آمریکا که سرچشمه تروریسم بینالمللی است با پررویی نظام قضایی ایران را زیر سؤال میبرد و به آن برچسب نقض حقوق بشر میزند.
جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به احکام اسلامی و رعایت حقوق بشر اسلامی نشان داده است که مدافع حقالناس و حافظ حقوق فردی و اجتماعی مردم است و بر مبنای فقه و حقوق اسلامی از حق همه شهروندان با هر دین و مذهبی عادلانه صیانت میکند و تبلیغات گمراه کننده آمریکا در داخل و خارج اثر چندانی ندارد و افکار عمومی جهانیان وقعی به یاوه سراییهای آمریکاییان نمیگذارند. مردم دنیا به درستی فهمیدهاند که طراحان و بنیانگذاران زندان گوانتانامو حق سخن گفتن از حقوق بشر را ندارند.
چالش نفوذ و جاسوسی
سازمان سیا و سرویسهای امنیتی غرب در چهل سال گذشته همه راههای نفوذ را آزمودهاند و از طرق مختلف عوامل سرسپرده خود را در عرصههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و فناوری به میدان فرستادهاند تا از این رهگذر نظام جمهوری اسلامی ایران را دستخوش بحران و ناامنی و تزلزل کنند. اما تفضل الهی و هوشمندی امام و رهبری و بصیرت ملت بزرگ ایران اجازه نداده است تا آنان به اهداف شوم خود نزدیک بشوند. نفوذیها به منافع ملی زیان وارد کردهاند اما دستاورد دلخواهی برای اربابان خود نداشتهاند و متوجه شدهاند که توان اطلاعاتی و خنثیگری نظام امنیت ایران به مراتب بالاتر از قدرت مانور عمال نفوذی اجانب است.
چالش تروریسم
آمریکا با یک سیاست دو سویه از حربه تروریسم علیه نظام استفاده کرده است، یعنی از یک سو تروریستها را با امکانات و اطلاعات برای خرابکاری روانه ایران کرده است و از سوی دیگر ایران را متهم به حمایت از تروریسم میکند. همه دنیا من جمله متفکران امریکایی میدانند که داعش و تروریسم میوه درخت امپریالیسم آمریکاست و ایران قربانی ترور در چهل سال گذشته است و ریختن خون بیگناهان را حرام میداند و اگر در سرزمینهای اسلامی مثل فلسطین دفاع میکند، بر مبنای تعالیم اسلامی و بر وفق اخوت دینی است و با ترور و ارهاب هیچ نسبتی ندارد و بر اساس منطق قرآن وسنت و عترت همه را به صلح و برادری دعوت میکند و با تمرکز بر آیه شریفه «...وَتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوى ...» مسلمانان جهان را به همکاری سازنده در میادین اقتصادی، علمی، دینی و فرهنگی دعوت میکند.
چالش برچسب دیکتاتوری
دولت آمریکا که در صدسال اخیر همدست کودتاچیان و دیکتاتورها بوده است، با طرح رواج دیکتاتوری آخوندی در ایران سعی در ایجاد انحراف در افکار عمومی و واژگون نشان دادن حقایق سیاسی و اجتماعی داشته است. مردم جهان با چشم باز دیدهاند که به طور منظم در ایران ملت به پای صندوقهای رأی میروند و رؤسای جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شوراها و خبرگان رهبری را انتخاب میکند. ظهور پدیده «مردمسالاری دینی» نه تنها شائبه دیکتاتوری را رد کرده است. بلکه اراده ملی را با معنویت در هم آمیخته است و افق جدیدی در فضای سیاسی منطقه به ارمغان آورده است.
هر چند آمریکا هنوز هم به کمک بنگاههای خبر پراکنی و رسانههای متعدد خود بر الصاق بر چسب دیکتاتوری بر پیشانی نظام اسلامی پافشاری میکند، لیکن کاملاً واقف است که نظام جمهوری اسلامی متکی بر انتخابات و برخاسته از آراء آزادانه ملت است و اندیشکدههای غربی هم بر این حقیقت گواهی میدهند و بین مردم و نظام اسلامی فاصلهای نمیبینند. جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس و زیر آتش مهیب موشکهای دشمن بدون وقفه انتخابات برگزار کرده است و با طراحی و ارائه الگوی مردمسالاری دینی فصل جدیدی به ادبیات سیاسی جهان افزوده است.
چالش جنگافزارهای اتمی
آمریکا و همدستانش در طول دهههای گذشته به دروغ ایران را متهم به تلاش برای دستیابی و ساختن بمب اتم میکنند. هر چند بعد از برجام مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیش دوازده بار رسماً گواهی دادهاند که ایران فعالیتی برای تولید جنگ افزار اتمی ندارد، باز هم رئیس جمهور آمریکا با پررویی سازمان سیا را سادهلوح قلمداد میکند و به گزارش آن مبنی بر فقدان فعالیتهای هسته ای در ایران ایراد میگیرد و با جهل مرکب ایران اسلامی را متهم میکند. امروز جهانیان به دو حقیقت پی بردهاند:
نخست: ایران همان طور که رهبری معظم فرمودهاند تولید بمب اتم را حرام میداند و به انجام پژوهشهای صلح آمیز هستهای با کمک جوانان دانشمند خود استمرار میدهد و هر روز هم به اکتشاف صلح آمیز هستهای جدیدی دست مییابد.
دوم: آمریکا غیرقابل اعتماد است و به ایران بر چسب دروغ میزند و سازمان سیا هم به واهی بودن آن تهمتها واقف است و آمریکا با بهانهتراشی، ننگ پیمان شکنی را بر خورد هموار میکند و یک جانبه و با شرارت از برجام خارج میشود و در آتش تحریمها میدمد. شکست ایالات متحده آمریکا در چسباندن این اتهام به ایران از بدیهیات سیاسی عصر ماست.
چالش تفرقه بین پیروان مذاهب اسلامی
آمریکا از همان ابتدای تشکیل حکومت اسلامی در ایران به فکر ایجاد تفرقه و جنگهای داخلی وخارجی بین مسلمانان افتاد و از همه امکانات خود در این راه استفاده کرد و از پادوهای نظام سرمایهداری وسوسیالیسم برای جنگافروزی بهره گرفت. امام خمینی (ره) با تمرکز بر وحدت کلمه و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با تأکید بر تقریب بین پیروان مذاهب اسلامی، دسایس آمریکا را خنثى کردند و مردم مسلمان اعم از شیعه وسنی در پرتو بیداری اسلامی و با درک توطئههای آمریکا و اسرائیل غاصب، دست رد بر سینه پر کینه اجانب زدند. آمریکا در این فکر بود که در ایران اکثریت شیعه را با اقلیت سنی درگیر کند و در جهان اسلام اکثریت سنی را به جان اقلیت شیعه بیندازد، ولی هوشمندی و بصیرت ملل اسلامی و عالمان دین اعم از شیعه و سنی آمریکا را مستأصل کرد و اجازه نداد تا استعمار نو تفرقه بیندازد وحکومت کند و ثروت مردم مسلمان را غارت کند.
آمریکا برای غارت دلارهای نفتی کشورهای عربی با شیعههراسی، ایرانهراسی و اسلامهراسی تلاش میکند تصویر خشنى از اسلام و ایران نشان دهد و برای تأمین آرامش شکننده اسرائیل جنگهای طایفهای و مذهبی در امت اسلامی رواج دهد. برخی هم دانسته یا نادانسته زیر بار اراجیف آمریکا رفتهاند و برای ایران به گمان خود خط و نشان میکشند ولی وجدان امت اسلامی بیدار است و میداند که ایران تهدیدی برای هیچ کشوری نیست و تنها با دولت غاصب و طغیانگر اسرائیل مخالف است و با اتکاء به آیات شریفه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ....» و«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ...» مسلمانان را به برادری و همبستگی دعوت میکند. شاهان و شیوخ جنوب خلیج فارس به خوبی میدانند که ایران اسلامی خطری برای آنان نیست و تا کنون آمریکا در ایجاد جنگهای فراگیر مذهبی در منطقه چندان توفیقی به دست نیاورده است.
شایان ذکر است که این ۱۰ چالش و ۱۰ پیروزی نمونهای بارز از تحولات ۴۰سال اخیر است. زیرا آمریکا و متحدانش در عرصههای گوناگون کارشکنیهای ریز و درشت دیگری داشتهاند، اما در همه میدانها به بنبست خوردهاند. بدون تردید نظام استعماری و سلطهگر آمریکا در دهه پنجم پیروزی و حیات طیبه انقلاب اسلامی دست از شیطنت و مداخله و خرابکاری بر نخواهد داشت، از همین رهگذر لازم است آحاد مردم، دولتمردان، روشنفکران، عالمان و همه میهندوستان؛ همه با هم متحد و متفق پشت سر امام و رهبر فرزانه انقلاب حرکت کنند و نشان دهند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.