07 ارديبهشت 1401 26 رمضان 1443 - 23 : 02
کد خبر : ۹۷۱۵۶
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸
سعدالله زارعی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران:
کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه جان هشت میلیون یمنی در خطر است، گفت: در جنگ ۴۰ روزه یمن تمام زیر ساخت‌های این کشور را با بمباران از بین بردند و خودشان امروز اعتراف می کنند که ۸ میلیون یمنی سلامت‌شان به خطر افتاده چرا که امکان انتقال کمک های مادی و انسان دوستانه به آنها وجود ندارد.
عقیق: سعد الله زارعی در سخنرانی پیش از خطبه های دیروز( هشتم تیرماه)  نماز جمعه تهران با اشاره به بحران یمن اظهارداشت: امروز برخی قدرت‌ها حق طبیعی ملت یمن را نادیده گرفته‌اند و به ائتلافی بین المللی روی آوردند که فرانسه و آمریکا و دیگران در آن مشارکت دارند و متاسفانه سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی، که در شعار حافظ امنیت جهان هستند، با صدور قطعنامه ای راه محاصره این ملت را تجویز کردند. نماینده سازمان ملل در یمن هم سرگرم موضوعی است که این ائتلاف در میدان های عملیاتی نتوانسته به دست آورد. 

وی گفت: پیامد جنگ ۴۰ روزه یمن این بود که تمام زیر ساخت‌های این کشور را با بمباران از بین بردند و مختصر امکانات موجود را تخریب کردند. از طرف دیگر شریان های اقتصادی و مالی آن کشور را هم قطع کردند و خودشان امروز اعتراف می کنند که ۸ میلیون یمنی سلامت‌شان به خطر افتاده چرا که امکان انتقال کمک های مادی و انسان دوستانه به آنها وجود ندارد. 

زارعی افزود: مساله دیگر تعمیم بیماری مسری در جامعه یمن است، بیماری های مهلکی که روزانه جان بسیاری از مردم مظلوم یمن را می گیرد و نسل کشی در حال اتفاق است. باید ببینیم اینها عملیات نظامی را در یمن با چه تحلیلی شروع کردند؟ چند نکته را مد نظر داشتند، یکی اینکه آنها معتقد بودند برخلاف سوریه، لبنان و عراق که ایران می توانست با اتصال زمینی و یا هوایی به آنها دسترسی داشته باشد، یمن اینطور نیست و ایران نمی‌تواند محاصره را بشکند و به آنها کمک کند. 

کارشناس ارشد مسائل منطقه تصریح کرد: نکته دیگر اینکه انصارالله را ضعیف می پنداشتند و می گفتند وقتی آنها را خلع سلاح کنیم آنها دیگر کاری نمی توانند انجام دهند، از طرف دیگر آنها روی اختلافات قومیت ها و مذاهب مختلف یمن هم حساب کرده بودند و می گفتند که می شود با نزاع میان سنی ها با انصارالله کار را تا حد خوبی پیش برد، بنابراین اعتقاد داشتند جنگ یمن می‌تواند جنگی کاملا یک طرفه و به سود عربستان و به ضرر یمن باشد. از طرفی سعودی گفتند که با هزینه کردن دلارهای زیاد می توانند مشروعیت بین المللی را هم برای جنگ یمن فراهم آورند.

زارعی با بیان اینکه عملیات سر پل گیری در یمن سه مرحله داشت که به ترتیب در عملیات‌های صنعا، تعز و نهایتا در عملیات الحدیده دنبال شد که آنها برای به نتیجه رسیدن این عملیات همزمان روش های سیاسی را هم به کار بستند، گفت: همکاری پنهان میان آمریکایی‌ها و غربی‌ها علیه یمن برای به نتیجه رسیدن این عملیات علنی شد که این مسئله نشان از آن دارد که سعودی‌ها به تنهایی قادر به موفقیت و به نتیجه رساندن عملیات اخیر نبوده‌اند.

کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه طرف مقابل برای گرفتن استان الحدیده ۶ لشگر را وارد میدان کرد، اظهار داشت: آنها می‌گفتند که ما از جنوب استان شروع می کنیم و در یک هفته تا شمال آن پیش می رویم و می خواستند این عملیات را با الگو گرفتن از جنگ عراق پیش ببرند که در آن از طریق بمباران های پی در پی هوایی مسیر را برای پیشرفت نیروهای زمینی فراهم آورند.

وی یادآور شد: هواپیماهای نظامی انگلیس، عربستان، امارات، آمریکا و فرانسه شروع به بمباران کردند و از طرف دیگر ناوهای آنها در دریای سرخ هم حجم بمباران زیادی را علیه انصارالله به راه انداختند و به زعم آنها این فشار قرار بود انصارالله را بترساند و آنها را مجبور به عقب نشینی کند که چنین نشد.

مدیر موسسه مطالعات اندیشه سازان نور خاطرنشان کرد: انصارالله با هوشمندی که به خرج داد، ضربات پی در پی را به دشمن وارد کرد و امید را از آنها گرفت. انصارالله نیروهای خود را در دیگر استانها دست نزد و با نیروهای شافعی خود به مقابله با دشمنان پرداخت. در همین تاکتیک نکته ای که وجود دارد این است که انصارالله توطئه اختلاف افکنی میان سنی و شافعی را با وارد کردن نیروهای شافعی به میدان نبرد خنثی کرد.


منبع:حوزه
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: