15 بهمن 1400 3 رجب 1443 - 55 : 04
کد خبر : ۹۷۶۷۱
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵
حجت الاسلام حسینی قمی در برنامه شکوه رضوان مطرح کرد
مدرس حوزه و دانشگاه در برنامه شکوه رضوان آستان قدس با اشاره به مهم‌ترین خصوصیت و سیره امام رضا(ع) گفت: یکی از اصلی‌ترین صفات و ویژگی‌های امام رضا(ع) حفظ آبروی مردم و دوری از غیبت و تهمت بود.
عقیق:«شکوه رضوان» عنوان برنامه‌ای ویژه ایام دهه کرامت است که هرشب بعد از نمار مغرب و عشاء باحضور سخنرانان و مداحان اهل‌بیت(ع) و با استقبال خیل عظیم زائران امام رضا(ع) در صحن جامع رضوی آستان قدس برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام سید‌حسین حسینی قمی سخنران شب گذشته این برنامه بود که به تشریح سیره امام رضا(ع) در زمینه حفظ آبروی مردم پرداخت.

وی حفظ آبروی مردم را یکی از اصلی‌ترین صفات امام رضا(ع) دانست و گفت: روزی امام رضا(ع) در جمع یاران شعری خواند اما هنگامی که نام شاعر شعر را از ایشان پرسیدند، امام از بردن نام شاعر خودداری کرد در همین حال یکی از حاضران لقب این شاعر که به معنای انسان نادان بود را عنوان کرد و امام از این کارش بسیار ناراحت شدند و فرمودند: من لقب این شاعر که در زمان یکی از خلفای عباسی با آن خطابش می‌کردند را می دانستم اما نمی خواستم آبروی او ا با بردن این نام ببرم.

وی ادامه داد: گاهی گروهی از افراد با القاب زشت دیگران را خطاب می‌کنند و ممکن استت این القاب ناشایست تا مدت‌ها روی مردم بماند، این عمل بسیار ناشایستی است که قرآن هم دستور داده مردم را با القاب زشت خطاب نکنید.

خطیب آستان قدس رضوی ابروی انسان‌ها را از باارزش‌ترین چیزها دانست و گفت: درنگاه دین جان مردم، مال مردم و آبروی مردم گران‌ترین و با ارزش‌ترین چیزها است اما ممکن است برخی به این امر مهم چندان توجه نداشته باشند.

وی ادامه داد: بیشتر مردم مراقب نماز، حج و واجبات خود هستند از بسیاری از اعمال حرام و گناهان بزرگ دوری می‌کنند اما با گناهانی مانند غیبت و تهمت اعمال خود را به رحتی باطل می‌کنند.

حسینی قمی بردن آبروی مردم را سبب از بین رفتن حسنات دانست و گفت: بردن آبروی مردم هم حق‌الناس است و هم حق‌الله، روایت است فردای قیامت در نامه اعمال برخی حسنات و کارهای نیک ثبت نشده و گویا در طول عمرشان هیچ کار خیری انجام نداده‌اند، دلیل این امر غیبت‌کردن و تهمت‌زدن و بردن آبروی مردم است.

این استاد حوزه و دانشگاه توجه نکردن به آبروی دیگران را سبب روگردانی خداوند از انسان دانست و گفت: در روایتی دیگر آمده که هرگاه کسی به دنبال عیوب دیگران برود خدا دنیال آبرویش می‌رود و او را رسوا خواهد کرد، بدانیم که اگر خدا پرده‌ها را کنار بزند و درون انسان‌ها بر هم آشکار شود مردم مایل نیستند حتی جنازه هم را خاک کنند.

منبع:فارس
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: