کد خبر : ۱۰۲۱۵۳
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۸

روایت هفت ساله از مظلومیت بیش از ۱۴۰۰ شهید خط شکن

انتخاب عنوان "خط شکن" در خصوص شهدای شهرستان فلاورجان، به واقع برازنده این شهیدان است. زیرا هنوز به یاد داریم که در عملیات‌های دوران دفاع مقدس، تمامی خطوط مستحکم دشمن توسط این برادران جان برکف شکسته شد.
عقیق:نخستین کنگره بزرگداشت 1455 شهید خط شکن شهرستان فلاورجان  از یکم تا هشتم آذر 1397 با همت خانواده معظم شهدا، همرزمان، فرمانداری، سپاه، بنیاد شهید، و سایر مسئوولین شهرستان برگزار خواهد شد. شهرستان فلاورجان، شامل شهرهای ابریشم، ایمانشهر، بهاران، پیربکران، زازران، فلاورجان، قهدریجان و کلیشاد، در دوران دفاع مقدس، بیش از 14000 رزمنده را راهی جبهه‌های جنگ کرد. از این تعداد، 1455 شهید، 186 آزاده و 2500 جانباز شناسایی شده‌اند.

در شکل گیری این کنگره، آقای اصغر هدایت به عنوان فرماندار، سرهنگ علی فتحیان به عنوان فرمانده سپاه و دبیر گنگره شهدای شهرستان فلاورجان، نقش تعیین کننده داشتند. این حرکت مبارک از سال 1390 و با جمع آوری آثار به‌جامانده از شهدا آغاز شد. آقای قاسم محمدی از فرماندهان دوران دفاع مقدس به همراه آقای حبیب مظاهری به عنوان مسئول ستاد کنگره، آقای رئیسی و همکاری جمعی از همرزمان شهدا و با همت ستاد یادواره‌های شهری، پیگیر مسائل شدند.

در این تلاش هفت ساله، آنچه بیشتر از همه به چشم می‌آید، همانند دوران دفاع مقدس، حضور و نقش مردم است. در واقع تجلیل از شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم، وظیفه و تعهدی است که بر دوش آحاد ملت قرار گرفته و مردم با افتخار و درحد توان و مسئولیت خویش در زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند. بی‌تردید هدف از برگزاری گنگره شهدا، ترویج فرهنگ شهادت و ایثار است. درس آموزی از ستارگان درخشانی که در ظلمت دامن گستر کفر و شرک، طریق روشن هدایت را پیش روی ما قرار می‌دهند.

شهادت، فرهنگ خدا محوری، اخلاق مداری، تکلیف پذیری، و ایستادگی در مقابل ظلم و ستم است، فرهنگ برگرفته از عاشورا و اقتدای به حسین(ع) است. همواره در این مرز و بوم، فرهنگ شهادت، باعث شکوه و عظمت ملت و عامل استقلال کشور بوده است. گرامی‌داشت آن‌هایی که از خود گذشتند تا اسلام و ایران بمانند، خود به خود، ترویج فرهنگی است که علاوه بر مصونیت از آسیب‌های معنوی و اجتماعی، حفظ آمادگی و قدرت دفاعی کشور در برابر اقدامات نظامی دشمنان را نیز به ارمغان خواهد آورد.

اگر جوانان برومند این کشور برای حفظ امنیت مردم، همیشه آماده‌اند، برای این است که فرهنگ عاشورایی در ایران زنده است. مردم ما فرهنگ شهادت طلبی را منبعث از فرهنگ علوی و عاشورایی می‌دانند. ملت بزرگ ایران، این مردم قهرمان و شجاع در هر مکان و زمان که نیاز به نقش آفرینی و حضور قهرمانانه داشته با از خود گذشتگی و ایثار به این تکلیف الهی خویش به بهترین وجه ممکن عمل کرده است.

جوانان برومند کشورمان تاریخی پرافتخار برای نظام مقدس جمهوری اسلامی به ثبت رساندند که تجلی‌گاه رشادت‌ها و دلاوری‌های این ملت است. با توصیف و بازخوانی حماسه‌ها و رشادت‌های بی بدیل شهدا می‌تواند زوایای پنهان و فراموش شده تاریخی بسیاری را آشکار و متبلور سازد. دوران دفاع مقدس، به عنوان سندی محکم از مقاومت و پایداری ملت دلاور ایران در پهنای تاریخ این کشور ماندگار شده و فرهنگ ایثار و شهادت به‌عنوان بالاترین عامل در حفظ ارزش‌ها و مقابله با دشمنان ثبت گردیده است.

 بسیاری از کشورهای مترقی و پیشرفته جهان، با ایجاد موزه‌های جنگ، احداث مجسمه‌های یادبود و برگزاری مراسم نکوداشت ضمن تجلیل از شرکت کنندگان در جنگهای میهنی، حس میهن پرستی و روحیه حماسی جامعه خود را نیز تقویت می‌کنند. در واقع حفظ آثار و انتقال ارزش‌های اصیل فرهنگی و دینی و باورهای مطلوب اجتماعی، رفتارهای متعالی فردی و اجتماعی، نشاط، پویایی، عطوفت، استواری، عزم و تلاش از اساسی‌ترین رسالت‌های همگانی ملتی است که علاقه‌مند است، تاریخ باعزت داشته باشد.

به میزانی که مفاهیم و مضامین نهضت امام حسین(ع) از دایره عناصر تاثیرگذار فرهنگی ما فاصله بگیرد، جامعه از استقرار اهداف حق‌طلبانه ملت ایران که همانا اهداف متعالی امام حسین(ع) بود، دور می‌شود. در چنین شرائطی شاهد کمرنگ‌ شدن مضامین انقلابی و سکون و دل‌مردگی بیش‌تر و رشد نگران‌کننده عوامل انحرافی در جامعه خواهیم بود. باید اذعان کرد که زنده ماندن فرهنگ عاشورا و وفاداری به آرمان‌های والای انقلاب اسلامی محتاج فداکاری، بسیج و عزم ملی است.

انتخاب عنوان "خط شکن" در خصوص شهدای شهرستان فلاورجان، به واقع برازنده این شهیدان است. زیرا هنوز به یاد داریم که در عملیات‌های دوران دفاع مقدس، تمامی خطوط مستحکم دشمن توسط این برادران جان برکف شکسته شد. واقعیت تلخ این است که در حال حاضر شهدای این منطقه، مظلوم مانده‌اند و همرزمان آن‌ها، فرماندهان گردان، گروهان و اداره کنندگان جنگ، در این منطقه مظلوم‌تر. شاید با برگزاری کنگره شهدا یادی هم از فرماندهانی بشود که سال‌هاست کسی از آن‌ها یادی نکرده است. بخصوص جانبازان سرفرازی همانند قاسم محمدی، نعمت‌الله گردانی، ولی‌الله کریمی و ... که درد و رنج جانبازی را سال‌هاست متحمل شده‌اند.


منبع:تسنیم


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین