22 مهر 1400 8 (ربیع الاول 1443 - 47 : 15
کد خبر : ۹۶۹۹۳
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۳
کسانی که طالب رشد معنوی و شخصیتی هستند باید با مسجد مأنوس شوند تا حدی که به قول روایات، آنجا را به عنوان خانه دوم خود برگزینند.
عقیق: مسجد یکی از اماکن متبرک ما مسلمانان محسوب می‌شود که خداوند ویژگی معنوی فراوانی را برای آن در نظر گرفته است.مساجد در کنار زیارتگاه‌های ائمه معصومین(ع) یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های تربیتی - معرفتی مسلمانان است.

حجت‌الاسلام صفیاری، کارشناس مسائل دینی و برگزیده امسال جشنواره «پیوند مسجد و مدرسه» در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران پویا در این باره گفت: در روایات معصومین(ع) نسبت به مسجد تأکیداتِ فراوانی صورت گرفته است. در این بین به مسجد از منظر تربیتی بیشتر توجه داده‌اند تا نگاهِ ظاهری؛ لذا مسجد باید محلِ تربیت و جذب انسان­‌ها به توحید و محل جذب نوجوانان و جوانان نسبت به دین باشد.

از دیگر سو مساجد از صدر اسلام دارای کارکردهای اجتماعی و سیاسی و حتی نظامی بود تا جایی که به دستور پیامبر(ص) مهم‌ترین تصمیمات و قوانین جهان اسلام در این مکان مقدس شکل می‌گرفت؛ لذا از اولین اقدامات پیامبر گرامی اسلام(ص) هنگام ورود به مدینه ساخت مسجد بود که به مسجدالنبی شهرت یافت. لذا با مرور صفحات تاریخ اسلام بر اهمیت جایگاه مسجد در سیره پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) پی خواهیم برد.

حجت‌الاسلام صفیاری در این باره می‌گوید «آنچه از آیات و روایات برداشت می‌شود به این صورت است که مسجد باید جامعیت داشته باشد، لذا در صدر اسلام می­‌بینیم همۀ برنامه‌های جامعۀ اسلامی از جمله قضاوت، حکومت‌داری، تربیت انسان‌ها، رفع مشکلات مردم، کادرسازی برای تدارک نیروی نظامی و ... در این مکان مقدس رخ می‌داد، اما متأسفانه بنا بر دلایلی امروز این کارکردها به حداقل خود رسیده است. در حالی که ما نیز بر اساس سیره معصومین(ع) باید نگاهِ جامع نسبت به مسجد داشته باشیم.»

همچنین حجت‌الاسلام مهدی اصلانی، رئیس امور مساجد شهرستان ری در اهمیت جایگاه مسجد نزد اهل‌بیت(ع) گفت: امیرالمؤمنین(ع) که نرم‌افزار مدیریت عالم است و خداوند روز غدیر نجات بشریت را در گروی سرسپاری به ولایت ایشان قرار داد و فرمود: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلامَ دیناً؛امروز، دین شما را کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم و اسلام دین مرضی برایتان قرار دادم»، می‌بینیم تمام سکانس زندگی مولا در مسجد است؛ یعنی در مسجد به دنیا می‌آید، در مسجد حکومت می‌کند و در مسجد به شهادت می‌رسد.


منبع:تسنیم
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: