۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۶ : ۰۸
مرز مهران بهعنوان یکی از مرزهای اصلی تردد زائران اربعین، هرساله پذیرای بالاترین حجم زائران است و گاهی شلوغی بیش از حد این مرز در پایانه مرزی و بعد از پل زائر و نبود موکبهای پذیرایی از زائران، سختی سفر را از همان ابتدای سفر دوچندان میکند.
امسال با توجه به نارسایی سالهای گذشته در تعداد اندک موکبهای پذیرایی و خدماتدهی رایگان به زائران، تعدادی از موکبداران تصمیم به استقرار در نزدیک پایانه مرزی مهران بعد از "پل زائر" گرفتند اما متأسفانه تا به امروز نهتنها از سوی بخشهای دولتی ایلام و خاصه مهران هیچ مساعدتی با آنها صورت نگرفته است بلکه بعضاً هزینهتراشیها و سنگاندازیهایی نیز در مسیر ارائه خدمات رایگان و داوطلبانه موکبداران در استقرار آنها صورت گرفته است!
مسئول یکی از موکبهایی که در سال جاری در مهران بعد از پل زائر اقدام به برپایی موکب خدماتدهی به زائران اربعین کردهاند، درباره نوع مواجهه مسئولان دولتی از جمله فرمانداری و استانداری با موکبداران به خبرنگار اجتماعی تسنیم میگوید: امسال بسیاری از موکبداران که قصد برپایی موکب خدماتدهی به زائران اربعین در مرز مهران بهویژه بعد از پل زائر را داشتند، مبالغ کلانی را برای دایر کردن موکبهای خود پرداخت کردند.
وی افزود: موکبدارانی که از نهاد یا ستادهایی مانند ستاد مرکزی اربعین برای برپایی موکب خود موفق به اخذ نامه نشده بودند، مبالغ کلانی را برای دایر کردن موکب خود پرداخت کردند.
این فعال جهادی درباره خدمات ارائهشده در موکب خود میگوید: ما در موکب خودمان به زائران، خدمات رایگان از جمله آب معدنی، سربند، پیکسلهای مذهبی، کلاه، نرمافزارهای ویژه زیارت اربعین و... ارائه میکنیم.
این موکبدار اربعین در مرز مهران درباره نحوه تأمین برق مورد نیاز موکب گفت: برای گرفتن انشعاب برق مورد نیاز موکب به اداره برق مهران مراجعه کردیم و آنها از ما برای تأمین فقط یک انشعاب برق، مبلغ 5 میلیون تومان برای نصب کنتور برق طلب و اعلام کردند که "هزینه برق مصرفی موکب هم بر اساس میزان مصرف کنتور در انتها از شما اخذ خواهد شد"!
وی متذکر شد: بهدلیل تحمیل این هزینه سنگین برای دریافت کنتور و انشعاب برق، در نهایت مجبور شدیم که خودمان یک ژنراتور برق تهیه کنیم و برق موکب خود را از این طریق تأمین کنیم البته بسیاری از موکبداران در اطراف ما نیز برای تأمین برق مورد نیاز موکب خود مجبور به تهیه ژنراتور برق شدهاند.
این موکبدار درباره نحوه تأمین آب مورد نیاز موکب میگوید: در محل استقرار موکبهای خدماتدهی به زائران اربعین، آب لولهکشی وجود دارد و اما زمانی که برای تقاضای یک انشعاب آب لولهکشی برای موکب مراجعه کردیم از ما مبلغ 3 میلیون تومان برای یک انشعاب آب طلب کردند و گفتند که بهای آب مصرفی موکب نیز جداگانه محاسبه و اخذ خواهد شد!
وی با گلایه شدید از عدم همراهی مسئولان دولتی استان ایلام بهویژه شهر مرزی مهران و خرجتراشیهای سنگین برای موکبدارانی که قصد ارائه خدمات رایگان به زائران اربعین حسینی را دارند، میگوید: نکته تأسفبار اینکه حتی برای وانتی که روزانه اقلام مصرفی موکب را به ما بعد از پل زائر میرساند، اقدام به صدور "کارت تردد" کردهاند و برای صدور این کارت نیز مبلغ 50 هزار تومان پرداخت کردهایم و البته از برخی موکبداران مبلغی در حدود 250 تا 300 هزار تومان فقط برای دادن کارت تردد وانت از پل زائر دریافت کردهاند!
این موکبدار درباره دیگر هزینهتراشیهای مسئولان دولتی ایلام متذکر میشود: برای برپایی موکب به ما اعلام شد که داربستهای موکب فقط باید از فلان شرکت خدماتی خاص تأمین شود؛ وقتی ما با مسئول این شرکت خدماتی بابت داربست تماس گرفتیم، مبلغ داربست برای مدت 20 روز را 10 میلیون تومان اعلام کردند جالبتر اینکه ابتدا این مبلغ 10 میلون تومان برای متراژ 300 متر موکب اعلام شد و بعد که ما متراژ موکب خود را به 170 متر کاهش دادیم نیز همان مبلغ 10 میلیون تومان را از ما گرفتند!
منبع:تسنیم