29 ارديبهشت 1401 18 شوال 1443 - 03 : 01
کد خبر : ۹۹۲۹
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۰
مدیر کارگاه ساخت ضریح مطهر امامین عسکریین(ع)، آخرین وضعیت این پروژه عظیم معنوی و نیز زمان بازدید مردمی از آن را تشریح کرد.
عقیق: حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم لاجوردی در گفتگویی با اشاره به انفجار حرمین عسکرین(ع) در سال 88 توسط وهابیون افراطی و تکفیری، اظهار داشت: سه سال پیش، آیت الله العظمی سیستانی از طریق حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی، امر نمودند که ضریح مطهر این بارگاه نورانی در داخل ایران ساخته شود.

وی افزود: در آن ایام، پس از ارائه چند پیشنهاد، معظم له گفتند که ساخت این ضریح را خودشان شخصاً برعهده می گیرند و بنده را به عنوان مسئول ساخت ضریح معین کردند و ما هم از آذرماه سال گذشته، رسماً کار را شروع کردیم و بعد از جلسات متعدد با کارشناسان و متخصصین، در نهایت استاد سید مهدی علمدار به عنوان طراح و مجری قلم زنی، استاد مهدی دیدار به عنوان سرپرست نجاران، مهندس خوش نژاد به عنوان مسئول سازه و نیز استاد موحد به عنوان خطاط پروژه انتخاب شدند.

مدیر کارگاه ساخت ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) یادآور شد: پس از انتخاب اساتید و متخصصان، پروژه از سه سال پیش کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر نیز به لطف الهی و عنایات اهل بیت(ع) و امام زمان(عج)، کار قلم زنی به پایان رسیده و هم اینک در مرحله نازک کاری هستیم، همچنین مرحله آب کاری طلا به جز یک بخش، به پایان رسیده، ضمن آن که در بحث نجاری نیز فقط سقف ضریح باقی مانده و بقیه تمام شده است.

حجت الاسلام و المسلمین لاجوردی همچنین در خصوص مواد و مصالح به کار رفته در سازه ضریح، ابراز داشت: یکی از مواد به کار رفته چوب ساج است که دارای کیفیت عالی و دست کم دارای 400 سال عمر مفید می باشد؛  وزن کل چوب ها 11 تن است و در سازه های آهنی نیز تقریبا 1100 کیلو مس و 4/5 تن نقره بکار رفته است.

وی اضافه کرد:  70 کیلو گرم طلا هم برای نازک کاری استفاده شده و در خطوط  بکار رفته  نیز از آیات نورانی قرآن کریم و احادیث اهل بیت(ع) بهره گرفته شده و اشعاری که در مدح اهل بیت(ع) و منزلت و جایگاه سامرا سروده شده است.

مدیر پروژه کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین(ع) در ادامه سخنان خود ابراز امیدواری کرد: به محض اتمام مونتاژ ضریح ، امکان بازدید مردمی از آن فراهم شود، انشالله تا پایان امسال این کار صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: علاوه بر ساخت ضریح مقدس، 4 صندوق خاتم بر روی مرقد های مطهرامام  هادی(ع)، امام حسن عسکری(ع) و نیز دو بانوی بزرگوار، حضرت نرجس خاتون(س) و حکیمه خاتون(س) نصب خواهد شد که این 4 صندوق توسط اهالی متدین شیراز ساخته شده و الان نیز مورد بازدید مردم این دیار است.

حجت الاسلام و المسلمین لاجوردی با بیان این که درهای حرمین عسکریین(ع) نیز به لطف الهی ساخته شده است، افزود: در مجموع 12 درب ساخته شده که 4 درب اصلی و 8  درب فرعی می باشد.

وی گفت: در حال حاضر ما منتظر اتمام ساخت بنای حرمین هستیم که در این خصوص نیز خوشبختانه گنبد آماده است و گل دسته ها نیز تقریبا در مرحله اتمام قرار دارد؛ همچنین آینه کاری نمای داخل حرم مطهر در حال انجام است ونصب سنگ داخل رواق ها نیز در مرحله پایانی است که انشاالله تا پایان امسال این مراحل نیز تمام می شود.

مدیر پروژه کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کلیه هزینه های پروژه را آیت الله سیستانی و دفتر ایشان برعهده گرفته اند که مبلغی در حدود 20 میلیارد تومان می باشد، اظهار داشت: در خصوص این پروژه برخلاف پروژه ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع)، از کمک های مردمی استفاده نشده، جز مواردی که نذر بوده و باید در این مسیر مصرف می شده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه زمانی مردم می توانند در قم از ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) بازدید به عمل آورند، گفت: البته تاریخ دقیق بازدید مردم هنوز مشخص نیست، اما سعی ما بر این است تا پایان سال این مهم صورت پذیرد.

حجت الاسلام و المسلمین لاجوردی در ادامه با اشاره به بهره گیری از تجربیات مربوط به ساخت ضریح حرم امام حسین(ع) در این پروژه، بیان داشت: به ویژه در بحث نجاری از تجربه ساخت ضریح امام حسین به خوبی استفاده شده ضمن آن که استاد مهدی دیدار نیز خود در آن پروژه حضور داشت.

مدیر پروژه کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین(ع) یادآور شد: این ضریح نیز تقریبا هم نمای ضریح امام حسین (ع) است و از لحاظ هندسی و شکل یکی است اما از لحاظ طراحی متفاوت می باشد.

وی خاطرنشان کرد: در استفاده از اشعار بر روی کتیبه ها از اشعار دیوان سید حیدر حلی استفاده شده که مورد تائید دفتر آیت الله سیستانی بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین لاجوردی همچنین گفت: معمولا در ساخت انواع ضریح ها و هر پروژه در عتبات عالیات با دفتر آیت الله العظمی سیستانی هماهنگی های لازم به عمل می آید و از همه ظرفیت های بهره گرفته می شود، ضمن آن که ما هم با مسئولان عراق کاملاً هماهنگ هستیم.

مدیر پروژه کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین(ع)  در خاتمه با اشاره به استقبال بی نظیر مردم شهرهای مختلف کشورمان از کاروان انتقال ضریح مقدس حرم سیدالشهدا(ع) از ایران به عراق ، ابراز امیدواری کرد: چنین استقبالی نیز از ضریح مطهر امامین عسکریین(ع) در داخل کشور و همچنین عراق به عمل آید و بدین طریق یک شور عظیم معنوی و اهل بیتی سراسر کشور را فرا بگیرد.

منبع:حوزه
211001

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: