امروز سالروز شیربچههای «تنگه ابوقریب» است. بچههایی که نمایششان در صحنه جنگ و ترسیم دلاوریشان روی پرده نقرهای همه را به حیرت وا داشت؛ روزگاری بچههای جبهه و جنگ را و این روزها بچههای سینما را...
عقیق:در 22 تیرماه ۱۳۶۷، کمتر از یک هفته به پذیرش قطعنامه 598 مانده و در حالی که رزمندگان به هیچ عنوان آمادگی دفاع نداشتند، عراقیها شروع به پیشروی در تنگه بسیار استراتژیک «ابوقریب» میکنند. رزمندگان گردان عمار که مهیای رفتن به مرخصی و بازگشت به خانه بودند، سریعاً خود را به تنگه ابوقریب میرسانند و با این که از نظر مهمات و آذوقه ـ به ویژه آب ـ در تنگنا هستند، با اهدای حدود ۵۰ شهید از جمله غلامرضا صالحی (قائممقام لشکر ۲۷ محمد رسولالله) جلوی پیشروی بعثیها را میگیرند.
روایت سینمایی این جانفشانی سال گذشته به کارگردانی بهرام توکلی و تهیهکنندگی سعید ملکان به فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» تبدیل و این اثر سینمایی با کسب ۶ سیمرغ پرافتخارترین فیلم جشنواره سیوششم فجر شد. تنگه ابوقریب بعد از دارکوب در گروه سینمایی استقلال اکران میشود.
به مناسبت سالروز فرا رسیدن این رشادت و جانفشانی نیروهای گردان عمار، صفحه رسمی این فیلم مطلبی را بدین شرح منتشر کرده است:
داشتند برمیگشتند شهر. خبر قطعنامه رسیده بود و جنگ تقریباً تمام شده بود. ناگهان ولی صدام زد به دل مملکت ما، مجهزتر از همیشه، خشمگین تر از همیشه. و بچه هایی که ساک روی دوششان بود که سوار قطار اهواز-تهران شوند، سوار کامیون شدند و رهسپار «تنگه ابوقریب».
و تنگه ابوقریب بالاتر از کربلای ۵ و فتحالمبین و بیتالمقدس، شد بالاترین نشان رشادت و از خود گذشتگی «بچه تهرون»های بامرام گردان عمار. «بچه تهرون»هایی که رفتند که هموطنهایشان رنج نبینند، بلا نبینند، سایه بمب و موشک بالای سرشان نباشد.
امروز سالروز شیربچههای تنگه ابوقریب است. بچههایی که نمایششان در صحنه جنگ و ترسیم دلاوریشان روی پرده نقرهای همه را به حیرت وا داشت؛ روزگاری بچههای جبهه و جنگ را و این روزها بچههای سینما را...